Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@levmah28 píše:
Ahoj holky
Malý měl dnes ráno,žluto v uchu,a to po celém.Tak jsem mu to vyčistila,myslíte,že je to zánět?mám jet s ním k mudr? Jsou mu 3m.
Děkuji.
A krom toho žlutého nemá žádné příznaky?třeba teplota,pláč?Zánět v uchu je šílená bolest,malej mi vřískal jak tur a měl 40 cítky.Jinak synovi se strašně „špiní“ uši,žluté ho má furt,to vždycky aby jednou týdně vzal člověk vapku a vyčistil
a má ho fakt žluté celé ![]()
jestli to je takové „hrudkovité“ (nebo jako stroupek, nevim, jak to popsat), do zlatava nebo jak to říct a spíš uvnitř, tak to by mohl být mázek
jestli to je takové běložluté, neprůhledné, jakoby krémovité a má tím olepené ucho i zvenčí, tak to bude zánět a prasknutej. Toto by myslím i zapáchalo. V tomto případě bych asi u 3m dítka jela k dr (chtít výtěr). A čistit pravidelně několikrát denně borovou vodou, aby se to neucpalo a zánět se nedělal dál
teploty nejsou uplně podmínkou
Tak zánět se dá poznat i tak, že zmáčkneš jemně uchov dolní části. Ale taky to nemusí bejt, no
Tak synovec, ma 2 roky v noci nepsal, ale nebyl u toho hystericky pláč, pak zjistili, ze ma v uchu žlutý, ale nebyl to maz. Bylo to takový zachly, nevím jak bych to přesně popsala. No a bylo to praskly ucho. A náš měl zánět u uchu několikrát, ale nikdy to nebyl ten hysterak. Byl jenom mrzuty, budil se fnukal. Kdyz byl starší řekl boli me ousko a jeli jsme na ORL. Takže za me to nemusí byt vždy s velikým revem.
Nemusí to být vždycky řevem,ani teploty být nemusí.jen jsem psala,jak to probíhalo u nás.manžel měl ted zánět v obou uších a neměl ani teplotu,ani žluté ucho,ani rýmu,jen ho to bolelo jak čert.Každopádně vzhledem k věku prdoly bych byla ustaržita,přeci je hodně maličký a aby se něco nepodcenilo ![]()
Rýmu měl před týdnem i s průjmem,jsme byli u mudry,tak řekla,že je to viróza,či co.Já jen ať něco nezanedbám.
Levmah: jed! Mala mela uz 4 krat pichane usi a velkej zanet a teplotu nemela a ani nebyla urvana. Jen nechtela pit:( dr rikal ze jsme prisly na posledni chvilku ze uz to mohlo skoro prasknout!
Přidám svůj zážitek. Naše malá ve 2měsících to samé, plakala, žlutý výtok z ouška. Změřila jsem digit.teploměrem teplotu v obou ouškách, v jednom 36,5 v druhém 37,4, jinak byla bez teploty.
Radši jsme zašli rovnou na ušní, byl to zánět zvukovodu, dostali jsme kapat antibiotika do ouška, nakonec ji tam vyšel nějaký blbý bacil, vůbec jsme netušili, kde k tomu přišla. Za týden bylo dobře, bohužel od té doby se zánět objevil ještě jednou, tentokrát jsme dostali antibiotik.v sirupu,bylo nám řečeno, že na to prostě bude trpět, máme zakázaný bazén
Určitě to nenechávej a na ušní s ní zaběhni, za to nic nedáš. Prý je to hodně bolestivé, tak ať mimi zbytečně netrpí. Přeji brzké uzdravení a šťastné a spokojené mimi. ![]()
Ještě jsem zapomněla dodat, že ji z ouška byl cítit zápach a na máčknutí dolní části ouška reagovala pláčem. ![]()
Já jsem volala nakonec naší doktorce.Zkoušela jsem mu jestli je nemá bolestivé,a nemá,teda nekřičí.Teplotu taky nemá,a v klidu už spí.Ale kdyby něco tak máme jet.Zatím děkuji za zkušenosti ![]()
Maminky, narazila jsem na tuto diskusi tak se taky přidám s dotazem. Malý má od úterý horečky, až včera jsem ho změřila a měl necelých 38stupnů, v noci a teď bych řekla že horečku skoro nemá, ale má rýmu už zelenou, k tomu má asi v oku zánět protože tam má hnis v koutku, tak jsem mu kápla kapku, protože před týdnem měl s tím problém, a další věc, měl špinavý ouško až venku, zaschlá tekutina na stejně straně co má to oko, prosím o radu co mám dělat? on mu totiž roste i zub. máme jet na pohotovost?
Ahoj holky
Malý měl dnes ráno,žluto v uchu,a to po celém.Tak jsem mu to vyčistila,myslíte,že je to zánět?mám jet s ním k mudr? Jsou mu 3m.
Děkuji.