Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy, jsem už zoufalá, syn /4 roky/ již rok a půl kašle. Máme zjištěné počáteční astma, ale ani léky (Montelukast, Aerius, kortikoidy Seretide) nepomáhají. Spirometrie ok, alergie trávy a plevel. Každé nachlazení je horor, a běžnou chřipku prožíváme v nemocnici. Uvažuji, jestli mu není ještě něco jiného. Nemáte některá podobnou zkušenost?
Dělali synovi test na plícní chlamydie? A co rengen plic?
Syn má také slabé astma, ale tebou uváděné léky vždy pomohly. Před půl rokem měl období, kdy už jsem byla zoufalá. Kašlal, ale nachlazený nebyl. Na alergologii nasadila kortikoiidy a nezabraly. Lékařka to tedy okomentovala, že to nemůže souviset s astmatem. Potom následoval rengen plic a i když byl syn poslechově naprosto v pořádku, na rengenu nález byl. Dostal ATB a za tři dny výrazné zlepšení.
A jak dlouho jste Seretide brali, než jste usoudili, že nezabral? Syn ho dostal také a zlepšení nastalo právě až po dvou měsících poctivého užívání. Už jsem se bála, že nám také nezabral. Dnes je astma pod kontrolou a paní doktorka zvažuje snížení dávek. ![]()
Zkusila bych ho přeléčit léky na parazity…Zdá se to divné, ale mám známou, která to zkusila a bylo po problému…
Trochu k počtení : http://www.zappercentrumbreclav.cz/…dka/paraziti?…
@ave Prosím a za jak dlouho u vás kortikoidy nezabraly? My bereme již měsíc a nic. Na rentgenu byl cca před rokem a nic. Zkusím to tedy znovu. Doktoři se dívají jak na prdlou, když žádám o něco navíc - nepochopitelné.
@jannina1 Krev mu brali xkrát, ale na chlamydie a podobné určitě ne. Prý zbytečné. Takže zkusím požádat zase, ať se zase mohou divit, co to po nich vlastně chci.
@Kaczenka Seretide jsme brali měsíc, pak už ne. Je to tak jako tak svinstvo.
@pannda Ok, o těch parazitech jsem se nedávno taky dozvěděla. Jak se zjišťují, nevíš? A kde žádat - alergolog, pediatr? A co na ně známá dostala?
@calvac píše:
@pannda Ok, o těch parazitech jsem se nedávno taky dozvěděla. Jak se zjišťují, nevíš? A kde žádat - alergolog, pediatr? A co na ně známá dostala?
Nevím, my jsme se kdysi potkaly ve městě, bydlí jinde…Všude píší, že se parazité zjištují v detoxikační poradně, lékaři o tom nemají ani páru. Musíš si pročíst něco na netu, já našla, že VERMOX jako jediný u nás na trhu, působí jen ve střevě na roupi či škrkavky. V německu jsou dostupné léky jiné, i bez předpisu a v Thajsku nebo takových zemích, vzhledem k jejich stravě je naprosto běžné se 3× do roka odčervovat. Něco na tom opravdu je, protože člověk jako jediný tvor odčervením neprochází, odčervujeme psy, kočky, koně, ale sebe ne a já fakt věřím tomu, že každý z nás má své hostitele..
Máte doma zvíře??? třeba počáteční problémy vychází od něj…
Našla jsem třeba na netu, že ti co se tím zabývají, mají na zjištování nějaké rezonanční přístroje, ale je to jen tahání peněz z lidí. Dokonce i nedávno tu byla diskuse, že maminka našla tasemnici u dítěte i u sebe asi, a VERMOX jako takový na to vůbec není účinný. Musíš se fakt zkusit o to zajímat a shánět informace, zkusit nějakou léčbu na parazity a pokud by to nepomohlo, hledat zase řešení jinde.
http://shop.thajskyraj.com/…i-parazitum/
Třeba nad tím jsem přemýšlela, ale odrazuje mě, že to nejsou podložené léky a u nás registrované..
Spíš zkusit od někoho v německu, Francii, zda by něco nešlo koupit legálně
@calvac, říkám, nám zlepšení nastalo opravdu víc než za měsíc. Nasadili nám je na pohotovosti, kde jsme přijeli s prvním astmatickým záchvatem. Dnes je bez zánětů průdušek a bez respiračních potíží. Plánují nám na jaře dát slabší léky.
@pannda, a vám Seretide vysadila lékařka nebo jste to vzdali sami? Na základě čeho vám daignostikovali astma? Měl špatnou spirometrii? Alergoložka mě ujišťovala, že se Seretidu nemusím bát - nedávat mu ho by bylo horší (pro rozvoj plic) ![]()
@pannda Ti paraziti - to je teda děsivé. Zvíře doma nemáme, ale kamarádka má psa. Chodíme občas k ní. No, musím zjistit více, ale moc děkuji za tento typ informace.
@Kaczenka Jééé, to máte fajn. Počkej, a jak dlouho jste Seretide celkem foukali?