Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Premyslim o zalozeni soukrome skolky pro deti od dvou let v Kladne, mam zkusenosti z Anglie, kterych bych rada vyuzila. A tak by me zajimalo, jestli by o takove sluzby vubec zajem? Diky za odpovedi
Ahoj a jaké si představuješ že by bylo školkovné a dalo by se tam dítě dát třeba jen na pár hodin občas na hlídání ? Vařilo by se tam nebo by musela maminka jídlo donášet?
To jsou pro mě dost důležité věci ,mám tříletého syna nevím jestli mi ho vezmou do státní školky ,protože mám měsíční holčičku…Takže bych měla třeba zájem o to dávat ho tam dva - tři dny v týdnu aby si užil kolektiv.Také by byla super teplá strava o kterou bych se nemusela starat a jen třeba den dopředu nahlásila a rozumná cena . Pak bych určitě zájem měla a nejen já ![]()
Už mám děti velký, obě ve školce a já už makám jako das, ale být to jinak a nepřijmout mi děti do školky, určitě bych hledala. Ale rozhodující by byla cena, rozhodně by mě nebavilo chodit do práce a větší část platu dát školce, to bych dělala všechno pro to, abych svoje dítě do školky dostala. Ostatní věci - strava, počet dnů, dohoda atd.beru jako samozřejmost i ve státní školce.
Pro inspiraci ti posílám odkaz soukromé školky v Olomouci (majitelka/ředitelka) je dcera známé http://www.firmy.cz/…ve-sady.html
V Kladně jsou 3 soukromé školky ( o kterých vím)- Tulipán, Malíčkov a http://www.dcfuture.cz/…s/cenik.html . V těch prvních dvou jsou ceny dost vysoké, speciálně Malíčkov, ta třetí na mne z webovek zase působí tak nějak amatérsky. Vyzkouššenou nemám ani jednu. Nevím, jak to mají s naplněností
Myslím si, že zájem by mohl být, děti je tu hodně a trend chodit do práce dřív než ve třech letech bude asi sílit.
Záleželo by na službách, dost školek nevaří, snad v Tulipánu dávají jen dvě svačiny (nevím, co to obnáší, jestli si děti nosí oběd, nebo jsou ty svačiny tak vydatné) ![]()
Dobré by bylo, kdyby docházka mohla být variabilní třeba jen jeden den, dvy. To by určitě ocenily matky těch menších.
A kde přemýšlíte, že by měla školka sídlo?
Myslím, že by si měla šanci uspět, když budeš nabízet Anglickou výuku a zdravou výživu, to je teď hit, ale aby si mohla mít školku i soukromou musíš mít pedagogické vzdělání pro živnost a když nemáš musíš mít k sobě někoho, kdo má patřičné vzdělání. Spíš jestli ti můžu poradit, tak udělej, děckou kavárnu, hernu … kde by se maminky s dětmi mohly scházet, to je také hit a poslední dobou dost oblíbené, ale musíš mít dostatek financí na start, což musíš mít i u té školky, projít normama, které se musí splňovat, hygiena, životní prostředí, stavební úřad kontaktovat, aby ti v daném prostoru povolili školku, musíš mít wc velikosti pro děti, oddělené wc pro personál, učitelky … asi to není taková sranda, jak to vypadá ![]()
Dobry den, mnohokrat dekuji za Vase nazory, prispevky a odkazy.
Pokusim se trosku priblizit sve umysly se skolkou. … Ve skolce bych se rada drzela anglickych osnov, kde se klade duraz na osobnost, samostatnost a kreativitu jedince. Rada bych na deti mluvila anglicky a druha ucitelka cesky. (Sama mam rocniho syna, na ktereho mluvim anglicky a tatinek a zbytek rodiny cesky. Maly jeste moc nemluvi, ale rozumi obema jazyky)
V ramci vyuky bych s detmi delala keramiku, tanecky a dalsi kreativni cinnosti, ktere se v jinych skolkach plati zvlast. Stravovani bych poskytovala,abych rodicum vysla, co nejvice vstric, samozrejme zdrava vyvazena strava. Za obed by se platilo zvlast.
Skolne by se odvijelo od poctu dni a hodin stravenych ve skolce, pro zacatek pocitam tak 300Kc za dopoledne (8-13)+ obed 50Kc max.
Intenzivne shanim domek se zahradou v Kladne, nebo jine podobne zarizeni, ktere by se dalo pro skolku vyuzit. Pokud byste o necem vedeli, budu rada za jakekoli info.
Moc se tesim na Vase dalsi prispevky T. ![]()
To zní dobře. Dům hledáš k pronájmu či prodeji?
Třeba u nás na Ostrovci(aby si příhřála polívčičku
) je hned les, je tu klid (jen jedna beznadějně přecpaná Montessori školka) a jsou tu novostavby, ale ty ceny jsou dost pekelné.
Tady dvě namátkou:
http://www.prona.cz/…o/q39-100320
http://www.eurobydleni.cz/…tail/3670313
Diky
Jo Ostrovec je lokalita snu
Hledam zatim pronajem, pocitam totiz, ze jednou postavim skolku na Doksich, pozemek uz mam, jen mi chybi nekolik mega na zbytek ![]()
Taky bych určitě zájem měla, teda zatim do budoucna, je nám sotva měsíc…
Ale kdyz bych hledala soukromou školku, muselo by to mt něco navíc asi jak pises..
To jsem rada, ze by byl zajem.Dam vedet jak pokracuji.Uzivejte si miminka, ten cas tak strasne leti, tak snad Vam budu moci nabidnout brzy sve sluzby:-)
tefka píše:
To jsem rada, ze by byl zajem.Dam vedet jak pokracuji.Uzivejte si miminka, ten cas tak strasne leti, tak snad Vam budu moci nabidnout brzy sve sluzby:-)
Tefko, ale ty si nám stále nenapsala, jaké máš vzdělání nebo jestli ještě studuješ nebo máš někoho s patřičným vzděláním k sobě, aby si mohla mít školku? Známa co teď žije v Holandsku mluví několika jazyky a právě taky jak se vrátí, tak by chtěla školku si pořídit (ale ona se nevrátí to jen říká, už si tam koupila sama byt, má zázemí, jen cvok by se vrátil) ale furt mluvila, že musí dodělat vysokou, aby mohla mít školku
![]()
Mam deset let praxe jako profesionalni chuva v Cechach i zahranici, dva roky praxe jako ucitelka v materske skolce ve Velke Britanii, kde jsem ziskala certifikat NVQ3, ktery je tam potreba pro praci ve skolce, jen jeste cekam, jestli mi to uznaji v Cechach.A osoba, ktera by do toho se mnou sla ma vysokou skolu s pedagogickym vzdelanim, tak snad to bude stacit ![]()
tefka píše:
Mam deset let praxe jako profesionalni chuva v Cechach i zahranici, dva roky praxe jako ucitelka v materske skolce ve Velke Britanii, kde jsem ziskala certifikat NVQ3, ktery je tam potreba pro praci ve skolce, jen jeste cekam, jestli mi to uznaji v Cechach.A osoba, ktera by do toho se mnou sla ma vysokou skolu s pedagogickym vzdelanim, tak snad to bude stacit
Aha tak to ano, jen aby ti to ti papaláši tady praxi a certifikát co máš uznali, šak víš jak to tady chodí
![]()
tak já bych za přijatelnou cenu zájem také měla nás letos do školky nevzali prý jsme blbě narozeny.23.2.2010 takže nedahne v září ještě tří let a já musím v březnu nastoupit do práce kde my drží místo a není mi zcela jasné jak to s malým udělám
(mimochodem už přes 4 roky slibujou firemní školku hahaha hlavně že mají nevyužitou budovu kterou koupili a v nové co postavili dělaj posilovnu
školka by se využila mnohem více.....je tam hodně rodičů
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.