Zánět průdušek - jak dlouho po atb teploty?

1096
30.12.14 16:59

Zánět průdušek - jak dlouho po atb teploty?

Ahoj, tyto Vánoce se nám nevyvedly. Po týdenní lapálii s noroviry, která obsahovala hospitalizaci a kapačky a malá zhubla přes kilo, teď má jen 9,, teď dostala zánět průdušek. Dnes jsme daly v poledne druhou dávku Sumamedu, máme ho na 4 dny, bere se jednou za 24 hodin. Malá ale stále horečkuje, nic dramatického, ale kdybych nesrážela, např. v noci nebo dnes dopoledne, to dolezlo na 38, 5. Je to normální k tomuto onemocnění? a kdy by jí zhruba měly horečky klesnout? Je už z toho všeho úplně grogy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14871
30.12.14 17:01

@Rezii i s těma atby bych počítala nejdříve 2-3 dny, naše zkušenost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
30.12.14 17:03

@Rezii tak ATB by měly začít působit do 3 dní. Ale akutní bronchitida bývá nejčastěji virová, ne bakteriální, takže je otázka, zda na ní dávat ATB. Měla vysoké CRP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
30.12.14 17:07

@Lucka1111 Doktorka ve Vysokém Mýtě kde jsme byli u rodičů CRP nedělala, udělala poslech a dala atb a stoptussin. Kašel se dnes velmi zlepšil, horečky ještě ne. I kdyby to bylo virové, co už, atb dobereme, alespoň se to nezvrhne v něco horšího - ale co bych případně ještě mohla udělat, kdyby to tedy virové bylo? Máme klid, teplo, stoptussin, mažu hrudníček mastí od justu. A za jak dlouho v případě virového očekávat zlepšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.12.14 17:33

CRP je pomocna metoda, podle toho se nepozna, zda je to virova ci bakterialni bronchitida…Lepsi ATB nasadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
30.12.14 17:34

No nám trvalo 6 dlouhých dnů než antibiotika zabraly.. :zed: Ještě to teď bere - Fromilid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
30.12.14 18:02

Při poslední bronchitidě měl teploty 3 dny a pak mu klesly
Ale kašel měl dobrých 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
30.12.14 18:42

Náš malej se teď týden léčil ATB a nezabraly, tak jsem dnes byla na kontrole u jiného dr a ten poslechl a taky má zánět průdušek a hrtanu takže dal nějakej sirup a mastičku na hruď a zádíčka tak doufám, že už to zabere..už se s tím chudáček taky pere dlouho. Přeji brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
30.12.14 19:19

@jannina1 tak s tím nesouhlasím, malá měla bronchitidu 2× a ani jednou atb neměla, poslechový nález měla, CRP doktorka ani nedělala, protože bronchitida bývá virová. Já sama jsem lékařka a rozhodně jsem atb nevyžadovala. A nebyly potřeba, po 10 dnech bylo po kašli. Jinak právě CRP se používá k rozlišení virové a bakteriální infekce. Ano jsou výjimky, kdy i pří bakteriální infekci může být nízké CRP, ale většinou to platí, že vysoké CRP značí bakteriální infekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
30.12.14 19:21

@Rezii určitě atb doberte, když už je má. Pokud je to virové, tak teploty by po 3 dnech měly také klesnout. Jinak pokud vykašlává, tak raději než stoptusin, něco na odkašlání. Stoptusin podle mě kašel jen tlumí. Takže ten ideálně na noc a přes den mucosolvan, nebo ACC. Já dávala Prospan, to je jen nějaký bylinkový sirup, prý má i trochu rozšiřovat průdušky. Mojí malé pomáhá a hlavně jí hrozně chutná, protože je sladký jak cumel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
14.2.16 15:15

Ahoj, obnovují téma. Malý má zánět průdušek, po cca 5 dnech kašle a střídavých teplot a horecek dostal atb. Dnes je bere čtvrtý den, kašel trochu lepší, horečku už neměl, ale dnes zas teplota 37,8. Myslíte, že je něco špatně když mu při atb zase vylezla. Je fakt, že je těžké udržet ho v klidu, tak jestli to není tím. Ma necelé 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.2.16 15:32

Teplota by podle mě neměla znovu vystoupat. Šla bych k dr. na kontrolu, podle celkového zhodnocení a poslechového nálezu může napsat ATB jiná, případně odeslat na RTG plic.
U nás, když po pár dnech užívání ATB teplota znovu vystoupala, bylo něco špatně. Dceři se to stalo většinou při angíně, kdy Ospen nezabral, jak má a musela dostat něco silnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
14.2.16 15:59

@Jana206 Díky. Taky se mi to zda divné, říkám si, zda to třeba nemůže byt virové, když nezabiraji. V úterý jdem na kontrolu, tak uvidíme. Má na to mukosolvan, přijde mi, že moc nepomáhá, má ho už tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
14.2.16 16:54

@zzuza pak to muze byt i virove, dcera ted dostala atb na zanet uzlin ale teploty i treti den atb mela stale dr zjistila ze ma i zarudly krk takze to navic byla nejspis i viroza. Misto mucosolvau bych volila acc pro deti a pak stop kasel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí