Zánět středního ucha – miminko 7 měs

Anonymní
20.5.26 11:23

Zánět středního ucha - miminko 7měs

Ahoj,

potřebuji poradit/uklidnit.

Mám sedmiměsíčního kluka, od minulého úterý začal naklánět hlavičku na rameno. Na pravé i levé. Ale nic mu nebylo. Od pátku minulého týdne začal být protivný. Od neděle teploty. Ale vzhledem k tomu, že by měly růst zuby, tak zvýšenou teplotu jsem přikládala k tomu.

Jenže z tohoto pondělí na úterý horečka. 38,5. Takže jsme byli u pediatra, kde nás poslali na ORL a zjistilo se, že má zánět středního ucha.

Mohla jsem si vybrat- antibiotika nebo píchnout. Vzhledem k tomu, že mě to taky pichali, tak vím, že to bylo lepší. Protože antibiotika mi nezabraly tenkrát. Nechala jsem to píchnout a byl v pohodě. Nakláněl sice hlavičku, ale nebrečel a hrál si. Večer mírná teplota 37,5 a dostal čípek na doporučení. Dnes ráno opět stejná, jen zvýšená teplota a je prostě hrozně ubreceny a nedá se uklidnit. Na ucho si nesahá, čípek ráno dostal. Nevím, jak mu více ulevit.

Přejde to? ATB nám nedali a čípek dávám ráno a večer. Může ho to ještě bolet? Nemám s tím zkušenosti, je to moje první mimčo. Mě to hned pomohlo. Ale byla jsem už dospělá a upřímně je to tak 10 let zpět…

Děkuji za odpověďi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2248
20.5.26 12:30

Zašla bych na kontrolu. S ušima bych si nezahrávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
20.5.26 12:36

Zajed na kontrolu, ja mela zanedbany zanety stredniho ucha v detstvi, sice jako starsi, ale diky tomu nedoslycham na jedno ucho a je to opruz. Za to nic nedas nechat malyho zkontrolovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
20.5.26 12:37

@Lenka0505 Já píchané 9× a jsem ráda, že slyším výborně. Ale dodnes si pamatuju ty noční bolesti, to mi byly tak 2 roky max. Mazala bych na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
20.5.26 13:14

Šla bych na ORL, dceři se 2× stalo, že se po prvním píchnutí ucpala ta dírka, všechno nevyteklo a zánět tam byl znova, takže znovu píchání. A to pak vždy dostala i ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 13:53

Tak čípek dostal, včera byl úplně v pohodě, dneska vstal prostě s brekem. Ale čípek dostává, papá. Ono ho to asi musí bolet… Horečky nemá, nijak si nesahá na ucho… :nevim: jako případně tam zajdu. Jen mě zajímal názor někoho, kdo by věděl.

• Citovat
  • Upravit
22897
20.5.26 17:03

My jsme naposledy řešili ucho u 10 lete loni přes Vánoce, poprvé pohotovost - zánět a antibiotika, druhý den jsme jeli znovu, hrozně bolelo, tak to pichli, po pár dnech znovu na kontrolu a pak asi po 3 týdnech, antibiotika měla na 10 dní.
Asi bych jela na kontrolu, mohlo se to zacpat, nechala bych udělat crp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
20.5.26 18:11

Určitě kontrola na ORL. Má očkování proti pneumokokovi? Moje 2 starší děti trpěly na opakované záněty, syn mnohokrát píchané uši, ATB, no děs. Tehdy ještě tohle očkování nebylo. Nejmladší dceru jsem tedy nechala naočkovat a žádné záněty uší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 18:34

@Katcha ano, máme za sebou :( na kontrolu můžu v pátek nejdřív. :nevim: zítra mají dovolenou

• Citovat
  • Upravit
5985
20.5.26 20:23

Já měla také píchnuté ucho. První den úleva a pak jsem jela znova. Takže znova píchnout a tam už ATB.
Pravděpodobně ho to bolí. Dávej čípky každých 8h na bolest, tím mu neublížíš…
A pokud máš pocit, že ho to bolí dost, tak bych klidně střídala nurofen/panadol co 6h (můžeš i po 4h)
A ORL bych vyhledala hned ráno, klidně jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
20.5.26 20:28

Syn měl do 7 let každý rok několikrát zánět ucha a pícháno. Stalo se i, že ucho píchli a následně píchali znovu. Stejně tak, že jeden den jedno ucho, druhé dobré a za dva dny jsme jeli s druhým uchem. 2× mu to v noci prasklo samo a to bylo peklo. Najdi jiné orl a jeď na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí