Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nevíte jaké jsou aktuální kompenzace, když má člověk potvrzený pozitivní test a musí do karantény??
Zřejmě mám Covid, nejprve jsem si myslela, že jsem jen něco chytla od dětí (rýma, únava),ale dnes jsem ztratila čich a chuť
Do práce nepůjdu, ale nevím zda si vzít jenom neschopenku, nebo by bylo výhodnější si to nechat potvrdit PCR testem…
Upřímně teď se mi to finančně vůbec nehodí![]()
Izolacka uz se nevyplaci
@Anonymní píše:žádné kompenzace dávno nejsou
Nevíte jaké jsou aktuální kompenzace, když má člověk potvrzený pozitivní test a musí do karantény??
Zřejmě mám Covid, nejprve jsem si myslela, že jsem jen něco chytla od dětí (rýma, únava),ale dnes jsem ztratila čich a chuť
Do práce nepůjdu, ale nevím zda si vzít jenom neschopenku, nebo by bylo výhodnější si to nechat potvrdit PCR testem…
Upřímně teď se mi to finančně vůbec nehodí![]()
Když máš pozitivní test, nejdeš do karantény, ale do izolace. Ta je pokud vím 7 dnů, přičemž poslední 2 dny musíš být bez příznaků. Nevím o tom, že by se platilo něco víc, než klasická náhrada mzdy jako u nemoci.
Buď jsi připojištěná za nemoc u komerční pojišťovny, nebo s nemocí musíš holt počítat a mít našetřeno, no.
Jestli můžeš pro zaměstnavatele dělat nějakou práci z domu, můžeš se s ním domluvit a pak ti to může vyplatit jako mimořádnou odměnu. Případně pokud to nejde, tak po návratu požádej o přesčasy nebo směny navíc, prostě se zeptej aktivně na možnost si dovydělat ke mzdě, třeba to půjde.
Pokud vím, tak klasická neschopenka. Někteří doktoři už ani neposílají na PCR testy
Mám aktuálně taky covid, potvrzeno v pátek PCR, následuje 7 dní izolace a PN, která se ukončí, pokud budu bez příznaků posl.2dny. Žádné kompenzace nejsou, Izolačka skončila v únoru, jestli se nepletu.
@TinaAn píše:
Mám aktuálně taky covid, potvrzeno v pátek PCR, následuje 7 dní izolace a PN, která se ukončí, pokud budu bez příznaků posl.2dny. Žádné kompenzace nejsou, Izolačka skončila v únoru, jestli se nepletu.
Můžu se zeptat, jak to teď je se členy domácnosti. Musí být v karanténě nebo to už taky neplatí? Děkuji za info
@Blue2 píše:
Můžu se zeptat, jak to teď je se členy domácnosti. Musí být v karanténě nebo to už taky neplatí? Děkuji za info
Uz karanteny nejsou
Klasická nemocenská. My měli s manželem covid oba, byli jsme doma na 60% a ještě přišli o několik tisíc v rámci benefitů od zaměstnavatele. To se opravdu vyplatí.
@Anonymní píše:
Klasická nemocenská. My měli s manželem covid oba, byli jsme doma na 60% a ještě přišli o několik tisíc v rámci benefitů od zaměstnavatele. To se opravdu vyplatí.
No jako u jakékoli jiné nemoci. ![]()

Upřímně teď se mi to finančně vůbec nehodí