Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé dámy, jdu si pro radu - třeba někdo řešil podobný problém.
Bydlíme v patrovém domě (obecním)My i naši horní sousedi topíme na tuhá paliva. Každá rodina má vlastní kotel (ve sklepě), vlastní odtah kouře, ale v jednom komíně. A teď k problému. Začal se nám bytem šířit strašný zápach - no smrad. Po dlouhém hledání jsem přišla na to, že se smrad šíří od zdi kudy vede právě komín. V listopadu jsme měli kominíka. Ten komín vyčistil překontroloval - vše v pořádku. Bohužel zápach přetrvává. Pokouším se apelovat na starostu, že by komín (jako majitel domu) měl nechat nově vyvložkovat (doufám, že by to pomohlo), ale bude to asi běh na dlouhou trať.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?? Co s tím smradem než nám případně komín vyvložkují??
Je to fakt hnus a ničím nejde „přetlouct“ ![]()
Děkuji za každou radu
Řešila jsem nedávno úklid po pořáru a narazila v OBI na extra čistidla od značky HG, že jsem se nestačila divit, co je to za sílu.
S tvým problémem jsem se osobně nesetkala, ale mezi těmi čistidly je i prostředek na „pročištění“ komína - je to nějaký pudr, který nasypeš do kotle, zapálíš, a ono to má zlikvidovat právě ty usazeniny v komíně.. - jelikož s těmi ostatními prostředky jsem udělala extrémně dobrou zkušenost, tak bych toto taky zkusila:
http://www.helecena.cz/…na-500-g.jpg
@Anaj37 Nevím z čeho je to smrad - nesmrdí to jako dehet. Je to prostě smrad jako ze starých ponožek se syrečkama pěkně v teplíčku - nevím jak popsat smrad ![]()
@Damael Kouknu se po něm. Za zkoušku to asi stojí. Jen se těchto přípravků docela bojím - známá takto něco koupila na čištění komína, ale nasypala tam toho moc a rozjel se jim komín ![]()
Ten odstranovac ty saze narusi, ale stejne se musi komin i pak poradne vycistit, hnala bych to pres obec, jeste tam muze byt treba mrtvej ptak nebo kocka
Ahoj my v RD to měli taky, smrad kudy vede komín po dehetu. decka ztoho bolela hlava šířilo se to po celém spodním patře, vše šlo cítit. nechávali jsme tomu volný pruběh až nám skoro chytl komín, podotýkám že komín procházel každoročně revizí, až jeden chytrý pán (né kominík)poradil nově vyvložkovat! a bylo po problému. topíme na tuhá paliva, nejvíc dřevem, v tu dobu jsme ale topili uhlím.
@ekrovka No, ona je to taky slušná chemka.. Mně to jedním stěrem vycídilo i zašlé kliky na oknech, a tu černotu, se kterou si profi uklízečka neuměla pořádně poradit, to vzalo jedním vrzem.. Takže tahle značka není na pravidelné použvání, ale pro jednou bych to tam vrzla - jestli tohle nepomůže, tak podle mě už nic krom rekonstrukce komína.. ![]()
To je divné, takový smrad… Tipovala bych to taky spíš na nějakou mrtvou kočku, než na komín…
@AnastazieB - v komíně nic není - manžel prohlédnul oba odtahy a nikde nic. A jak jsem psala v listopadu byl prohlídnutý kominíkem. Na komínu máme stříšku a od ní pletivo až k samotnému komínu, aby tam právě nemohlo něco spadnout
Ono to neni tak jednoduchy, rict, ze tam nic neni, nejjistejsi je prohlidka kamerou, od listopadu muze byt komin zas zadechtovanej…chtelo by to kvalitniho kominika, revizniho technika…pletivo nema co delat na komine
@ekrovka nevím jestli to je podobný smrad ale já používám na doma netoxický likvidátor pachu (kvůli domácím mazlíčkům) a funguje to i na zápach na toalety a pod.
@JarkaX90 píše:
@ekrovka nevím jestli to je podobný smrad ale já používám na doma netoxický likvidátor pachu (kvůli domácím mazlíčkům) a funguje to i na zápach na toalety a pod.
Reaguješ na neaktivní uživatelku. Byla tu naposledy v roce 2015. ![]()