Zánět spojivek a hnis

840
25.1.14 11:04

zánět spojivek a hnis

Prosím o radu. Moje 10 denní holčička dostala pravdepodobne zánět spojivek do jednoho oka.. netuším z čeho.. byly jsme u doktorky, která si očko moc neprohlédla, malá ho mela zavřené.. spíš tak automaticky nam napsala antibiotika v kapkach.. malé hodne z toho očka teče žlutý hnis, je to normální??? Antibiotika zatím kapem jeden den a zlepšení žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
25.1.14 11:12

@Mamina A Kapej dál, jeden den je málo, aby se očko začalo zlepšovat… Počítej se zlepšením dneska nebo spíš zítra. A pak samozřejmě dokapat, tak jak jste s MUDr. domluvení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
25.1.14 11:14

@Mamina A
jj, to je normální, kapat nepřestávej. Můžeš hojení ještě podpořit heřmánkem, udělat silný čaj, namočit třeba čistý odličovací tamponek a očičko potírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
25.1.14 11:23

Dekuji, trochu z toho vyšiluju. Je tak malinká a už má problémy :(.. doktorka mi právě skoro nic neřekla, předepsala mi ocuflash a že mám kapat, když za dva dny nezabere tak ty antibiotika…takže jsme přešly na antibiotika a čekala jsem aspon malé zlepšení, ale zatím nic, tak mám strach, aby to nebylo neco vážného :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
25.1.14 11:24

@Mamina A presne jak pisou holky…nam doktor jeste doporucil pred kapanim vyplachy oka, borovou vodou nebo oftal, ale je to porod to dite udrzet… :roll:
Jo a trochu pocitej s tim, ze se ji to pravepodobne prenese i do druheho ocka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21605
25.1.14 11:27

Může to být zánět nebo ucpaný slzný kanálek. novorozenci na to docela trpívají. ty kapky určitě kapej dál. a až se to trošku uklidní, tak můžeš ještě zkusit masáž slzných kanálků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
25.1.14 11:33

Dekuji dekuji za uklidnení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
25.1.14 11:34

Nejhorší je jí to očko aspon malinko pootevřít, aby ji tam ta kapička spadla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
25.1.14 11:37

@Mamina A
Já tě úplně chápu, desetidenní miminko a už má starosti… :) Holt musíš se přemoct a to očičko jí otevřít i když třeba pláče, věř, že je to pořád lepší než se snažit do oka něco nakapat rok a půl starému, to je pak teprve mučení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.1.14 11:44

@Mamina A je to celkem běžné.. kapat, výsledek není hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
25.1.14 11:47

Jestli kojíš, tak jí do oka kapej mateřské mléko. Zhruba po hodince.Za chvilku to bude v pořádku. Je to vyzkoušený na mně i synovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
25.1.14 11:50

Mala to dostala uz v porodnici. Byli jsme s tím na ocbim dali nám dvoje kapky. Jedni dewinfekci a druhý antibiotika. Mela jsem ten hnus vymackavat u koutku oka a pod oken mačkat aby to vyteklo a ji yo tam neylacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
25.1.14 12:20

Kapala jsem mateřské mléko a pomáhalo to úžasně, neboj, je to docela častý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
25.1.14 13:12

O tom mateřském mléku jsem slyšela, ale mám strach ji ještě kapat do toho očka mléko, když už má ty antibiotika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.1.14 13:47

Mam mesicni holcicku a taky v desatem dnu ji zacalo tect z ocicka, mudr j dala ty stejne antibioticke kapky a do 4 dnu se ji to zahojilo, predem jsem ji to otrela prevrenou vodou a pak kapla do ocicka, neboj urcite se ji to zahoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí