Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak, ženy, u mě je to zánět průdušnice, a že opravdu nemocná/zesláblá jsem, jsem si uvědomila dnes dopoledne u dětské, když jsme se synem u ní čekali tři čtvrtě hodiny (taky pokašlává, tak jsem s ním též zašla) a on už tam pak ke konci vyváděl jak zběsilý, a mně se udělalo na chvíli mdlo a už jsem byla opravdu vyřízená.
Nicméně syn je prý ok (podle toho, jak demoloval čekárnu, to ani na nic vážného nevypadalo)..
Děkuji vám za pomoc při dedukci, a až si příště zdiagnostikuji ebolu či jinou zákeřnou chorobu, tak se opět ozvu
![]()
@Sára 1 Žádné, jenom Codein - zapomněla jsem připomenout, že kojím
Neva, dostane ho muž - přišel z práce, a že prý taky kašle a bolí ho na hrudi ![]()
@Sluka píše:
@Sára 1 Žádné, jenom Codein - zapomněla jsem připomenout, že kojímNeva, dostane ho muž - přišel z práce, a že prý taky kašle a bolí ho na hrudi
Aha. Takže jsi nedostala vlastně nic a tělo se s tím musí vypořádat samo. Já se taky odhodlávám k doktorce, ale na jednu stranu si říkám, jestli to není ztráta času - léky mám z lékárny a nejspíš žádné nové nedostanu. I když nemám pocit, že by mi nějak pomohlo to, co beru. Jak dlouho si léčit kašel sama a kdy už radši jít k doktoru? Říkám si, že kdyby se mi přitížilo, tak by to nebylo nic moc, když tam pak 4 dny nejsou (svátek, dovolená a víkend).
@Sára 1
Když to vezmu kolem a kolem, tak co všechno (ono je toho poměrně málo) dokáží doktoři skutečně léčit, oproti pouhému tlumení příznaků?
Napadají mě tak nějak antibiotika, když se čistě náhodou trefí do správné skupiny bakterií ![]()
Codein je pro nekojící docela dobrá věc, na tyhle hnusné chrchláky jsem ho měla ráda ![]()
@Sluka po Codeinu by dítě bylo určitě moc hodné, to vyzkoušej
Stoptussin má v letáku, že po doporučení lékaře ho může i kojící. Tj. není přímo kontraindikován. @Sára 1 Pokud je to jakoby akutní kašel, tak bych asi šla v případě, kdy to za týden nevyléčím sama a bylo mi hůř. Akutní je do tří týdnů, pokud by to byl kašel dlouhodobý, kdy člověk nemá pocit, že je to takovej ten kašel z nachlazení, zimní apod., tak se doporučuje po 8 týdnech toho lékaře navštívit určitě, pokud člověk nevyrazí dřív. Tak dlouhej kašel je prostě pidezřelej.
Příspěvek upraven 26.06.15 v 21:26
@danyk Díky, v ordinaci u dětské jsem objevila reklamu na tymiánovo břečťanové kapky - takže zítra razím na břečťan
Ne, prostě tymián a šalvěj to jistí..
@Sluka šalvěj staví laktaci
Příspěvek upraven 26.06.15 v 21:27
@danyk Jé, děkuji ti za upozornění, dám si tedy na to pozor.
@Sluka píše:
@Sára 1Když to vezmu kolem a kolem, tak co všechno (ono je toho poměrně málo) dokáží doktoři skutečně léčit, oproti pouhému tlumení příznaků?
Napadají mě tak nějak antibiotika, když se čistě náhodou trefí do správné skupiny bakterií
Codein je pro nekojící docela dobrá věc, na tyhle hnusné chrchláky jsem ho měla ráda
Tak jak jsi se nakonec léčila a kdy ti bylo líp? Já mám kašel pořád stejný a už jsem dostala tolik léků a injekcí a zatím to je pořád stejné. Tak uvidíme, kdy se to zlepší. Vůbec si nedovedu představit, že bych nesměla kvůli kojení (těhotenství) skoro žádné léky. Je mi opravdu hodně zle a ani nepamatuju, kdy jsem na tom byla takhle.
@danyk píše:
@Sluka po Codeinu by dítě bylo určitě moc hodné, to vyzkoušejStoptussin má v letáku, že po doporučení lékaře ho může i kojící. Tj. není přímo kontraindikován. @Sára 1 Pokud je to jakoby akutní kašel, tak bych asi šla v případě, kdy to za týden nevyléčím sama a bylo mi hůř. Akutní je do tří týdnů, pokud by to byl kašel dlouhodobý, kdy člověk nemá pocit, že je to takovej ten kašel z nachlazení, zimní apod., tak se doporučuje po 8 týdnech toho lékaře navštívit určitě, pokud člověk nevyrazí dřív. Tak dlouhej kašel je prostě pidezřelej.
U lékaře jsem byla už hodněkrát a zatím nic nezabírá. 8 týdnů bych to fakt nevydržela. Zatím 3 týdny a jsem už dost vyčerpaná. Nevím, co jsem to kde chytla a proč to mám tak moc, jak to mám.
@Sára 1 a nejsi třeba v nějakém dlouhodobě stresovém období? Třeba diplomka a zkoušky nebo taková ta dlouhodobá únava na rodičovské, kdy furt vstáváš, furt funguješ, nemáš čas se najíst, na sebe dlabeš… Já v práci byla imrvére zdravá a co jsem doma, tak jsem furt ooparovaná, ofatovaná, rýmy, kašle, nachlazení…
Příspěvek upraven 26.06.15 v 21:27
@danyk píše:
@Sára 1 a nejsi třeba v nějakém dlouhodobě stresovém období? Třeba diplomka a zkoušky nebo taková ta dlouhodobá únava na rodičovské, kdy furt vstáváš, furt funguješ, nemáš čas se najíst, na sebe dlabeš… Já v práci byla imrvére zdravá a co jsem doma, tak jsem furt ooparovaná, ofatovaná, rýmy, kašle, nachlazení…
Stres mám pořád stejný - žádné výjimečné změny. Jedině že by únava na rodičovské
Ale to si nemyslím. Najednou se to z ničeho nic zlepšilo a nevím, čím to je.
@Sára 1 píše:
Tak jak jsi se nakonec léčila a kdy ti bylo líp? Já mám kašel pořád stejný a už jsem dostala tolik léků a injekcí a zatím to je pořád stejné. Tak uvidíme, kdy se to zlepší. Vůbec si nedovedu představit, že bych nesměla kvůli kojení (těhotenství) skoro žádné léky. Je mi opravdu hodně zle a ani nepamatuju, kdy jsem na tom byla takhle.
Opravdu to chceš slyšet? Ehm.. Codein jsem samozřejmě neměla.. Pár dní ten kašel nehorázně bolel, byla jsem unavenější, ale žádná horor story se nekonala.. Úplně to odeznělo, řekněme po dvou týdnech? Dneska už nekašlu ![]()
Jo a neléčila jsem to nakonec nijak. Avšak bylo mi doporučeno udělat si pro takové případy speciální olej - do olivového oleje dát snítku tymiánu a uzavřít to do temna - v případě potřeby pak část „tymiánového“ oleje odebrat, ohřát a pomazat na hrudník a zabalit pod igelit, aby to bylo v teple.
Zatím tedy nevyzkoušeno, ale až tchýni vyroste bylinná zahrada, tak to zkusím.