Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@mroe bohužel tchýně nekomunikuje ani se svými syny o takových věcech… U těhotenství švagrové řekla, že ji ti zajimat nemusí. Dneska nám řekla diagnostiku a zároveň, že ji jeden doktor řekl, že to dědičné není a druhý, ať jde na genetiku, takže těžko říct.
Tak prestan panikarit, stejne nemuzes nic delat. Pokud to geneticke je ( o cemz pochybuju, pokud je ta diagnoza spravna), tak to ted stejne nikdo neopravi a na potrat nepujdes. Mmch, dite dedi po otci, ne po tchyni a otec to zdedit nemusel. Jak bys resila, kdyby ses dozvedela, ze ma tchyne autoimunitni zanet stitne zlazy? Ma to spousta lidi, dedi se predispozice a nikdo se z toho dopredu nehrouti…
@mroe na štítnou žlázu jsou léky, na toto onemocnění nic, alespoň podle ní, řekla jen, že skončí na vozíčku a že se s tím nedá nic dělat a to mě vyplašilo. A ano, ale u mě si zapsali i cukrovku u dědy.
@Anonymní píše:
@mroe na štítnou žlázu jsou léky, na toto onemocnění nic, alespoň podle ní, řekla jen, že skončí na vozíčku a že se s tím nedá nic dělat a to mě vyplašilo. A ano, ale u mě si zapsali i cukrovku u dědy.
Ale lecit moznou budouci cukrovku u ditete se nikdo nechysta, ne? Tak s jinymi autoimunitnimi nemocemi je to stejne. Dedi se prip. predispozice. Tak si to taky zapisou. Lecit neco, co mozna nikdy nepropukne, budou asi tezko. Mmch, o manzela ses nebala, ten by to prece musel mit taky, aby to mohlo zdedit dite…
Tady zase někým cloumají těhotenské hormony.
Zeptej se na to svého lékaře, normálně tě uklidní že opravdu není nic potřeba řešit.
A ty sobě pořiď tuhle knihu a přestaň hysterčit. A negoogli choroby, jedinné k čemu to povede je že si vsugeruješ že umíráš a tvoje dítě taky umře.
Dobrý den, nedávno jsem podstoupila vyšetření.
Lékař se mě po jehličkovém testu kdy jdem celou pravou polovinu těla cítila o dost méně než tu levou se mě pořád dokola ptal zda někdo v rodině neochrnul, byla jsem v tu chvíli v takovém strachu že jsem zprávu odkývala (já vím má hloupost) a odešla, teď jsem objednaná na neurologii ale tam jdu až za 3 měsíce a tak se vás ptám nevíte někdo co znamená v té zprávě, ještě mi řekl dědičná nebo vrozená vada neuropatie.