Zánět středního ucha - opakované perforace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
843
18.4.16 09:44

Zánět středního ucha - opakované perforace

Mému synovi (3 roky) opakovaně už 3× samovolně prasklo ucho při zánětu. Začalo to na vánoce - 7 dnů horečky, jezdili jsme po pohotovosti 3×, pak i dětský doktor nic. 7 den si stěžoval na ouško, jeli jsme opět na pohotovost, prý uši čisté, přijeli jsme domů, lehli a za chvilku, že mu teče z ouška, dětský napsal antibiotika a 3 dny mu z toho ucha tekla čirá tekutina. Měsíc byl klid a jedno ráno si stěžoval, že ho bolí ucho (to samé), prostříkla jsem nos, dala nurofen a za chvilku, že dobré. Pak jsem si všimla, že má v tom uchu trošku lesklého mázku, šli jsme na URL prý opět prasklé, dal antibiotika, silnější než prvně. Teď po 2 měsících opět, že ho bolí ouško, zase jsem prostříkla, že už je to dobré, ale jeli jsme na pohotovost, ucho prasklé, akorát že ten hnis byl hustý, tak to nevyteklo, opět antibiotika. Chci se zeptat nemáte někdo zkušenost a co může pomoc? Ucho ho bolí vždy, když nemá rýmu, jinak rýmy má časté, ale smrká dobře. Teď naposled jsem si akorát všimla, že tak 2 dny před tím, v noci dost funěl, ale rýmu neměl, asi jsem to měla prostříkávat, fakt už nevím. Dcera měla ucho 2× jednou ve 4 letech a jednou teď v 10, ale jinak klid. A syn je i očkován a nic. Měli jste to, pomohlo něco, nebo prostě z toho vyrůst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13434
18.4.16 09:50

Co jsem se tak pídila po zkušenostech, tak už několik lidí v mém okolí potvrdilo, že ty děti, které měly oočkované na to trpěly mnohem víc než ty, které očkované nejsou.
Nevím, jestli je to jen náhoda.
Bohužel neporadím, u nás na to nidko netrpěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.4.16 11:11

Ahoj, dceri pichali uchod od cca 3let az do 5let celkem 5×.Vzdy bez varujicich priznaku. Proste nemela ani rymu, urxite ne hustou. Normalne ji smrkala a vzdy v noci velka bolest, pohotovost ucho pichnute a atb. Z ucha ji vzdy lil hnis a krev.
Byla jsem nestastna, protoze jsem nevedela jak tomu predchazet. Jedine co poslednich nekolik mesicu zabiralo, kdyz jsem nos kazdy den nekolikrat vystrikavala Vincentkou, nebo morskou vodou. Proate celou zimu jsem vystrikavala.
A najednou zniceho nic to zmizelo.Dr.rikala, ze s vekem se to srovna, ze se pry narovna ta eustachova trubice :nevim:
Kazdopadne za posledni rok ani jednou pichnute ucho.Ted je ji 6let…
Klidne se ptej, pokud mas otazky.
Jinak nas jesre dr. poslala na alergologii. Zjistili ji alergii na travy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
18.4.16 11:23

@sara1000 zkusím tu vincentku, navíc malý nemá ani nějak extra bolesti, doktor poprvé říkal, kdyby to bylo ucho nebyl by tak klidný, to bolí strašně… no a bylo to ucho. Tak snad o bude jak u Vás a časem to tak odezní, doufám, že aspoň v létě snad bude klid. Děkuji za příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
18.4.16 11:29
@banibag2 píše:
Co jsem se tak pídila po zkušenostech, tak už několik lidí v mém okolí potvrdilo, že ty děti, které měly oočkované na to trpěly mnohem víc než ty, které očkované nejsou.
Nevím, jestli je to jen náhoda.
Bohužel neporadím, u nás na to nidko netrpěl :nevim:

Tak naše děti jsou obě očkované a každé dítko mělo zatím píchnuté ucho jen 1×. A neprasklo nic. Ťuk ťuk. To tedy já v jejich věku měla píchlé ucho už tak 5×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
18.4.16 11:37

Mám teď už skoro 4letou dceru.Co nastoupila do školky, začala být nemocná. Kašel, rýma. Pořád se to opakovalo. Náběh na zápal plic, průdušky. V listopadu píchali ouško poprvé. Antibiotika. V únoru píchali ouško podruhé. Znovu antibiotika. Pokaždé, když se vyléčila, a já ji dala do školky, měla za pár dnů kašel a rýmu znovu. Teď v březnu znovu. Kašel, rýma. O jednom víkendu si stěžovala na ouška a v noci na pondělí přilezla ke mně do postele, že jí něco teče z ouška. Ráno k doktorovi a píchali i druhé. Oboustanný zánět středního ucha. Doktor nakonec doporučil vyndání nosních mandlí, že prý by to mohlo pomoci. Teď už jí mám zase doma, kašel rýma a už to má na průduškách. Znovu antibiotika. Dostali jsme nakonec ještě lék na posílení imunity. Ribomunyl. Na vyndání mandlí počkáme do podzimu, jestli lék zabere. Prostě má oslabenou imunitu. V okamžiku, kdy je v dětském kolektivu, hned něco chytí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
18.4.16 11:41

Syn nyní 3 roky ma ucho praskle minimálně 20*, ono ho to ani neboli, takze jediný příznak je teplota a pak když vidím hnis v uchu. Posilaji ho na nosní mandli, ze by to prý mohlo pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
18.4.16 11:43

To s tím očkováním je podle mého totální békovina. U nás rodině jsme na to v dětství trpěli všichni, měli to hodně v rodině mé mámy. Co vím od doktorů je to často dědičná záležitost, ale bývá to často jen v dětství a s růstem už Eustachova trubice není tolik náchylná. Naše děti to podědily po mně taky (v rodině muže to nikdo neměl). Dcera si užila celkem asi 2×. A můj roční syn to měl už 5×, z toho 4× za poslední 3 měsíce. :roll: Zrovna dnes jsme byli na ušním a rozháníme zánět Otobacidem. Snad to zabere.
Očkovaní jsou oba a obě naše doktorky (ušní i dětská) se shodly na tom, že kdyby děti nebyly očkované, mají to ještě častěji.

Mimochodem, syn měl zánět už 3× bez rýmy. Respektive rýma se projevila až po počátku bolesti v oušku. Já byla zvyklá spíš na zánět jakožto výsledek hnusný rýmy.

Každopádně, na tu otupující a šílenou bolest ouška z dětství si pamatuju dodnes. Máloco je tak hrozný. A teď to člověk zažívá znovu, jen u dětí. Je mi strašně líto, když to dítě řve bolestí celou noc a nic nezabírá. Četla jsem rady ostatních maminek a ty, které mají děti, co na záněty oušek trpí často, mají preventivně předepsaný Otobacid doma - pro případ, aby mohly ulevit dítěti v noci - do rána to jinak moc neutíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
18.4.16 13:20

Mám syna, co má každé ucho píchnuté cca 20* za 2 roky, z toho je období kdy má zavedeny ventilační trubičky (dohromady 15 měsíců) a to je bez zánětů. Takže za mne dát ventilační trubičky a případně vytrhnout nosní mandli. Zrovna dnes jsme byli u dr na konzultaci, protože jsem z toho nešťastná a opravdu nic jiného nepomůže, potom už jedině čas. My tedy jdeme ještě na podrobné imunologické vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.4.16 14:03

@pendolinka
Ano, presne tak.Jen proste preventivne. A musim rict, ze tuto zimu nemela dcera ani jednou rymu. Opravdu nic, ani nachlazeni.
Manzel se mi smeje, ze ji za chcili vyplavim mozek z hlavy :lol:.Ale pravdou zustava, ze tu rymu nemela. Rekla bych, ze ty bacily vyplavim driv, nez se staci rozkoukat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
18.4.16 14:13

Tak zkusím tu vincentku a ve čtvrtek jdeme k našemu ORL, tak se zeptám na ty trubičky. Ono u nás to taky zapříčinila určitě školka, do té doby celkem OK, trpěl jen na vysoké horečky, které po 5 dnech ustaly a nic. Horečky zmizely, ale teď jsou to uši, ale zase na druhou stranu, téměř vůbec nekašle, to zas měla dcera od podzimu do jara. Člověk si nevybere, a když tady čtu, že někdo i 20×, tak to jsme zatím slabý odvar, to je fakt síla, bobci naši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.16 19:57

Tak tedy já na to trpěla jako díte pořád. Ještě na 2.stupňi několikrát do roka.
Jen chci podotknout, že ne každý z toho vyroste. Mám s tím problémy i v dospělosti.

• Citovat
  • Upravit
6
19.4.16 08:51

Zánět ucha

Dcera měla podobný problém. Párkrát jako malá, ale častější to bylo po desátých narozeninách. To jsme byli na ORL asi 5×. Pak mi někdo doporučil Bactoral. je sice trochu dražší, ale pomohl. Jen si nejsem jistá, od kdy to můžou malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
19.4.16 15:55

@Terkakr A ten Bactoral je na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie