Kompenzace Covid aktuálně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.9.22 18:07

Kompenzace Covid aktuálně

Nevíte jaké jsou aktuální kompenzace, když má člověk potvrzený pozitivní test a musí do karantény??
Zřejmě mám Covid, nejprve jsem si myslela, že jsem jen něco chytla od dětí (rýma, únava),ale dnes jsem ztratila čich a chuť :roll:
Do práce nepůjdu, ale nevím zda si vzít jenom neschopenku, nebo by bylo výhodnější si to nechat potvrdit PCR testem…
Upřímně teď se mi to finančně vůbec nehodí :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
11.9.22 18:11
@Anonymní píše:
Nevíte jaké jsou aktuální kompenzace, když má člověk potvrzený pozitivní test a musí do karantény??
Zřejmě mám Covid, nejprve jsem si myslela, že jsem jen něco chytla od dětí (rýma, únava),ale dnes jsem ztratila čich a chuť :roll:
Do práce nepůjdu, ale nevím zda si vzít jenom neschopenku, nebo by bylo výhodnější si to nechat potvrdit PCR testem…
Upřímně teď se mi to finančně vůbec nehodí :zed: :zed:

Izolacka uz se nevyplaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65041
11.9.22 18:11
@Anonymní píše:
Upřímně teď se mi to finančně vůbec nehodí :zed: :zed:
žádné kompenzace dávno nejsou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
11.9.22 18:13

Když máš pozitivní test, nejdeš do karantény, ale do izolace. Ta je pokud vím 7 dnů, přičemž poslední 2 dny musíš být bez příznaků. Nevím o tom, že by se platilo něco víc, než klasická náhrada mzdy jako u nemoci.
Buď jsi připojištěná za nemoc u komerční pojišťovny, nebo s nemocí musíš holt počítat a mít našetřeno, no.
Jestli můžeš pro zaměstnavatele dělat nějakou práci z domu, můžeš se s ním domluvit a pak ti to může vyplatit jako mimořádnou odměnu. Případně pokud to nejde, tak po návratu požádej o přesčasy nebo směny navíc, prostě se zeptej aktivně na možnost si dovydělat ke mzdě, třeba to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
11.9.22 18:14

Pokud vím, tak klasická neschopenka. Někteří doktoři už ani neposílají na PCR testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.9.22 18:19
@vokishka píše: žádné kompenzace dávno nejsou

díkybohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
11.9.22 18:50

Mám aktuálně taky covid, potvrzeno v pátek PCR, následuje 7 dní izolace a PN, která se ukončí, pokud budu bez příznaků posl.2dny. Žádné kompenzace nejsou, Izolačka skončila v únoru, jestli se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
11.9.22 19:27

Žádné kompenzace nejsou, dostaneš klasicky neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
11.9.22 19:32

Nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9277
11.9.22 19:55

Budeš mít jen nemocenskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2679
11.9.22 20:03
@TinaAn píše:
Mám aktuálně taky covid, potvrzeno v pátek PCR, následuje 7 dní izolace a PN, která se ukončí, pokud budu bez příznaků posl.2dny. Žádné kompenzace nejsou, Izolačka skončila v únoru, jestli se nepletu.

Můžu se zeptat, jak to teď je se členy domácnosti. Musí být v karanténě nebo to už taky neplatí? Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65041
11.9.22 20:10
@Blue2 píše:
Můžu se zeptat, jak to teď je se členy domácnosti. Musí být v karanténě nebo to už taky neplatí? Děkuji za info

Uz karanteny nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
11.9.22 20:25

@Blue2 Jak už je psáno výše, karanténa už pro nikoho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 20:26

Klasická nemocenská. My měli s manželem covid oba, byli jsme doma na 60% a ještě přišli o několik tisíc v rámci benefitů od zaměstnavatele. To se opravdu vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
24621
11.9.22 20:30
@Anonymní píše:
Klasická nemocenská. My měli s manželem covid oba, byli jsme doma na 60% a ještě přišli o několik tisíc v rámci benefitů od zaměstnavatele. To se opravdu vyplatí.

No jako u jakékoli jiné nemoci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast