Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
tak nám bylo řečeno, že má syn 2,5 roku zánět uzlin. Projevilo se to prudkou bolesti krku, teplotami a hodně zvětšenými mandlemi. Streptest negativní, CRP po 3 dnech na Klacidu 42, dnes zvýšená sedimentace v krvi ukazující na zánět v těle, moč negativní, zítra budou výsledky na imunitu a za par dní na mononukleozu. Od soboty se mu ještě na krku jakoby pod bradou udělala boule, cca 2,5cm, na ORL nám řekli že je to zřejmě cysta a pokud ji nerozeženou ATB ten Klacid, tak se řeší operativně. Příští týden dobírá ATB, čeká nás sono krku a pak se uvidí…
A já jsem úplně vyřízená, bojím se…
Prosím máte někdo nějaké zkušenosti? Cokoliv, na netu toho moc nepíšou a nechci tam číst ty kolikrát špatné příběhy…
Tak zkusím jiný dotaz - chodíte s dětmi při ATB ven? Syn měl nejdřív 10 dní Ospen na angínu, ven jsme nechodii, týden byl zdravý, to jsme ven chodili, po týdnu další ATB, tentokrát Klacid, zánět uzlin a cysta na krku - jak jsem psala výše.
Dcera měla taky nejdřív angínu, 10 dní brala Penbene, do školy šla 4.den po dobrání ATB, vydržela týden ve škole (je v 1.třídě) a angína se vrátila, bere Ospen na 10 dní. Teď měla naštěstí jarní prázdniny, že teda první týden nemoci nepromeškala školu.
Co myslíte, můžou třeba na půl hoďky na procházku? A jak byste řešili kdy dát dítě zpátky do školy? Jakože jak dlouho po dobrání ATB. Má ATB do příštího pátku, takže nevím, jestli ji dát hned ten další týden od pondělí do školy a nebo třeba ještě počkat.. ![]()