Dvouletý prcek a školka

1425
31.1.12 23:28

Dvouletý prcek a školka

Ahoj maminky,
máte někdo zkušenost s přijetím dvouletého ditěte do školky? Synovi je teď 14 měsíců, v listopadu mu budou dva roky a já se mám vrátit do práce. Jak na to reagují MŠ? A co by měl prcek umět?
Děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
31.1.12 23:35

Školky na to reagují každá jinak, pokud mají místa, tak asi nebude problém, ale v 90% STÁTNÍCH školek si buď jistá, že ti dvouletý dítě nevezmou. :? Alternativa jsou školky soukromé, tam byste šanci měli, ale zase za ně tvrdě zaplatíš.

Umět by se měl samoobsloužit, tzn. sám se najíst a aspoň částečně se obléct, se zbytkem určitě pančelky pomohou. A do státní školky určitě bez plen, v soukromé jak v které, někde jim třeba pleny na polední spaní nevadí.

Držím palec, ať prcka umístíš, budeš to mít sakra těžké a abych byla upřímná, pokud budeš koukat po státních školkách a nebydlíte někde na vesnici, kde je o děti nouze, tak moc šancí nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
31.1.12 23:36

V soukromych nic, snazi se prizpusobit diteti. Ja davam syna (13m) od pristiho mesice na dva dny v tydnu a nikdo po me nic nechtel, jen se ptaji na jeho rezim a na co je zvykly, aby mu to mohli castecne nabidnout i ve skolce. Predpokladam, ze na statni se ani neptas, takze podobne to bude asi i v soukrome kam ho chces dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.2.12 00:07

dvouletýho ti na 99% do státní nevezmou, berou nejdřív od 2,5 let. ale plíny může mít i ve státní třeba i ve 4 letech (na spaní, pokud se počůrává). přes den by je tedy už mít nemusel.

jó, takže soukromá to jistí. tam po tobě chtějí jen peníze :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
1.2.12 06:00

Mám dvouleťačku v městských jeslích, platím i s jídlem 4000,–. Děti nemusí umět nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
1.2.12 07:59

my teda bydlíme na vesnici a je tady velký problém i s tříletýma. Není místo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
1.2.12 08:16
Bubu25 píše:
Janik123 píše:
Ahoj maminky,
máte někdo zkušenost s přijetím dvouletého ditěte do školky? Synovi je teď 14 měsíců, v listopadu mu budou dva roky a já se mám vrátit do práce. Jak na to reagují MŠ? A co by měl prcek umět?
Děkuju za odpovědi.
do 3 let jsou jeslicky a od 3 let skolka - taky mam malou od 1,5 roka v jeslich je kvetnova takze do srpna je bude mit a od zazri skolka ale presne jak tu nekdo psal, tak musi mit skolka misto pro prcka :kytka: a 2 lety do skolky nevezmou do statni teda urcite ne tam je to od 3 let az takze jesle nebo soukromy zarizeni nejaky :nevim:

došlo ke změně do školek se může brát od 2let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
1.2.12 08:17
jizvíková píše:
Bubu25 píše:
Janik123 píše:
Ahoj maminky,
Děkuju za odpovědi.
do 3 let jsou jeslicky a od 3 let skolka - taky mam malou od 1,5 roka v jeslich je kvetnova takze do srpna je bude mit a od zazri skolka ale presne jak tu nekdo psal, tak musi mit skolka misto pro prcka :kytka: a 2 lety do skolky nevezmou do statni teda urcite ne tam je to od 3 let az takze jesle nebo soukromy zarizeni nejaky :nevim:
došlo ke změně do školek se může brát od 2let

Došlo ke změně jenom ve vztahu k pobírání RP, školy a jesle mají pořád stejný status. Ke změně dojde až od nového roku.
Např. soukromá školka nemůže vzát dvouleťáka, pokud nemá živ. oprávnění na „jesle“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.2.12 08:29

tak to je mazec. mamka má teď středňáky, a když je před rokem dostala jako mrňata, tak mezi 25 dětmi bylo osm 2,5letých. většinou se jich plnej počet nesešel, tak cca 22, ale prý to s nima bylo dost náročný. což se nedivím, když vidím našeho 2,5letýho Vojtu :mrgreen:

to zase někdo nedomyslel, když neměl co dělat a tak předělával rodičáky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
1.2.12 08:41

Ahojky!
Tak my máme RP na 2 roky, bydlíme na vesnici a ptala jsem se paní učitelky, jestli by mi malého ve 2 letech vzala. S místem na vsi problém není, ale jak už tady někdo psal, musí se umět najíst a neměl by mít plenky. Takže asi tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.2.12 10:22

U nás na vsi je míst dost, takže berou i 2,5leťáky. Musí se sami najíst, dojít na wc, nesmí mít dudlík, plínu - ani na spaní - kdo se pravidelně (třeba pokaždé) počůrává, doporučí se školkou počkat. Taky musí trochu obstojně mluvit, aby si řekli, kdyby něco potřebovali - doprovodit na záchod, pomoct s oblékáním atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
1.2.12 12:48

Bydlíme na vesnici, do místní školky nám prcka vezmou od 2,5 let, tak teď řešíme ten pul rok před. Jesle tady nejsou, ale v některých školkách v okolí píšou, že berou už od dvou let, takže to chceme zkusit. I když vidím, tak šance je minimalní. :( Zkusíme i dvě soukromé a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
12.5.12 20:23

Mám malou ve školce od 2 let.Ve státní.Vím že máme štěstí,ale mají tam dvouletáků víc.Co by měli umět asi záleží na učitelkách.Tady mají +/-26dětí.Smíšená třída,takže dvouletý i předškolní.Takže ty větší pomáhají těm malým.Malá moc nemluvila ale domluvila se,bez pleny je už od 19měsíců,takže to bylo v poho,jídlo taky dobrý,jí sama a větší děti jí pomůžou jen „vyškrábat“ talíř.Akorát na oblíkání je levá,takže taky děti nebo učitelka.A hrozně se jí tam líbí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
23.7.12 13:04

U nás jsou 2 školky již od 2 let…a dle nového zákona můžou od 2 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.2.16 20:40

Ahoj holky, malá bude mít v dubnu dva roky a tou dobou bude u nás zápis do školky (vesnice).Chtěla bych ji tam od zári zkusit dávat treba na jeden den v týdnů. Do oběda, pak bych si ji vyzvedla.Jde mi o to aby byla mezi dětmi. Občas zajdem do dětského centra, ale jinak je furt mezi dospelaky :? ve školce jsem se ptala, k zápisu přijit můžeme. Akorát nevím jestli vlastně mužů, když jsem na rodicovsky :nevim:?Předem děkuji za reakce a přejí hezký nadcházející víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin