Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@CocoCoco13 Tak jako sorry ale kdo ti líp odpoví nežli lékař/lékařka? Já vidět tohle u mýt děti tak jdu k obvodní abych měla jistotu, ale tak když chceš radši čekat na odpovědi tak prosím jednu si už od demně dostala tak se měj
![]()
Já jsem se jenom zeptala. Já tady na nic nečekám, jestli náhodou nemá někdo stejnou zkušenost. K doktorce půjdu když to nezmizí do několika dní.
Dcera mela 7. nemoc puchyre na chodidlech a horecku. Zmizlo to samo, u lekare jsme ani nebyli.
Syn mel zase fleky po celem tele a horecku bez puchyru. Kazdy jinak. Muze to byt. Byva i horecka po koznich priznacich.
@Mgree píše: Více
No právě, každý jinak. Známá si říkala pohoda, to se stejně neléčí. Dcera přes noc dostala v podstatě z hodiny na hodinu silné horečky, odpadávala a když na pohotovosti řekla, že to je již několik dní 7 nemoc, zjebali jí že neni hlídana pediatrem. Rozjelo se jí to do zápalu plic…I asymptomatická léčba má být nastavena pediatrem. Ono si jaksi sama stetoskopem dítě neposlechneš
No, hlavně pokud vezmeš dítě k lékaři, nejdřív tam zavolej, že hodláš dorazit s potenciálně infekčním dítětem.
Jinak to sedmá být může a já bych dítě nikam netáhla, pokud nevypadá fakt blbě.
Ja poslala jen fotky doktorovi a ten to potvrdil. Nemoc se nijak neleci, jen snizit horecku.
@stinga píše: Více
Ale nevím nám se to úplně vyhnulo, já jsem matka co prostě radši jde, kor po té událoszi kamarádky. Jejich holka na tom byla fakt blbě, nějak to její tělo nedávalo a ona si to pak jako máma vyčítala. Volat předem je ale jasný
Tak syn ma uz podruhe sedmou nemoc. Mel minule leto a ted toto leto. Muze se nakazit i opalovane, ma vice kmenu. Dvakrat a pokazde vypadala jinak. Prvni: velke cervene fleky po tele, puchyrky jen v ustech, teplota az po vysevu pupinku.
Podruhe: Prvni teplota, pak vysev pupinku, nektere puchyrky jen na nohou a rukou, par i na tvari. V puse nic. Teplota dva dny vzdy vecer. Doktor predepsal ted antivirotika.
Treba to nekomu pomuze, proto jsem napsala zkusenost s touto nemoci.