Astma - žvýkací tablety

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
5.11.12 13:57

@Kaspinka mně to právě extra lékárnice kladla na srdce, že do pití ne, a je to v příbaláku. a že jedině večer a do jídla, nebo do pusy a zapít. což je prostě neproveditelné. pašuju mu to v kečupu, jenže to taky není ono.. zajímalo by mě, proč se to nesmí do pití? asi že se pak nedá ta přesná dávka? nic jiného mě nenapadá..

@Anulka bohužel, je to pro toho mladšího.. ale on je schopný normálně jíst lentilky (ne že bych z toho skákala radostí, jenže víme, jaké jsou ty druhé děti, jak to vidí, co má ten starší, nedá si říct..), tak jsem doufala, že kdyby to dobře chutnalo,..
(ale dr. mu dala luivac v tbl, a singulair v tomhle prášku :roll: jako fakt jsem to nepochopila, ale byl tam manžel a ten se nevzpouzí.. )

každopádně díky za popis těch tablet. já myslím, že by to dal.. představuju si že je to něco jako rennie? (tedy ne chutí, ale podobou..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
5.11.12 14:09

Nataša mě jen říkala, že když mu to dám do pití, že to nemusí vypít všechno ale klidně že to můžu dát do trošky pití a dát mu to lžičkou. ale malej to většinou všechno vypije, tak to neřeším:)Jinak mu to nemám do čeho dát a žvýkací tablety by ještě nepokousal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.12 14:44

@Kaspinka já to asi taky zkusím, když bude nejhůř… protože tohle je děs.. a nejhorší je, že myslím, že ty tablety by dal.. (holt je druhé dítě, starší by je nedal do 4let :)..)
a zabírá to u vás?
díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
5.11.12 20:32

Nataša mě příjde, že už tomáme zbytečně. Máme ještě Budyair a Aerius a malej už půl roku ani nezakašlal ani nezasmrkal. Nemocnej nebyl od minulé zimy.Na kontrolu jdem na konci listopadu tak snad už to nebudem muset brát:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.12 22:01

@Kaspinka tak to máte kliku :kytka: :kytka:
náš mladej je prakticky nonstop pod kašlem od loňského listopadu.. zatím to tedy ale vypadá na postinfekční kašel, který nestačí přestat a chytí něco dalšího, plus reflux, který mu ničí sliznici.. a staršího bráchu ve školce.. (nicméně, za 2m školky má mladej už třetí infekt a ten starší první, tak úplně školka to nebude…)

dneska jsem se naštvala a dala mu to do actimelu (které pije jak duha, tak si ani nevšiml :)), veškerou dávku vypil, nic se neusadilo..
po pečlivém pročtení letáku, společně s tchýní dr. jsme na jiný důvod, než zajištění konzumace celé dávky nenašly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
5.11.12 22:26

Nataša v některých případech je jedno jak to do dětí dostat hlavně to tam dostat :mrgreen:
Nám to začalo v roce kdy malej byl nemocnej a do května (než jsme šli na alerg) tak pořád kašlal až se někdy pozvracel a dr mu pořád chtěla dávat ATB :roll: my jsme oba s manželem astmatici alergici (manžel navíc atopik) tak to bylo celkem jasné. Malýmu zjistila alergii na bílkovinu krav. mléka a říkala, že to může být tím (mlíko prý způsobuje zahlenění a z toho kašlal). dostali jsme náhradní mlíko a od té doby nebyl nemocný:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.12 23:08

@Kaspinka můžu se tě zeptat, jak to zjistili? z těch kožních testů nebo z krevních testů? (mému dělala dr. jen ty krevní, a když tam nic nevyšlo, prick testy dělat nechtěla, že ho nechce trápit. ).
já pořád uvažuju, jetsli to s mlíkem nemůže souviset, jelikož nejhorší kašle se objevily po zavedení jogurtu a po přechodu z HA na klasické UM. a jak furt dokola slyším o tom zahlenění.. ale nevyšlo mu nic..

naše dětská tyhle stavy řeší ospenem :roll: tak tam nechodím. :jazyk:

manžel je právě alergik astmatik, já ale nic. a starší brácha jen náchylný k příšernému kašli, ale nic víc.. :think:

byla jsem s ním dokonce na rtg plic a potním testu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.12 23:10
@Kaspinka píše:
Nataša v některých případech je jedno jak to do dětí dostat hlavně to tam dostat :mrgreen:

tak to je přesné :lol:
jako kdyby mě někdo viděl, jak aplikuju erdomed, asi by nechápal. takové zápasnické chvaty a navíc, nurofenová stříkačka do krku.. a dávicí reflex, prostě hnusný.. ale jinak to nejde.. :roll:
zato do ucha si teď nechal kapat ochotně a radostně. fakt ho nechápu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
6.11.12 09:22

Nataša dělala mu jen ty krevní testy, a tam mu vyšlo to mlíko. Ale pak nám dělala ještě i dětská všechny možné krevní testy, ptž malej je mimo tabulky (je malej a hubenej - ve 22měs máme cca 80cm a 9,5kg :zed: ) a tam se to mlíko potvrdilo, kysané výrobky ne takže jogurty dávat můžem. Ale to nám zase nedělala na alerg. Prej je v tom rozdíl tak třeba vám můžou vadit jen ty jogurty :nevim:
Náš truhlík si nechá všechno udělat, takže u nás ani odsávání nosu není problém:)Až bych si někdy přála aby byl průbojnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.11.12 10:16

@Kaspinka tak to by mu to teda asi vyšlo.. každopádně mlíko, actimel a jogurt je to jediné, co pravidelně jí, jinak tzv. vzorkuje, ode všeho uždíbne ale nenají se.. :roll: a přesto má 12kg a 90cm. nechápu, říkám že žije z vody :D :D

jinak díky neustálé rýmě umí smrkat, naučil se to ještě dřív než starší - ten se to učil ve skoro 5 od něj!! odsávání - což byl takový zápas řecko římský jme mohli konečně opustit.

a neboj, on průbojnější bude, až ti to bude vadit :) :lol: já bych občas brala nějakého pucíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
6.11.12 17:53

Nataša :mrgreen: je mi jasné že se otrká jen co příjde do školky:D

U nás s jídlem problém není, on sní úplně ale úplně všechno:)Někdy si dělám legraci, že kdybych mu dala do pusy psí h…o tak ho sní taky a ještě řekne své obvyklé mňam :mrgreen: ale zase kam to ztrácí nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
6.11.12 18:07

Dcera je měla taky, ale je to už nějakou dobu, říkali jsme jim kousavky, mám pocit že je to něco prostě jak kousací tabletka nebylo to jak žvýkací bonbon. Měla je ráda tak asi chutnají dobře. Brala to asi okolo 4 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí