Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim o radu. V USA chiropraktici bezne leci reflux kojencu mimojine i nejakou rehabilitaci. Nevite, prosim, zda neco takoveho lze sehnat i v Praze, popridate mi dat primo kontakt (treba pres SZ). Nebo se prosim podelte alespon o zkusenost. Diky.
Moc dekuji. ![]()
Nikdo mi o žádné možnosti léčby neřekl
. Nám reflux již skoro úplně vymizel sám od sebe......
@vodolejka píše:
To by mne zajímalo jak? Vždyť to je nedovíravost jícnu…
Ahoj, zatim o tom moc nevim, ale delam prave pruzkum.
Myslim, ze je dulezite, zda je reflux zpusobeny tim, ze je v tom jincu neco „spatne“ a nebo zda tam je vse, jak ma byt a presto problemy jsou.
Zatim nerikam, ze to chiropraktit muze zlepsit, ale setakala jsem se s tim nazorem, tak o tom chci zjistit co nejvic. Jsme uz opravdu zoufali. ![]()
@Misula.vdf píše:
Nikdo mi o žádné možnosti léčby neřekl. Nám reflux již skoro úplně vymizel sám od sebe......
@Kaiira píše:
Ahoj, zatim o tom moc nevim, ale delam prave pruzkum.Myslim, ze je dulezite, zda je reflux zpusobeny tim, ze je v tom jincu neco „spatne“ a nebo zda tam je vse, jak ma byt a presto problemy jsou.Zatim nerikam, ze to chiropraktit muze zlepsit, ale setakala jsem se s tim nazorem, tak o tom chci zjistit co nejvic. Jsme uz opravdu zoufali.
@vodolejka píše:
a kdy došlo fakt skoro k vymizení? Já už se smiřuju, že mu zůstane, ne vždy zmizí…
Tak poslední měsíc pozorujeme, že fakt jen občas ublinkne. To dělá řada dětí. Malá je rychlá, lezla od sedmého měsíce a to se to začalo malinko lepšít, ale dokud ležela na bříšku
. Takže zlepšení nastalo, jak začala trávit čas v sedě, lezla a jak si začala stoupat bylo skoro vyhráno.
Tak to my si užijeme, protože malej je zas pohodář a ještě ani neleze
točí se na břichu a rádoby plazí ![]()
Aspoň tě potěším, my měli reflux a do toho půl roku řvoucí dítě a ta „hyperaktivita“ jí zůstala. Jezdíme s ní na neurologii. Věř, že se to zlepší až malý opustí polohu na bříšku a raduj se z pohodáře ![]()
Taky jezdíme na neurologii a to kvůli tomu, že malý na bříšku vůbec nechtěl být…a nechtěl tam být vkůli tomu refluxu
pást začal někdy kolem 5. měsíce a na začátku 8. vzal teprve polohu na bříšku na milost a začal válet sudy
jo on je taky křikloun, ne vždy, ale má svoje dny
ale spí pěkně, jí pěkně - u ani jednoho se nevzteká, a snad mu to vydrží ťuk ťuk…
Jak máš staré dítko?
Dneska jsem to absolvovla s malým (2 měsíce). Byli jste už u doktorky? Měla by vás poslat na UTZ pro vyloučení pylorostenozy. Jinak v Motolské nemocnici je pan doktor Kučera, který s dětmi co mají reflux opravdu cvičí. Posiluje s nimi břišní svalstvo, aby se vše zpevnilo. Ale říkal, že až od 3 let nejdrive.
@Broučkovka píše:
Jak máš staré dítko?Dneska jsem to absolvovla s malým (2 měsíce). Byli jste už u doktorky? Měla by vás poslat na UTZ pro vyloučení pylorostenozy. Jinak v Motolské nemocnici je pan doktor Kučera, který s dětmi co mají reflux opravdu cvičí. Posiluje s nimi břišní svalstvo, aby se vše zpevnilo. Ale říkal, že až od 3 let nejdrive.
jsou nam teprve 4 mesice, ale mame tzv. masivni reflux, takze docela sila. Sice uz tolik neblinkame, ale pro zmenu nam nechce papkat a ji jen v polospanku.
Na UTZ i na rentgenu uz jsme byli. Pokud se to nezlepsi lekama, tak nam hrozi operace. V Motole obihame vsechny mozne doktory, tak se na toho Dr. Kuceru pozeptam, ale jestli cvici az od 3 let…
Tim, ze na UTZ nevideli nic patologickeho, tak byale mozna nejake to cviceni na zpevneni mohlo pomoci… Pokud ne, tak cvicime jeste na neurologii Vojtu, tak snad pomuze castecne i to…
@vodolejka píše:
Taky jezdíme na neurologii a to kvůli tomu, že malý na bříšku vůbec nechtěl být…a nechtěl tam být vkůli tomu refluxupást začal někdy kolem 5. měsíce a na začátku 8. vzal teprve polohu na bříšku na milost a začal válet sudy
jo on je taky křikloun, ne vždy, ale má svoje dny
ale spí pěkně, jí pěkně - u ani jednoho se nevzteká, a snad mu to vydrží ťuk ťuk…
Nase mala je exot a na brisku se ji naramne libi a to i po jidle
![]()
Ale jeste si rikam, ze kdyz na netu je tuna maminek (USA), ktere si chvali, jak jim na reflux u hodne malych miminek pomohl chiropraktik, tak na tom neco musi byt.. Pry zpevni svalstvo a uvolni pripadne napeti ci narovna neco, co se vychylilo…
No ležením na bříšku se taky břišní svalstvo zpevní. Otázkou je, jestli je to to správné svalstvo. My s tím teprve „začínáme“. UTZ byl v pohodě, tak uvidíme. Doufám, že z toho vyroste ![]()