Zápach pračky

4
4.8.21 20:13

zápach pračky

Čau, voda z pračky hrozně zapáchá a pak po ni smrdí i prádlo, už jsem zkusil přostředek proti vodnímu kameni na 90, ale nepomohlo. Koupil jsem jedlou sodu nalil litr octa pustil na 90 a zase nic. Filtr je čistý ale smrad furt přetrvává, už si moc nevím rady. Co mám ještě zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6027
4.8.21 20:20

Jak je stará?
Takové ty čističe různé jsi zkusil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36522
4.8.21 20:23

Už to tady párkrát bylo a psal jsem, že podobný problém u nás, kdy už jsme chtěli kupovat novou pračku, vyřešila záměna pracího gelu za prášek. Náhodou jsem na to natrefil na Internetu při hledání rady co s tím a bylo to fakt ono. Prací gel při delším užívání smrděl, prášek nesmrdí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
4.8.21 20:31

@jege fakt? No je to možné, gel nepoužívám a nikdy jsem toto neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36522
4.8.21 20:40
@vendulaaa píše:
@jege fakt? No je to možné, gel nepoužívám a nikdy jsem toto neřešila.

Fakt! My na to skoro rezignovali, ale švagrová, když k nám přijela na delší návštěvu, tak z toho šílela, vyvařovala pračku s octem, sodou a různými čističi, na chvilku to pomohlo a za pár dnů/týdnů to bylo zase zpět. Už nám chtěla koupit pračku jako dárek na nějaké výročí, ale naštěstí nesehnala vhodný typ pod kuchyňskou linku. Tak jsem se naštval, začal hledat na Internetu a našel to tom gelu. Zkusili jsme a po pár praních bylo po zápachu.

Dalším na seznamu byl zpětný ventil do kanalizace, ale ten už naštěstí nebyl zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
4.8.21 21:03

@MJ212 a zkusil jsi vycistit i odtokovou hadici? Podivej se na youtube na cisteni pracky aktivnim kyslikem - myslim ze to jmenuje agent od eurony. Spousta holek to tim cisti.
Problem je pravdepodobne, ze peres na malo stupnu-ja se snazim co nejvic veci prat na 90. Vsechny rucniky, uterky, lozni pradlo,… Tim se ta pracka tak nezanasi. Cas od casu tam naliju cistic, ale hlavne nechavat otevrene dvirka a zasobnik na prasek.
Pokud uz ti fakt smrdi, tak to chce tech cisteni udelat vic za sebou-jedno nepomuze. Ten gel totiz udela sliz a moc nejde rozpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.8.21 21:23
@vendulaaa píše:
Jak je stará?
Takové ty čističe různé jsi zkusil?

to nevím zůstala mi v bytě po předešlých najemnících ale vypadá, že 5 let bude mít určitě. zkoušel jsem právě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.8.21 21:25
@jege píše:
Už to tady párkrát bylo a psal jsem, že podobný problém u nás, kdy už jsme chtěli kupovat novou pračku, vyřešila záměna pracího gelu za prášek. Náhodou jsem na to natrefil na Internetu při hledání rady co s tím a bylo to fakt ono. Prací gel při delším užívání smrděl, prášek nesmrdí! :mavam:

Zkusím, doteď jsem používal gel a mám toho smradu plné zuby, než někam jdu musím na sebe nastříkat půl voňavky abych to přebyl a nesmrděl mezi lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.8.21 21:28
@kateka.1 píše:
@MJ212 a zkusil jsi vycistit i odtokovou hadici? Podivej se na youtube na cisteni pracky aktivnim kyslikem - myslim ze to jmenuje agent od eurony. Spousta holek to tim cisti.
Problem je pravdepodobne, ze peres na malo stupnu-ja se snazim co nejvic veci prat na 90. Vsechny rucniky, uterky, lozni pradlo,… Tim se ta pracka tak nezanasi. Cas od casu tam naliju cistic, ale hlavne nechavat otevrene dvirka a zasobnik na prasek.
Pokud uz ti fakt smrdi, tak to chce tech cisteni udelat vic za sebou-jedno nepomuze. Ten gel totiz udela sliz a moc nejde rozpustit…

Ložní prádlo a ručníky peru vždy na 90 ale problém bude asi v tom gelu. Když jsem pračku vyčistil octem tak voda z pračky nijak nesmrděla ale když jsem si vypral asi 3 dny poté tak jsem málem padl když jsem prádlo vytáhl z pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36522
4.8.21 21:28
@MJ212 píše:
Zkusím, doteď jsem používal gel a mám toho smradu plné zuby, než někam jdu musím na sebe nastříkat půl voňavky abych to přebyl a nesmrděl mezi lidmi.

Okamžitě vyhoď gel, kup prášek (my používáme Ariel Color), udělej několik praní s práškem na max. teplotu a pak používej jenom prášek a po smradu nebude ani stopy! :palec: :mavam:

PS: Prášek syp přímo do bubnu na prádlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí