Zánět šlach - ruka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.9.22 22:13

Zánět šlach - ruka

Ahojte

Už delší dobu mě sem tam pobolívalo pravé zápěstí (neřešila jsem, nebylo to nic hrozného)

Ale v úterý jsem byla na pohotovosti protože to začalo bolet víc a víc (nejspíš jsem to přehnala v práci). Řekli mi, že mám zánět šlach (ibalgin, gel, klid).
Od tohoto dne se ruka začala zhoršovat. Bolest neskutečná, otok prstů a předloktí, nedovřu ruku v pěst, brní a mrtví mi palec, celkově je ruka ztuhlá… Každý den horší a horší, můj obvodní mi nabídl neschopenku s tím, že mu mám dát zítra vědět, jak jsem na tom. Problém je v tom, že je nás v práci málo a manažerka by mě asi zab… Jedu přes bolest a večer o to víc trpím.
Opravdu jsem zoufalá :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65035
11.9.22 22:15
@Anonymní píše:
Ahojte

Už delší dobu mě sem tam pobolívalo pravé zápěstí (neřešila jsem, nebylo to nic hrozného)

Ale v úterý jsem byla na pohotovosti protože to začalo bolet víc a víc (nejspíš jsem to přehnala v práci). Řekli mi, že mám zánět šlach (ibalgin, gel, klid).
Od tohoto dne se ruka začala zhoršovat. Bolest neskutečná, otok prstů a předloktí, nedovřu ruku v pěst, brní a mrtví mi palec, celkově je ruka ztuhlá… Každý den horší a horší, můj obvodní mi nabídl neschopenku s tím, že mu mám dát zítra vědět, jak jsem na tom. Problém je v tom, že je nás v práci málo a manažerka by mě asi zab… Jedu přes bolest a večer o to víc trpím.
Opravdu jsem zoufalá :,(

A co chces slyset. Chce to proste klidovy rezim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
11.9.22 22:19

Chladit, nejvíc mi pomáhá ponořit ruce do studené vody, ale i klidně chladící pytlík z mrazáku, jen to s ním nepřehnat. A pořídit ortézu, to taky hodně pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
11.9.22 22:24

Neschopenku, klid, ortézu nebo sádru a protizánětlivé léky typu diclofenak, Ibalgin Aulin…tzn šup šup na ortopedii..

kamarádka takhle zanedbala zánět šlach v zapesti (taky nechtěla komplikovat život ostatním v práci, a bála se i neprodloužení smlouvy kdyby šla marodit) a pak se rok trápila.. 2 měsíce sádra, 3 měsíce orteza kdoví kolik opichu, léků, vyšetření, rehabilitace, hrozili ji i nějakou operaci, samozřejmě se připojily finanční problémy kvůli dlouhé neschopence a musela odejít z prace protože i když už pak ruka byla lepší tak stačily 3 směny za sebou a začalo se jí to znovu rozjíždět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
11.9.22 22:24
@Anonymní píše:
Ahojte

Opravdu jsem zoufalá :,(

Určitě ortézu, takovou, která zpevní i prsty. A poctivě nosit minimálně měsíc. Bolí to hrozně, nejhorší mně to přišlo vždycky v noci. :,( Záleží, co děláš. Jestli v té ruce něco taháš, šla nych na neschopenku, aby byla ruka v klidu. Jinak bych hkusila vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.9.22 22:27

@Hrozina Souhlasím v noci jsem i brecela bolestí.

Orteza je zaklad a brala jsem týden léky proti zánětu a bolesti - třeba brufen - ve vyšších dávkách. Klidový režim u mne nehrozil, ale s léky a tou ortezou se to zvladlo i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.22 22:28

@Vladusxx mám jít spíše na ortopedii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
11.9.22 22:52

@Devatenáctka já jsem zánět šlach v zapesti (taky už jsem ho párkrát měla) řešila vždy s ortopedem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
11.9.22 22:57
@Devatenáctka píše:
@Vladusxx mám jít spíše na ortopedii?

Na ortopedii ti řeknou, ze ortezu, klidový režim, léky proti bolesti a pravděpodobně ti vemluvi nějaký drahy potravinový doplněk. Mam zprostředkovaně právě takovou zkušenost (manžel obě ruce, dcera noha a ruka). Nakonec pomohla dobra fyzioterapeutka. Nějakými manipulacemi (sice to prý docela bolelo), ale zlepšení markantní. Manžel se s tím trápil rok než k ni šel a pak jako když utne. Týden na to přehazoval ornici na zahradě. Do té doby nemohl pochovat ani dvouleťacku.

• Citovat
  • Upravit
11797
11.9.22 23:05

@Tuhy_LU mě teda můj ortoped ani v nemocnici na ort. Ambulanci žádné drahé doplňky stravy nenutili s i nedoporučovali… Prohmatli, předepsali nějaké NSAID případně se udělal opich, ortéza a čau za 14dni na kontrole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.9.22 23:07

@Tuhy_LU žasne doplňky mi nikdo nedoporučoval. Jestli tam ma zánět, tak se fyzioterapeut muze přetrhnout a bez léků neudělá nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
11.9.22 23:15

@Tichošlápek @Vladusxx
No jo, asi nemáme v našem regionu dobre ortopedy. Už jsme vystřídali za poslední dobu asi tři a nikdy nám nepomohli. Jen tam procekame hodiny, na objednání čekáme měsíc. Z dcery naposled tahala peníze za megnetoterapii (prý jedine to ji pomůže). Nohu má modrou ještě teď… krabicky s predrazenymi kolageny, vitaminy taky přinesla.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
11.9.22 23:17

No, tak si zajdi pro neschopenku a prostě dodržuj léčbu, kde je důležité především nehýbat tou rukou. Nehýbat. NEHÝBAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
11.9.22 23:26

@Tuhy_LU zlata naše ort. ambulance v nemocnici..je nízkoprahova, tzn že tam v pracovní době od 7 do 15h může přijít kdykoli kdokoli i bez doporučení praktika… A vždy vyšetří, ošetří..jen si musí třeba člověk posedět v čekárně..někdy teda celé dopoledne…protože tam samozřejmě jezdí sanitky, akutní úrazy, plánované kontroly po operacích apod. Ale neodmítnou nikoho…a docela to tam frčí…mají tam 3 ambulance většinou jsou tam 2 doktoři a sestřičky jsou tam taky tak 3-4. S manželem. jsme tam teď pečení vaření (komplikovaně si zlomil nohu a jezdí tam na kontroly) většinou jsme za 2 hodinky hotovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14576
12.9.22 08:27

Ruku nepoužívej vůbec do úpravy stavu. Vůbec na nic. Když rikam na nic, tak opravdu na nic, ani na úpravu vlasů nebo čištění zubu nebo poskrabani se na hlavě. No a co ze vás je v práci malo? Chceš si kvůli tomu úplně odrovnat ruku a jít pak marodit na x měsíců? Jako tohle fakt není sranda, nebud hloupá. Zhoršení sis způsobila sama, ale malé bezvýznamné plus je, ze pomoci si můžeš také sama. Tedy pokud vůbec chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí