Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Hezké odpoledne, jsem v 11tt a tchýně nám celou dobu říkala, jak je nemocná na nohy, ale že to je autoimunitní problém. Dnes z ní vypadalo, že to je autoimunitní, ale neuropatie. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Je to dědičné? Pokud ano, dá se tomu nějak předejít? Musím to zítra nahlásit Dr., ale bojím se, že mě sprdne…
Proc by te sprdla. Hromada lidi ma v rodine autoimunni nemoci
@Anonymní píše:
Hezké odpoledne, jsem v 11tt a tchýně nám celou dobu říkala, jak je nemocná na nohy, ale že to je autoimunitní problém. Dnes z ní vypadalo, že to je autoimunitní, ale neuropatie. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Je to dědičné? Pokud ano, dá se tomu nějak předejít? Musím to zítra nahlásit Dr., ale bojím se, že mě sprdne…
Jaky ma byt ten zasadni rozdil mezi obecne autoimunitnim onemocnenim a autoimunitni neuropatii? Proc bys to mela hlasit nejakemu svemu dr.?
@vokishka že jsem to nenahlásila dřív, když se ptala
tchýně nám pořád říkala, že to má z nervů a z nějaké infekce a dneska z ní vypadlo tohle… Spíš mám strach, jestli už jsem neměla něco udělat, aby to bylo v pořádku
@Anonymní píše:
@mroe všechny vážně nemoci se hlásí na gynde
Takze dokud jsi vedela, ze ma nejake blize nespecifikovane autoimunitni onemocneni, to vazne nebylo a ted, kdyz mas blizsi specifikaci, tak uz to vazne je? Nerozumim tvemu uvazovani. Je ji prece furt stejne.
@Anonymní píše:
@vokishka že jsem to nenahlásila dřív, když se ptalatchýně nám pořád říkala, že to má z nervů a z nějaké infekce a dneska z ní vypadlo tohle… Spíš mám strach, jestli už jsem neměla něco udělat, aby to bylo v pořádku
Co bys asi tak mohla udelat
@vokishka já ne, třeba lékaři by mi na to něco nasadili nebo by mi udělali nějaké vyšetření
@Anonymní píše:
@vokishka já ne, třeba lékaři by mi na to něco nasadili nebo by mi udělali nějaké vyšetření
Tak ji to nevyleci a tobe uz u plodu jo?
@Anonymní píše:
Vis, co bys mohla udelat? Zkus si vygooglit, co ta nemoc tvoji tchyne vlastne znamena a obnasi. Nejen kvuli diteti, ale hlavne kvuli sobe, abys nevypadala jak tupec.
Jsem těhotná po prvé a dítě je vymodlený. Myslela jsem, že se tu setkám s pochopením a třeba nějakou radou. Například, že se nic nezanedbalo nebo že se to nepozná nebo že to nemůže zdědit, když je to autoimunitní. Nejsem doktor a na internetu právě píší, že je třeba tuto nemoc diagnostikovat zavčasu a léčit ji. Zároveň se u doktora hlásí všechny nemoci v rodině. A proč? Myslím proto, aby kdyžtak udělali nějaká další vyšetření… Bohužel jsem se s pochopením nesetkala, mrzí mě, že se musí lidé hned urážet v tupce a tak podobně.
@Anonymní píše:
Jsem těhotná po prvé a dítě je vymodlený. Myslela jsem, že se tu setkám s pochopením a třeba nějakou radou. Například, že se nic nezanedbalo nebo že se to nepozná nebo že to nemůže zdědit, když je to autoimunitní. Nejsem doktor a na internetu právě píší, že je třeba tuto nemoc diagnostikovat zavčasu a léčit ji. Zároveň se u doktora hlásí všechny nemoci v rodině. A proč? Myslím proto, aby kdyžtak udělali nějaká další vyšetření… Bohužel jsem se s pochopením nesetkala, mrzí mě, že se musí lidé hned urážet v tupce a tak podobně.
Promin, ale nastuduj si to lip, neni to tak slozite. Uz kvuli tchyni. Kdyz s necim takovym prijdes za doktorem, taky se asi nesetkas s pochopenim.
@Anonymní píše:
Promin, ale tezko muzou neco diagnostikovat jeste pred narozenim. A u vseho je jen urcite procento pravdepodobnosti onemocneni. A psat, jak se bojis, ze te doktor sprdne je ponekud hystericke
Mmch, tchyne ti nelhala. Jen tebe moc nezajimalo, co ji je, dokud ti nedoslo, ze by se to mohlo tykat tveho ditete.
Nic se nezmenilo, jen by ses mela o sve blizke vic zajimat. Takze si to nastuduj, abys vedela, co tchyni vlastne je, prospeje to vsem.
@mroe bohužel tchýně nekomunikuje ani se svými syny o takových věcech… U těhotenství švagrové řekla, že ji ti zajimat nemusí. Dneska nám řekla diagnostiku a zároveň, že ji jeden doktor řekl, že to dědičné není a druhý, ať jde na genetiku, takže těžko říct.