Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosim moc o radu, syn 5 let si po obede zacal stezovat na ousko jeli jsme na orl kde mu zjistili ze ma zanet stredniho ucha s tim ze ho tam ma uz dlouho, nicmene mu ho pichli.Syn usnul po obede pak usnul i v cekarne a ted znova spi.Mam i nej strach bojim se aby nemel treba zanet na mozku.Ja vim asi mi uz hrabe syn si pres mesic stezuje ze ho boli hlava nebo se mu mota, detska udelala testy krve ty jsou ok az na lehkou chudokrevnost.mam o nej strach.fakt nevim jestli hystercim
Vzala bych ho k doktorovi, to, že pořád spí by se mi nelíbilo, pokud nemá horečky ![]()
A vytekl nejaky hnis? Bych rekla, ze se mu ulevilo a nabira silu.
Kdyztak si zavolej na detskou pohotovost, strucne popis situaci, oni reknou, zda se mate prijet ukazat, jen teda pokud byste jeli, tak bych poitala s pripadnou hospitalizaci na pozorovani
Ne nic nevyteklo, právě že spal i v čekárně než mu ho píchli.
na pětileťáka usíná dost. Zkus tam zavolat jak radí holky, já bych teda jela, ale mám pohotovost za barákem.
Nevim jestli je to stejne i u lidi, ale kdyz maji psy zanet mozkovych blan, tak kdyz se mu poklepe na hlavu, tak by sislel bolesti…
Ja si myslil, ze je proste hotovej…ale uklidni se klidne zavolanim na pohotovost.
Hele, já na pohotovost za poslední týden volala 2×, nakonec jsme tam jeli..
Jednou poradili normálně, podruhé mě doktorka sjela, že nemá věšteckou kouli a doktor osobně byl zlatý ![]()
Starší před rokem poté, co mu ucho samovolně prasklo (na pohotovosti pak nasadili ATB) prakticky prospal dva dny. Takže já myslím, že to bude spíš čerpání síly k uzdravování.
Pokud tam měl ten zánět dlouho a krevní testy jsou v pořádku, počkala bych do zítra, jak se to vyvrbí. Motání a bolest hlavy můžou mít zcela jistě souvislost se zánětem ucha. Pokud by zítra nenastalo zlepšení, asi bych začala uvažovat o komplexním vyšetření.