Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemyslím si, že má špatný tlak…Důležitá je prý hodnota za lomítkem, tedy 60 je ok
Vůbec bych neplašila. Správné měření je závislé na velikosti manžety, čili nelze měřit tlak u dětí s manžetou pro dospělého, výsledky poté nejsou validní.
Šla bych přeměřit u dr.nebo bych aspon zavolala a konzultovala…
Zajdi k MuDr at máš jistotu. nevím 130 se mi zdá dost. vysoký tlak u dětí´= problémy s ledvinami.
Vysokého tlaku se bojím, přeci jen jde o srdce. Já mám vysoký ten spodní tlak a beru léky. Nejvíc mě zlobí muž má už několik měsíců 150/110 někdy i více a ne a ne ho dostat k lékaři. Poslední dobou už je mu ale zle, tak slíbil že zítra konečně k Mudře zajde. Mám o něho strach ![]()
Zalezi na mnoha faktorech, zpusobu mereni, atp. Zasla bych k lekari a nechala ho premerit. Za to nic nedas, za klidne spani to stoji
Za me lepsi lehka hysterie nez neco zanedbat ![]()
Ahoj,
prosím vás mám vysoký tlak a občas si ho doma přeměřuji. Stál u mě syn/7let/a taky chtěl změřit. Změřila jsem ho a pokaždé mu vyšel 130/60,no a našla jsem si že už je to víc než má mít. Ale chtěla bych vědět Vaši zkušennost než začnu plašit k lékaři, jestli se takovýto tlak už řeší. Děkuji všem za reakce.