Zánět uší a letadlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
5.7.25 15:40

Zánět uší a letadlo

Mám. dotaz, syn 6 let má opakující se záněty uší a rýmy. Za 3 týdny máme letět letadlem a od včerejška bere na ucho antibiotika, má ztenčený bubínek a tekutinu v uchu, ucho měl už v minulosti prasklé, má antibiotické kapky do uší a kortikoidový sprej do nosu plus antibiotika. Po nasazení léku je od včerejška daleko lepší a ucho už nebolí. V pátek jdeme na kontrolu, jestli léky zabraly, nebo jestli bude nutné píchnutí, nevíme, jestli v tomto případě let raději zrušit, dovolená je zaplacená, někde jsem. četla, že po cca 2 týdnech dobrání antibiotik je možné letět, ale nevím, je třeba varianta pořídit do uší speciální špunty do letadla, které by tlak v uších aspoň trochu zmírnilo? Máte někdo zkušenost? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8327
5.7.25 15:41

Určitě bych se v patek poradila s doktorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
5.7.25 15:57

3 tydny je dlouho doba, do te doby se určitě vyléčit. Dovolenu nerušit. Poslední týden uvidíš, jak mu je. Jinak dětem davam v letadle vždy něco na zvykání, než jdeme nahoru. Nebo lízátka. To hodne pomaha od tlaku v uších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.7.25 16:03

Zkušenost mám bohužel takovou, že při přistávání to nemocné ucho strašně bolí. Měla jsem také prasklý bubínek a dlouho potom to bolelo. Proti bolesti pomáhá ten manévr na vyrovnání tlaku, kdy se zacpe nos a fouká se do něj. Ale ten nejde provádět při rýmě, protože ta se pak zase může dostat do uší. Před odletem určitě kontrola na ORL a dát na doporučení lékaře. Za tu bolest a případné komplikace by ta dovolená asi nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.7.25 16:20

Také se toho obávám, že budeme muset dovolenou zrušit. Ale nechci malému ublížit, uvidíme ještě co v pátek řekne doktor, napadla mne právě kombinace žvýkaček se špuntama v uších, a před odletem stříknout sprej do nosu, ale těžko říct, vše se hroutí, ani k babičce neodjel kvůli tomu na prázdniny, a teď ještě zrušit první leteckou dovolenou, na kterou se obě děti moc těší, ale důležitější je zdraví dětí, to je jasné, no, jsem zvědavá co bude, u nás tonje pravidlo, vždy před dovolenou řešíme nemoci na poslední chvíli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.7.25 16:25
@Elis353 píše: Více

Tak to někdy bohužel bývá, my jsme také nemocní, jinak bychom už byli u babičky na prázdninách. S těma ušima je trápení, já to znám a při létání jsem si dost vytrpěla, a to už jsem dospělá. Přeji synovi brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.7.25 16:40

Jinak s těmi špunty do uší zkušenost nemám, já mám to ucho právě citlivé a nic v něm nesnesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
5.7.25 16:42

V úterý odjíždím, mám zánět uší, kapky od lékaře. U mě naprosto typické. Na záněty trpím od dětství i pravidelně před odjezdem kamkoliv. Tentokrát přiznávám, že to mám z plavání.
Neplaš, odlétáte až za tři týdny.
Kdysi jsem letěla domů ze západního pobřeží Afriky se zánětem středního ucha. Let trval okolo sedmi hodin. Doma téměř okamžitě horečka nad 39°C, nebyla jsem schopná dojít si ani záchod, zimnice, extrémní slabost. Na pohotovosti ze mě měli radost. Podobně trpím i na oči. Preventivně jezdím vybavená akutní lékárničkou, kde se najde kde co.

• Citovat
  • Upravit
6
5.7.25 18:21

No, já si taky říkám, že když by teď byl zdravej a stalo se mu to tam, tak domů stejně odletět musí, tak by ho letadlo neminulo, letíme na Rhodos, let cca 2 a půl hodiny tuším, na plavání už od loňska používá neoprenovou čelenku, loni měl před dovolenou asi měsíc před taky antibiotika a zánět ucha, které mu prasklo, a řádil pak v bazénu, ale tam nebylo to letadlo, byla to chalupa v čr, bojí se spíš letadla, dospělák to asi snáší líp než děti. Ale jak říkám, když by ho to chytlo tam, tak letadlo by ho stejně neminulo, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.7.25 20:43

No uvidíš, jak se to teď vyvine, třeba to už za ty tři týdny bude dobré. Na délce letu ani tak nezáleží, ty změny tlaku jsou při stoupání a pak hlavně při klesání, to bolí nejvíc. Hlavně řekni lékaři, že se chystáte letět a poraď se s ním o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.7.25 21:14

No uvidíme, já už mu o tom říkala teď a nijak se nevyjádřil, neřekl tak ani tak, jen to, že jsou potřeba ty správné léky a v pátek se uvidí. Teď to nemá cenu řešit, nic s tím nenadělám, hlavně aby byl v pořádku. Ať se zo nezhorší, u dětí čl9věk nikdy neví, když už to vypadá dobře, tak vždy něco přijde nečekaně. Všem moc děkuji za vyjádření. 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.25 19:39

Nečetla jsem vše, ale naše poslední zkušenost. Syn dostal zánět ucha na dovolené, měl antibiotika. Za 2 dny jsme letěli domu. Bála jsem se toho hodně. Paradoxně to zvládl úplně v pohodě, nestěžoval si ani jednou. Zato já s rýmou trpěla :/.

• Citovat
  • Upravit
126
9.7.25 08:33

Zkušenost úplně nemám. Ale letos jsme poprvé letěli s dětmi a malý synovec má neustále rýmu a měla jsem strach jak to dá aby ho ouška nebolela. No nakonec to zvládl naprosto perfektně a bez problémů jak vzlet tak i přistání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.7.25 10:45

Dnes jsme byli na kontrole a vše je na dobré cestě, další pátek chce syna znova vidět, ale říkal, že není důvod let rušit. Do další kontroly máme ucho dál vykapávat, dál. stříkat do nosu a snad bude vše dobré. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
12.8.25 22:46

Náš malej na to taky hodně trpí. Doporčuju vyzkoušet kapky Eneo Otic Solution. Je to něco jako Otobacid, ale bez předpisu, takže ho seženeš jednoduše. Dáváme mu to vždycky, když se mu to začne rozjíždět, protože to potlačí ten zánět a urychlí hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí