Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, bydlíme v paneláku a od sousedů (nevím kterých) je pravidelně hodně intenzívně cítit co vaří. Dřív to tak často nebylo, teď skoro každý den a je to dost nepříjemné. Hlavně třeba teď o půl paté ráno je to cítit tak jako kdybych byla u nich v kuchyni. V tom se nedá spát. Proč teď někdo vaří?? A hlavně co s tím, máte to taky tak někdo?
A proč by nemohli vařit v půl 5 ráno? Pokud tě neruší kravalem, nebo to není perníková varna, je to čistě jejich věc.. odkud j tobě ten závan jde? Můžeš je snad jen poprosit, aby používali digestoř ( ale to zas bude hluk) a u sebe vyvětrat ![]()
Tak my to máme stejně, ale nám to jde právě přes tu digestoř (má stejný komín že), takže třeba ve 22h večer to mírně od nich hučí i v té naší a jdou tím i zápachy - nejhorší, když po náma třeba dělají něco s česnekem. Tento týden měli podle mě bramboráky.
Takže vždy ten digestoř na chvíli zapnu taky a jde to už úplně pryč, je ale zajínavé, že to jde jenom od těch z 3. patra a jinak 1.-2. se k nám nedostane
(upravila jsem překlepy, ach to ráno
)
Máme dole sousedku, starší paní. A protože má starý dveře co netěsní, je od ní cítit taky každé vaření a pečení po celé chodbě. No, ale jen na chodbě. My máme nové kvalitní těsnící dveře a do bytu ani z bytu žádné aroma neprojde.
No a pokud to k vám jde nějakým komínem/stoupačkou, tak pak jedině taky nějak utěsnit. Ale lidi si můžou vařit kdy chtějí. Velká spousta jídel se může nechat dělat pomalu přes noc 🤷 🤷
Jojo to jsou strasti bydlení v paneláku.
U nás v baráku (bytovka) je zas závodní jídelna..to je taky občas lahůdka 😂
To bohuzel znam… Sousedka pod nama nema digestor, protoze predelali byt na jinou dispozici, nez byla puvodne, tzn kde vsichni maji kuchyn, tak ona ma loznici a kuchynoobyvak si udelala v obytne mistnosti, takze vyvod digestore tam nema.
A je to peklo hlavne v lete, kdyz mame otevreny balkon. To k nam jde smrad ze vseho, co vari. a ze ocividne rada dela ceske klasiky s cibulovymi zaklady…
@Kacatko1986 taky mám pocit, že ten byt mají předělaný, protože nejvíc je to cítit v předsíni a dětským pokoji.
Teď aktuálně to jsou plněné papriky typuju
My jsme v taky v bytě a hodně peču i vařím. Chlap, když jde domů z práce, tak už přesně ví hned ve vchodě, že se může těšit na něco dobrého. ![]()
Kolikrát taky cítíme co kdo vaří. Ne teda přímo v bytě, ale na chodbě, nebo při otevřeném okně. A nikdy by mě to nenapadlo řešit. Někteří sousedi jsou fakt za odměnu. Jako třeba tady zakladatelka. ![]()
@cestovatelka 1 Poradím ti jedno … Kup si barák na samotě. Nebydli v bytě, když nedáváš i takovou obyč věc, jako že si někdo uvaří. ![]()
U nás bydlí několik vietnamských rodin a to je teprve zápach když vaří..ale dělat se s tím nic nedá ![]()
Nó
, tak já musím říct, že mně to voní od sousedů. Někdy je cítit vaření na schodišti, doma už ne. A mně to prostě voní, taková vůně domova
. Ale chápu, že čeho je moc, toho je příliš. Vařit sousedi samozřejmě můžou, kdy chtějí. Pokud vás to až tak obtěžuje, jedině s nima decentně promluvit, aby v noci nevařili. Je téměř jisté, že vůbec netuší, že jejich vaření někomu vadí.
Příspěvek upraven 16.11.24 v 09:00
Jsem jediná komu nevadí vůně cizích jídel? A to ještě bydlíme u školy a kolikrát v noci a ráno cítíme i co budou mít k obědu tam. Jsem s tím v pohodě, ještě se často nechám inspirovat.
@Serpentini ja to mám vlastne taky ráda 😁 kolikrat vylezu z vytahu a rikam si „juuuu, řízky“
obcas si v hlave delam poznavacku, co bude dnes dobrého, kdyz to nepoznam na první dobrou.
Pripomina mi to casy, kdy jsme jako male jezdily k babicce a cela bytovka tam vonela pripravou nedelnich obědů ![]()
Ale je fakt ze kdyby v baraku denne vařili kapustu, asi budu nadšená méně ![]()
Mně tedy vůně/pachy jídel nijak extrémně nevadí, a když jdu třeba kolem školní jídelny, vyloženě si to užívám (pokud není ryba nebo květák)
U nás v domě bývají cítit třeba bramboráky nebo lečo, případně cítím pečení - buchty atd. A když to není extrém, jako že přepálený tuk nebo spálenina, vůbec mi to nevadí.