Čištění oušek můžete poradit?

2486
23.1.14 23:19

čištění oušek můžete poradit ?

Dobrý den všem. dnes jsem koupala svého 9měsíčního syna a vatovou tyčinkou jsem mu chtěla vyčistit ouška…snažím se být opatrná. dnes jsem zajela do ouška a přišlo mi že jsem něco prorazila jako nějakou slaboulinkou blanku protože to šlo uplně samo. vůbec na to netlačím. jsem z toho nervní. malej okamžitě brečel ale za pár minut se uklidnil a vše bylo zase v pořádku. bojím se jestli jsem mu nějak neublížila nebo nepoškodila bubínek. zítra zajdeme k doktorce ale do té doby se asi vůbec nevyspím. :( na vatové tyčince byla malilinko krev jako špendlíková hlavička velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
23.1.14 23:21

K doktorce bych určitě šla. A jinak vatové tyčinky se vůbec nemají používat, ani u dospělých. A když už, tak se prodávají speciální anatomické, které mají širší konec, takže se do ucha ani zajet nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
23.1.14 23:27

Já to vím. bohužel jsem spoléhala na to že když budu opatrná tak se nic nestane. myslíte že e bubínek nechá takhle snadno propíchnout? opakuju že jsem nevyníjela na tyčinku žádný velký tlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.1.14 23:31

@wiki čiki pochybuju ze se prorazil bubinek, to by ho bolelo asi dyl a urcite by plakal pak jeste. Drzim palce

• Citovat
  • Upravit
23847

Ono ten ušní maz, když ztvrdne, tak někdy dělá takové blanky nebo jak to popsat :think: takové velké šupiny napříč zvukovodem, takže jsi nejspíš prorazila tohle. :nevim:
K doktorce radši zajdi, ona se podívá a poučí o správném čištění oušek 8) Dovnitř se opravdu zajíždět tyčinkou nemá a stejně to s ní dokonale nevyčistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141

Že by to šlo až takhle snadně mi přijde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.1.14 23:32

Těžko říct, nemám s tím zkušenost ale i mě se kdysi párkrát stalo, že jsem si zajela moc hluboko a pěkně to bolelo ale během chvilky to přešlo, tak nevím. Zajděte k doktorce, ať syna omrkne, určitě to bude dobré. A vyprdla bych se na tyčinky, já dceři vždycky po koupání vytřu ouško zkraje cípem ručníku a víc nic a má je čisté :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.1.14 23:37

Neboj, to nemohl byt bubinek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
23.1.14 23:38

@wiki čiki nevím nezdá se mi, že bys prorazila bubínek.. Snad nezajíždíš moc hluboko, ne? A pro příště si pamatuj, že vatové tyčinky do ucha nepatří (hrozí, že se naruší plynulé samočištění a odtok ušního mazu, že tam napěchuješ tyčinkou v hlubších částech maz a uděláš špuntík), uši se mají jen umývat prsty při koupání. Budeš mít o důvod k bezesné noci míň. A zítra ať je vše OK. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
23.1.14 23:48

Děkuju vám všem moc za reakce…to víte že si tet za to nadávám a z vatovými tyčinkami je konec :) tet jsem zkoušela když spal a na tom (nepoškozeném) oušku si ležel jemným třením prstů před ouškem a ujistila jsem se že slyší. aspoň mi spadl kámen ze srdce ale stejně už se těším k doktorce. že je to mazová blanka mě taky napadlo.ale uši mu čistím jednou za 4dny až týden. že by se tam tolik mázku usadilo? navíc mě vystrašilo jak plakal kdyby to byl mázek asi by neplakal. hluboko nezajíždím ale zajedu i dovnitř. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.1.14 23:52

Taky cistim az vevnitr a malej to miluje. Nikdy se mi nepodarilo ho zranit. Jednou plakal ale v pohode. Taky miluju cisteni usi, nedokazu si to bez toho predstavit, i kdyz by se nemelo.

• Citovat
  • Upravit
2486
23.1.14 23:53

@nikol.ondrášovka vážně?já to dělam nerada ale nechci aby byl špinďous :) ale dnes mě to vytrestalo :( jako bych mu tam něco prorazila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.1.14 23:56

@wiki čiki kliiid do zirra nestresuj. :) myslim ze by fakt vyvadel vic kdyby se mu stalo neco vazneho. Muj syn ma dva a pul, ale myslim ze sme zacli takhle cistit az po roce a pul. Zitra dej vedet jak jste dopadli

• Citovat
  • Upravit
11700
24.1.14 08:39

@wiki čiki
koukni jak daleko je bubínek http://acka.blog.cz/…h-sluch-zrak
to by si tam tu tyčinku musela zarazit skoro celou :) nebála bych se proražení, to spíš byl jen zaschlý ušní maz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.1.14 08:46
@wiki čiki píše:
@nikol.ondrášovka vážně?já to dělam nerada ale nechci aby byl špinďous :) ale dnes mě to vytrestalo :( jako bych mu tam něco prorazila :(

usi staci vytrit kapesnikem. Tycinkou ten maz akorat zarazis hloubeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí