Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, dnes jsem zkusila změřit teplotku našemu chlapečkovi a naměřila jsem 37,3 je to normální, nebo to může něco znamenat? Říkala jsem mu, že by to mohlo být z horka, tak jsem ho vykoupala ve vlažné vodě, ale stále mírně přes 37, ještě jsem si říkala zoubky, je mu 6 týdnů a na dásní se mu začínají tvořit bílé místa, tak nevím…
@Lisaali píše: Více
A proč jsi mu měřila teplotu? Nic mu není, tato teplota je normální u miminka ![]()
Minulý týden jsme měli 40 a šestou nemoc, tak spíš jen preventivně, jinak pije a je veselej, hraje si atd… Tak se spíš jen tak informačně ptám, protože je to moje první mimi.
@Lisaali píše: Více
Když je v pohodě a nemá příznaky nějakého neduhu, fakt nemá smysl merit teplotu ![]()
Ale on je veselej furt právě, na něm jde strašně špatně poznat, že mu něco je…
@Lisaali Já si myslím že kdyby mu bylo hodně zle nebo ho něco bolelo tak by ti to dal najevo. Nebo když se obavaš tak bude lepší zajít k doktorovi s miminkem ale myslím si že když malej nic neprojevuje tak se není čeho obávat ![]()
@Lisaali některá miminka mají vyšší teplotu těla, mi říkal doktor. Dcerka taky ve večerních hodinách mívala teplotu mírně nad 37 po odečtu a doktora jsem se na to ptala. Teď jsem dlouho nemerila, protoze neni důvod, ale dcerka je horkokrevna, zda se mi, ze je taková teplejší porad a dost se ji poti hlavicka.
Takže klid, kdyby mel doprovodné příznaky, treba ryma, kasel apod., tak bych řešila, jinak by to mělo být v pohode