Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj
prosim, mate nekdo zkusenost se zvykacima tabletama Montelukast Actavis 4 mg? Hlavne by mne zajimalo, zda to pomohlo a zda deti nemely nejake vedlejsi ucinky . Dekuju! Jinak Lucka astma potvrzene nema, jen ma proste dlouhodoby kasel, zhorseny venku, pri namaze… mozna predzvest astmatu.
Nemáme potvrzené astma ale dlouhodobý kašel.Nemáme žvýkací tablety ale prášky a inhalátor. Kolik je holčičce?
My máme 17měs.Máme Singulair (v prášku, dává se do jídla ale nabízeli nám taky žvýkací ale to bysme ještě nezvládli), Aerius a Budyair jako inhalátor.
a pomaha to? my to bereme 3. den, pry se to ma projevit po mesici. Ja doufam, ze to Lucce pomuze, je to pro mne uz narocne
My ten inhalátor máme taky tak 3 den, to ostatní už cca měsíc.Moc to nepomáhalo tak jsme ho dostali a dneska kašlal snad jen jednou takže u nás to asi zabírá.U malých dětí se to prý může rychle stabilizovat a už se jim to neprojeví,tak snad jo ![]()
tak to je super, hlavne, ze neco zabralo. Jsem zvedava, co zabere nam.
Lucka zacala mit prvni problemy pred 2 rokem. Laryngitida, zanet prudusek. Dalsi rok jsem dala imunoglukan a mela aerius a muzu rict, ze zabralo. Ted zacala chodit 1.rokem do skolky a nepomaha nic - zanet dutin, vyndana nosni mandle, autovakcina - zlaty stafylokok, pneumokok, 2× zanet prudusek s atb a mezitim kasle, kdy to docela slo. Ted uz pres mesic kasle - rano, hlavne venku, pri behani a radeni se segou, pri usinani. Alergii ma malinko na roztoce.
Jak to popisuješ tak to je přesně jak se to projevuje Benovi.Kašlal ráno, jak jsme vylezli ven tak kašlal tak až si ublinknul, při blbnutí taky.
Nezkoušela jsi homeopatika?Docela o tom uvažuju. Hodně lidí si to chválí, já je používám na opary, tak kdyby to zabralo malýmu místo těch všech léků ![]()
AHoj, chci využít tuto diskuzi k dotazu na žvýkací tablety Singulair. Jak jsou „žvýkací“, případně, jako mají chuť?
Synovi předepsala alergoložka Singulair v prášku, je to děs a bída ve spojení s jeho tvrdohlavostí, nežravostí (obzvláště večer - nesmíse dávat do pití, ale může se míchat do kašovité stravy, což je u nás večer utopie). Máme s tím vážně problém, zatím to pašuji v kečupu
ale ani tak to není OK.
dokáže sníst lentilku, miluje vibovit apod., proto mě zajímá forma žvýkacích tablet, zda by je zvládl.
Díky za odpovědi
@Nataša pokud je to ten starší syn, tak už v pohodě, ony jsou prý i chuťově dobré, Eli je brala od 5.let a v pohodě-jinak na tablety remcala.
Dcerka singulair užívá od tří let. Z počátku tablety zapíjela (ale fungovaly), teď je rozkouše a zapije
Ahoj, malý taky užívá od 3 let a chutnají mu, rozkousne a pak vycucává jako bonbon
Taky máme Singulair v prášku a dávám ho večer do pití. Kaši už večer taky nemáme a do rohlíku ho asi nezamíchám:D Nikdo neříkal že by se to nesmělo, říkala mi to doktorka i v lékárně. Ale je fakt, že někdy to třeba všechno nevypije.