ATB Fromilid

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
890
28.12.14 17:09

ATB Fromilid

Ahoj,
syn 18m dostal včera ATB Fromilid na počínající zánět průdušek. Ještě mu dávám 2× denně Ambrobene a inhaluje Ventolin. Od včerejška má přes den teploty do 37,8, v noci měl 38,8. Máte někdo zkušenosti s těmito ATB u dětí? A celkově se zánětem průdušek u takhle malých drobků? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9696
28.12.14 17:12

@crazymisha Dcera je měla před pár týdny taky, dostat je do ní teda byl boj kdo z koho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
28.12.14 17:15

A za jak dlouho zabraly? Syn teda - musím zaťukat - baští tyhle ATB v pohodě, jsou to jeho první ATB v životě a neplive mi je ani nezvrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
28.12.14 17:17

@crazymisha No v pátek je začala brát a na příští kontrole za týden už byla ok. Takže těžko říct kdy zabraly. Ona teda neměla zánět průdušek, ale nosohltanu, byla strašně zahleněná, krk prý červený, velká rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
28.12.14 17:22

Aha.. Hlavně že zabraly a nemuseli jste brát další dávku.. Tak zatím je u nás asi brzo to nějak pozorovat, jak to zabírá, teď je to teprve 24h co je bere a bere je po 3,5ml 1× za 12h…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
28.12.14 18:40

Ahoj, mám tedy starší dítě - 4 roky, ale Fromilid už má za svůj život asi potřetí. Vždycky byl vidět znatelný rozdíl do 3. dne od nasazení, to už většinou klesly i teploty. Ať jste zdraví! :kytka:

Jinak zkus na zánět průdušek olejový zábal - nahřej olej (trošku - jen aby byl teplý, bacha na popáleniny!), pokapej vatu (nejdřív vyzkoušej na předloktí jestli to moc nepálí), přilož na hrudník prckovi, překryj igelitem a ovaž třeba plenou a nech tak hodinu, dvě - dcera v tom byla i do rána. Funguje to fantasticky.

Pak je taky dobré dělat poklepovou masáž - prcek je na břiše a ty mu jemně prsty vyklepáváš po zádech směrem nahoru. Můžeš to dělat jak dlouho to oba vydržíte, i chvilka stačí, dá se to opakovat x-krát přes den. Podporuje to vykašlávání. Poradila mi to dr., když jsem byla s dcerkou v nemocnici se zápalem plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
28.12.14 18:56

@Maddlen Děkuju za rady :kytka: Tu poklepovou masáž znám, už jsem jí občas na dětech zkusila :-) Olejový zábal udělám hned zítra. Starší dcera (5let) má od pondělí Klacid na lehký jednostranný zápal plic, ten zabral po dvou dnech na teploty, od pohledu byla taky ten 3.den zdravé dítě, ale kašel má pořád strašlivej :zed: A syn (18m) má od včerejška večer ten Fromilid, teď večer dostal třetí dávku. Zatím má pořád zvýšené teploty kolem 38. Teče mu z nosu čirý hlen, slintá strašně a chvílemi vykašlává, chvílemi je ten kašel suchý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.17 23:22

Maminky, dotaz k antibiotikům fromilid.Dnes nám mudr. nasadila starší dceři dvě balení, vychází to na 12dnu, mladší dceři na 10dnu. Oboum se vrátila viróza teploty do 39.Ale na poslech čisté. Jen kašel hrozný. Nemám s antibiotiky moc zkušenosti. Ale zda se mi to zbytečně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí