Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kaiira píše:
jsou nam teprve 4 mesice, ale mame tzv. masivni reflux, takze docela sila. Sice uz tolik neblinkame, ale pro zmenu nam nechce papkat a ji jen v polospanku.
Na UTZ i na rentgenu uz jsme byli. Pokud se to nezlepsi lekama, tak nam hrozi operace. V Motole obihame vsechny mozne doktory, tak se na toho Dr. Kuceru pozeptam, ale jestli cvici az od 3 let…Tim, ze na UTZ nevideli nic patologickeho, tak byale mozna nejake to cviceni na zpevneni mohlo pomoci… Pokud ne, tak cvicime jeste na neurologii Vojtu, tak snad pomuze castecne i to…
Já nevím no, chiropraxe v tomhle věku…příjde mi logické, že je to až od několika roků věku…prckovi by se mohlo ještě ublížit…
@Broučkovka píše:
No ležením na bříšku se taky břišní svalstvo zpevní. Otázkou je, jestli je to to správné svalstvo. My s tím teprve „začínáme“. UTZ byl v pohodě, tak uvidíme. Doufám, že z toho vyroste
A to ze „zacinate“ mas na mysli reflux nebo nejake leceni/cviceni?
@vodolejka píše:
Taky cvičíme Vojtu…a jak určili masivní reflux, když na UTZ nebylo nic vidět?![]()
a na RTG? Ten nám vůbec nedělali naštěstí…
No ono na sonu bylo videt, jak se ji tam vraci ty stavy a mleko do jicnu, ale neni tam nastesti nejaka vrozena vada. To znamena, ze ten reflux sice ma, ale teoreticky tam na prvni pohled neni videt nic „spatne“ vyvinute…
A s tim cvicenim by se muselo samo opatrne, pokud bych nechala na dcerku nekoho sahnout, tak byh si musela byt sakra jista, ze vi co dela a ze ji neublizi. Mas pravdu, ze v tomhle veku by mohl pekne ublizit… I kdyz ta Vojtovka je obcas teda taky sila, co?
![]()
Jj, Vojtovka je síla…mám toho plný zuby a myslím, že v našem případě je zbytečná…doma necvičíme, ale RHB dle přádní Dr. odchodíme…