Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky zažily jste některá? Dneska nám řekli že má zánět průdušek. Dostali jsme inhalátor. Jenže se pěkně cuká a občas ta inhalace není taková jako byli instrukce. Nosíček odsávám, teplotu hlídáme. Za jak dlouho přešlo?
Jo větrám skoro celý den, netopíme aby bylo doma „chladněji“ a dýchatelno.. máte nějaké rady a atd jak podpořit uzdravení? Děkuji
Dcera to měla do roka asi 3×. My jsme teda měli vždycky antibiotika. Pomohl inhalátor s vincentkou.
@Maminka Miška
Jaké inhalační léky jste dostali? Inhalátorem předpokládám inhalační lék ve formě pMDI a k tomu spacer / chamber.
@Dahlia0409 píše: Více
Brečí, snaží se to dostat z obličejíku…
@Maminka Miška píše: Více
Já s takto malým miminkem inhalovala v šátku/ nosítku a u toho jsem kojila. Nedávala jsem mu masku přímo na obličej, ale jen tak jak mu to bylo příjemné. Většinou jsem u toho seděla na balónu a skákala. Jak usnul a pustil prso, tak jsme inhalovali dál a mohla jsem masku dát víc do obličeje. Jinak by to nevydržel. Ale takto to krásně fungovalo. Inhalovali jsme i několikrát za noc, když bylo potřeba.
Hlavně ještě dávat třeba nasivin do nosu, ať může dýchat nosem. Lepší byl syn velmi brzy. Do tří dnů určitě.
První dcera to měla snad už ve 2 měsících. Inhalování jsme dělali nejčastěji ve spánku a během kojení. Jinak strašně řvala a uhýbala hlavou. Do týdne byla dobrá, první náznak zlepšení tak po 3 dnech.
A také se přímlouvám za nasivin. Ono se jim tou pusou fakt dýchá blbě. A u kojení obzvlášť.