Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajed na kontrolu, ja mela zanedbany zanety stredniho ucha v detstvi, sice jako starsi, ale diky tomu nedoslycham na jedno ucho a je to opruz. Za to nic nedas nechat malyho zkontrolovat
@Lenka0505 Já píchané 9× a jsem ráda, že slyším výborně. Ale dodnes si pamatuju ty noční bolesti, to mi byly tak 2 roky max. Mazala bych na ORL.
Šla bych na ORL, dceři se 2× stalo, že se po prvním píchnutí ucpala ta dírka, všechno nevyteklo a zánět tam byl znova, takže znovu píchání. A to pak vždy dostala i ATB.
Tak čípek dostal, včera byl úplně v pohodě, dneska vstal prostě s brekem. Ale čípek dostává, papá. Ono ho to asi musí bolet… Horečky nemá, nijak si nesahá na ucho…
jako případně tam zajdu. Jen mě zajímal názor někoho, kdo by věděl.
My jsme naposledy řešili ucho u 10 lete loni přes Vánoce, poprvé pohotovost - zánět a antibiotika, druhý den jsme jeli znovu, hrozně bolelo, tak to pichli, po pár dnech znovu na kontrolu a pak asi po 3 týdnech, antibiotika měla na 10 dní.
Asi bych jela na kontrolu, mohlo se to zacpat, nechala bych udělat crp
Určitě kontrola na ORL. Má očkování proti pneumokokovi? Moje 2 starší děti trpěly na opakované záněty, syn mnohokrát píchané uši, ATB, no děs. Tehdy ještě tohle očkování nebylo. Nejmladší dceru jsem tedy nechala naočkovat a žádné záněty uší!
@Katcha ano, máme za sebou
na kontrolu můžu v pátek nejdřív.
zítra mají dovolenou
Já měla také píchnuté ucho. První den úleva a pak jsem jela znova. Takže znova píchnout a tam už ATB.
Pravděpodobně ho to bolí. Dávej čípky každých 8h na bolest, tím mu neublížíš…
A pokud máš pocit, že ho to bolí dost, tak bych klidně střídala nurofen/panadol co 6h (můžeš i po 4h)
A ORL bych vyhledala hned ráno, klidně jinou.
Syn měl do 7 let každý rok několikrát zánět ucha a pícháno. Stalo se i, že ucho píchli a následně píchali znovu. Stejně tak, že jeden den jedno ucho, druhé dobré a za dva dny jsme jeli s druhým uchem. 2× mu to v noci prasklo samo a to bylo peklo. Najdi jiné orl a jeď na kontrolu
Ahoj,
potřebuji poradit/uklidnit.
Mám sedmiměsíčního kluka, od minulého úterý začal naklánět hlavičku na rameno. Na pravé i levé. Ale nic mu nebylo. Od pátku minulého týdne začal být protivný. Od neděle teploty. Ale vzhledem k tomu, že by měly růst zuby, tak zvýšenou teplotu jsem přikládala k tomu.
Jenže z tohoto pondělí na úterý horečka. 38,5. Takže jsme byli u pediatra, kde nás poslali na ORL a zjistilo se, že má zánět středního ucha.
Mohla jsem si vybrat- antibiotika nebo píchnout. Vzhledem k tomu, že mě to taky pichali, tak vím, že to bylo lepší. Protože antibiotika mi nezabraly tenkrát. Nechala jsem to píchnout a byl v pohodě. Nakláněl sice hlavičku, ale nebrečel a hrál si. Večer mírná teplota 37,5 a dostal čípek na doporučení. Dnes ráno opět stejná, jen zvýšená teplota a je prostě hrozně ubreceny a nedá se uklidnit. Na ucho si nesahá, čípek ráno dostal. Nevím, jak mu více ulevit.
Přejde to? ATB nám nedali a čípek dávám ráno a večer. Může ho to ještě bolet? Nemám s tím zkušenosti, je to moje první mimčo. Mě to hned pomohlo. Ale byla jsem už dospělá a upřímně je to tak 10 let zpět…
Děkuji za odpověďi.