Reflux u kojence a chiropraktik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
291
7.6.12 13:09

Reflux u kojence a chiropraktik

Ahoj, prosim o radu. V USA chiropraktici bezne leci reflux kojencu mimojine i nejakou rehabilitaci. Nevite, prosim, zda neco takoveho lze sehnat i v Praze, popridate mi dat primo kontakt (treba pres SZ). Nebo se prosim podelte alespon o zkusenost. Diky.

Moc dekuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35489
7.6.12 13:13

To by mne zajímalo jak? Vždyť to je nedovíravost jícnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
7.6.12 13:16

Nikdo mi o žádné možnosti léčby neřekl :nevim: . Nám reflux již skoro úplně vymizel sám od sebe......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.6.12 13:31
@vodolejka píše:
To by mne zajímalo jak? Vždyť to je nedovíravost jícnu…

Ahoj, zatim o tom moc nevim, ale delam prave pruzkum. :lol: Myslim, ze je dulezite, zda je reflux zpusobeny tim, ze je v tom jincu neco „spatne“ a nebo zda tam je vse, jak ma byt a presto problemy jsou.

Zatim nerikam, ze to chiropraktit muze zlepsit, ale setakala jsem se s tim nazorem, tak o tom chci zjistit co nejvic. Jsme uz opravdu zoufali. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.6.12 13:34
a kdy došlo fakt skoro k vymizení? Já už se smiřuju, že mu zůstane :( , ne vždy zmizí…
@Misula.vdf píše:
Nikdo mi o žádné možnosti léčby neřekl :nevim: . Nám reflux již skoro úplně vymizel sám od sebe......
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.6.12 13:35
kolik je miminku?
@Kaiira píše:
Ahoj, zatim o tom moc nevim, ale delam prave pruzkum. :lol: Myslim, ze je dulezite, zda je reflux zpusobeny tim, ze je v tom jincu neco „spatne“ a nebo zda tam je vse, jak ma byt a presto problemy jsou.Zatim nerikam, ze to chiropraktit muze zlepsit, ale setakala jsem se s tim nazorem, tak o tom chci zjistit co nejvic. Jsme uz opravdu zoufali. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
7.6.12 13:40
@vodolejka píše:
a kdy došlo fakt skoro k vymizení? Já už se smiřuju, že mu zůstane :( , ne vždy zmizí…

Tak poslední měsíc pozorujeme, že fakt jen občas ublinkne. To dělá řada dětí. Malá je rychlá, lezla od sedmého měsíce a to se to začalo malinko lepšít, ale dokud ležela na bříšku :roll: . Takže zlepšení nastalo, jak začala trávit čas v sedě, lezla a jak si začala stoupat bylo skoro vyhráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.6.12 13:45

Tak to my si užijeme, protože malej je zas pohodář a ještě ani neleze :mrgreen: točí se na břichu a rádoby plazí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
7.6.12 13:49

Aspoň tě potěším, my měli reflux a do toho půl roku řvoucí dítě a ta „hyperaktivita“ jí zůstala. Jezdíme s ní na neurologii. Věř, že se to zlepší až malý opustí polohu na bříšku a raduj se z pohodáře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.6.12 14:18

Taky jezdíme na neurologii a to kvůli tomu, že malý na bříšku vůbec nechtěl být…a nechtěl tam být vkůli tomu refluxu :( pást začal někdy kolem 5. měsíce a na začátku 8. vzal teprve polohu na bříšku na milost a začal válet sudy :mrgreen: jo on je taky křikloun, ne vždy, ale má svoje dny :) ale spí pěkně, jí pěkně - u ani jednoho se nevzteká, a snad mu to vydrží ťuk ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
7.6.12 14:29

Jak máš staré dítko?

Dneska jsem to absolvovla s malým (2 měsíce). Byli jste už u doktorky? Měla by vás poslat na UTZ pro vyloučení pylorostenozy. Jinak v Motolské nemocnici je pan doktor Kučera, který s dětmi co mají reflux opravdu cvičí. Posiluje s nimi břišní svalstvo, aby se vše zpevnilo. Ale říkal, že až od 3 let nejdrive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.6.12 15:55
@Broučkovka píše:
Jak máš staré dítko?Dneska jsem to absolvovla s malým (2 měsíce). Byli jste už u doktorky? Měla by vás poslat na UTZ pro vyloučení pylorostenozy. Jinak v Motolské nemocnici je pan doktor Kučera, který s dětmi co mají reflux opravdu cvičí. Posiluje s nimi břišní svalstvo, aby se vše zpevnilo. Ale říkal, že až od 3 let nejdrive.

jsou nam teprve 4 mesice, ale mame tzv. masivni reflux, takze docela sila. Sice uz tolik neblinkame, ale pro zmenu nam nechce papkat a ji jen v polospanku.
Na UTZ i na rentgenu uz jsme byli. Pokud se to nezlepsi lekama, tak nam hrozi operace. V Motole obihame vsechny mozne doktory, tak se na toho Dr. Kuceru pozeptam, ale jestli cvici az od 3 let… :( Tim, ze na UTZ nevideli nic patologickeho, tak byale mozna nejake to cviceni na zpevneni mohlo pomoci… Pokud ne, tak cvicime jeste na neurologii Vojtu, tak snad pomuze castecne i to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.6.12 15:56
@vodolejka píše:
Taky jezdíme na neurologii a to kvůli tomu, že malý na bříšku vůbec nechtěl být…a nechtěl tam být vkůli tomu refluxu :( pást začal někdy kolem 5. měsíce a na začátku 8. vzal teprve polohu na bříšku na milost a začal válet sudy :mrgreen: jo on je taky křikloun, ne vždy, ale má svoje dny :) ale spí pěkně, jí pěkně - u ani jednoho se nevzteká, a snad mu to vydrží ťuk ťuk…

Nase mala je exot a na brisku se ji naramne libi a to i po jidle :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
7.6.12 16:00

Ale jeste si rikam, ze kdyz na netu je tuna maminek (USA), ktere si chvali, jak jim na reflux u hodne malych miminek pomohl chiropraktik, tak na tom neco musi byt.. Pry zpevni svalstvo a uvolni pripadne napeti ci narovna neco, co se vychylilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
7.6.12 18:11

No ležením na bříšku se taky břišní svalstvo zpevní. Otázkou je, jestli je to to správné svalstvo. My s tím teprve „začínáme“. UTZ byl v pohodě, tak uvidíme. Doufám, že z toho vyroste :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí