Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, mám skoro 11 měsíčního syna a někdy mi připadá že mě nemá rád. Věnuju se mu, hrajeme si, zpívám mu, pohádky ho ještě moc nezajímají ale na procházky chodíme, děláme blbiny..Ale on by beze mě vydržel snad týden. Jsme každý den celý den spolu ale jakmile přijde babička nebo tatínek je uplně hotovej, vidim jakou má radost, vříská, směje se..Povídá táta, bába, papa, lala, dada atd.. ale máma prostě neřekne.. dokonce říká be jako Ben -náš pes.. hrozně mě to mrzí, takovou radost v očích když vidí tchýni nebo přítele v očíčkách nemá když vidí mě. Co dělám špatně? Nebo je to tím že jsem prostě okoukaná? Zlepší se to někdy? Děkuju všem za příspěvky..
Ale jdi
seš prostě okoukaná a pořád k dispozici. Jeho ani nenapadne, že by tě neměl mít. To víš, že jsi jediná máma na světě a že te má nejraději ![]()
Neboj, to je všude stejny
Miluje tě, ale seš mu všední, nejseš mu vzácná. A hlavně je ještě malinkej. Počkej za chvilku ![]()
Neboj, myslim ze je jo normalni, protoze tatu, babicku nevidi cely den. Jsou ruzna obdobi.. pak treba prijde to, ze se ti neodlepi od nohy ![]()
Náš malej tříleťák byl to samý. Pak jsem na týden odešla porodit mu ségru a od tý doby mám zase vždycky přednost na mazlení já. To se spraví…neboj. Ber to tak, že když letí k tátovi a babičce, aspoň si trošku odfoukneš, než zas nastoupíš šichtu
![]()
Tak to se vůbec nemusíš bát. Jsi prostě pořád s ním, tak mu nejsi tak vzácná, jako když vidí někoho jiného. Je to i logické. Počkej tak za půl roku - rok, to se bez něj třeba nedostaneš ani na wc. ![]()
U nás je to také stejný. Malý by mohl klidně na 14 dní odjet a mám pocit, že by mu maminka ani nechyběla
Jakmile jdeme k někomu na návštěvu, tak je úplně natěšený. Jsme prostě okoukané a děti se podle mě těší na změnu. Zase se nebojím nechat ho někde na hlídání, protože vím, že to zvládne ![]()
U nás to bylo to samé, navíc dcera se nechtěla ani chovat ani mazlit. Zlomilo se to někdy kolem druhého roku. Pomazlí se, přitulí, ale stejně na chvilku
. Dřív klidně vydržela beze mě, když jí někdo hlídal, teď občas protestuje, zeptá se, kde jsem, někdy nechce, abych odešla. Jsou jí tři.
Neboj, bude se to různě měnit, ale myslím si, že jsme středobodem jejich světa i tak.
Neboj se, že by tě neměl rád. Tak to prostě bývá. To co máme méně často si pak víc vychutnáváme. To víš, že jsi středobod jeho vesmíru. On to tak určitě v srdíčku má ![]()
Počkej až bude ještě starší a u babičky bude moc dělat, co doma nesmí a dostane mlsky a pod. To tam bude teprve nadšený
![]()
Vsude stejny. Me moje mala vidi fakt rada jen proto, ze mam mliko
. Vcera celej den opakovala dida, dida(jako deda
. Az vecer kdyz se slo spat tak najednou mama…chtela se nakojit
Ja mam skoro 10 mesicniho syna a je to u nas stejny. Akorat porad rika mama baba a tata ani za boha. A tatinka ho to mrzi. Ja jsem pak rada, ze je s tatinkem, aby jsem si po celodenni sichte odpocinula a neco si udelala
@Růženkaa máma neříká, protože celý den je slyší-přijede bába, táta je v práci, vyvenčíme Bena. Slovo máma ty děti slyší málo, leda by jsi mluvila stylem-máma tě přebalí atd. Měli jsme to doma taky tak. O mě se nemluvilo, tak máma dlouho neříkal. Z babky by se posral a z tatínka taky, ale když spadnul tak letěl jen za mnou.
Má tě rád, to se neboj.
Taky se přidávám do fronty, u nás to samé, malou jsem v klidu nechávala hlídat, vůbec po mně netruchlila, naopak teď skoro beze mne nedá ránu -3 roky-, vůbec k nikomu jinému kromě mne a taťky nechce. ![]()
Příspěvek upraven 23.01.14 v 09:20
Tak holky děkuju už jsem se bála že jsem jediná nebo co, uklidnily jste mě
víte asi nejsem normální ale mě mrzelo i to, že jsme neprožívali žádnou separační úzkost..no asi hold nejsem normální ![]()
Koukám všude stejný.. moje malá má už 14 měsíců a momentálně jsme ve fázi kdy zas nechce nikoho jiného jen mě a furt se chce chovat.. a to je teda taky dost vysilující
ale taky má období kdy u mě nechce být a mě se chce až brečet že mě nechce.. ale vím že přijde zas ta chvíle kdy přijde za mnou a pomazlinkuje se ![]()