Zápis do 1.třídy - jak probíhá?

3011
7.2.12 16:01

Zápis do 1.třídy-jak probíhá?

Ve čtvrtek jdeme na zápis do 1.třídy. Na co všechno se připravit, jak to probíhá?
Děkuji za příspěvky. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Izz
7.2.12 16:08

Už se to tady někde řešilo. Každá škola to má jinak.
U nás přijde dítě s rodiči, rodiče zůstanou ve třídě, kde s nimi zástupkyně a ještě jedna učitelka sepisují papíry, je tam občerstvení atd.
Dítě si převezmou holky z vyšších ročníků a provedou ho po několika třídách. V každé třídě sedí pani učitelka a řeší - řečové, rozumové schopnosti, matematickou předtavivost, barvy, tvary, kresba postavy…a je to.

• Citovat
  • Upravit
3011
7.2.12 16:15

Izz, děkuji :kytka: Procházela jsem před založením diskuse a nenašla jsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65755
7.2.12 16:27

U nás.....
Dítko si prohlédne třídu,řekne co s elíbí a nelíbí…prohlédne si pak učebnice pro prvňáčky a mezi tím rodiče vyplní papír
A pak jako i Izz…barvy,tvary,popř.písmenka,čísla–děti se rádi chlubí,když to umí a my zase posloucháme,jak mluví,jestli má vadu řeči atd..
My máme k zápisu takové listy přestištěné,kde se dobarvuje co kde chybí(třeba lístek u kytky),kde se maluje počet puntíků dle počtu třeba autíček…
pak se maluje postava…
nic to není hlavně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.2.12 17:23

Ahoj. U nás to probíhalo tak, že jsme šli nejdřív všichni (dítě i rodiče) do jedné třídy, tam dcera kreslila postavu a my s manželem vyplňovali papíry. Pak jsme všichni tři přešli do vedlejší třídy, kde si s dcerou povídala paní učitelka (zkoušela ji ;) ) a my jen pozorovali. Pak jsme šli za vedením školy, dostali jsme desky s památečním listem a informacemi, co bude dál. Druhý den jsme se na netu dozvěděli, že dcera byla přijata. Školu si dcera prohlídla se školkou, my s manželem na DOD.

V jiné škole poblíž to prý vypadalo tak, že dítě dostalo papírek, kam mělo sbírat razítka za to, co splnilo/nesplnilo. Takže opravdu v každé škole jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
7.2.12 17:29

holky, už se děsím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
7.2.12 17:35

proč? :)

• Citovat
  • Upravit
518
7.2.12 17:56

My jsme byli u zápisu minulý týden.Seděli jsme u stolu s paní učitelkou u stolu a ona se syna ptala na různé věci: kde bydlí, jestli už má aktovku a jakou má barvu,ptala se jak se říká mláďatům od zvířat, chtěla znát barvy a tvary a taky zkoušela výslovnost.A taky musel říct básničku.
Ono hodně záleží na škole a taky na učitelce,kterou u zápisu budete mít.Každá se ptá na něco jiného.
Uvidíš,že to hravě zvládnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
7.2.12 17:58

My jsme třeba jasně věděli, kolik dětí přijde k zápisu a kolik dětí potřebujeme, aby se mohly otevřít 2 třídy…takže jsme věděli předem, že bereme všechny…a odklad se vždycky dával jen proto, že chtěly matky

• Citovat
  • Upravit
JaSe
7.2.12 19:47

Ahoj,
já jsem byla s dětmi ve třech školách, ve dvou jsem byla přítomna, ve třetí jsem byla v jiné třídě (čekala jsem s papíry a děti zatím absolvovaly povinné kolečko mezi učitelkami - za doprovodu starších spolužáků).
Děti něco kreslily, zkoušela se výslovnost, v jedné vázali kličku (kluk neumí, holka ano), říkali básničku, poznávali písmenka, obrázky). Zkoušeli, jak mluví, jestli poznají barvy, jestli umí počítat do pěti). Jsem byla překvapená, jaké mám šikovné děti :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.15 06:35

zápis

Jsem blbka nebyla jsem ze synem u zápisu do školy tedko nevíme co máme dělat stoho bude asi průser co? :zed

• Citovat
  • Upravit
17221
2.6.15 14:56
@Anonymní píše:
Jsem blbka nebyla jsem ze synem u zápisu do školy tedko nevíme co máme dělat stoho bude asi průser co? :zed

Myslím, že by mělo být možné domluvit se s ředitelem spádové školy na dodatečném zápisu. Takže je potřeba, co nejdřív zjistit telefon na ředitele školy, zavolat a domluvit se. Průšvih by byl, až kdyby se zjistilo, že školou povinné dítě do první třídy nenastoupilo - to by asi řešila sociálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
19.10.17 13:48

Chtela bych se zeptat, zda je ovlivneno poradi pri zapisu na prijeti ditete. Napr.kdyz otviraji jen 1 tridu a my prijdem treba mezi poslednimi, zda mi muzou rict, ze uz maji naplneno? Nebo dostaneme urcity cas v kolik mame prijit? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
19.10.17 13:53

@lussinka1984 : tak asi záleží, jaká kritéria má ta určitá škola. U nás je jedno v kolik přijdeš. U nás berou prvně spádové děti, co už mají sourozence ve škole, pak spádové děti a nespadove děti se sourozencem ve škole, pak děti z naší městské části a potom zbytek ( je to podle bodů ). Když je v určité skupině více dětí splňující kritérium, tak losují, není to tak, že třeba srpnové děti mají smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
19.10.17 13:59

Do první třídy ke školnímu vzdělávání musí přijmout každé dítě v dané spádové oblasti, které splnuje požadavky. Tj dosáhlo věku šesti let a nemá odklad. Pořadí u zápisu nemá na nic vliv. Nevím, jak to je, pokud je ve spádové oblasti více škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin