Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,potřebovala bych poradit jak se školkou na Zbraslavi,co jsem se divala ,berou děti od tří let,mě končí mateřská,až budou malé 2 roky…nevíte o něčem,určitě né soukromou,to bych musela brát min.30 000 měsíčně ![]()
Rotunda je soukromá, berou myslím od 18m, platí se myslím 9tis. JInak jesle.
jojo, jesle nebo rotunda. ještě je tu anglická školička v ulici Romana Blahníka. tam myslím berou taky už od dvou let. jinak pořídit chůvu…
ještě jsou soukromé jesle v Modřanech, tam berou od 6 měsíců.
jinak od ledna je zmena se zmenou rodicaku a do statnich materskych skolek jsou prijimany deti od dvou let! samozrejme pokud je misto jinak daji urcite jako vsude a vzdy prednost starsim ![]()
Super děkuji moc a jak je to s nástupem do školky?Když mi končí v červnu kdy jí mám začít zařizovat holky…nějak v tom tápu.....
díky moc ![]()
na Zbraslavi jsou jesličky, státní, prý velice dobré, sama zkušenost nemám…jinak jsou tu tři soukromé školky, které berou určitě mladší děti, nicméně školkovné je od 9 tis. výše…
starší dcerka mi chodí do školky Nad Parkem…spokojenost, ovšem nevím jak budou připraveni na nával dvouletých dětí podle nových pravidel, už takhle si myslím, že poptávka převažuje nad nabídkou volných míst…přijímací řízení budou určitě veřejně oznámena například na www školek…
já osobně budu řešit hlídání mladšího zatím chůvou a poté věřím, že se dostane do školky klasiky od tří let.
to bude chtít aby sis ty školky obvolala. rotunda má napsáno, že bere celoročně. jesle a státní školka ti dítě vezmou až od září. v jeslích bývá zápis někdy na začátku května. je potřeba sledovat jejich dveře, mívají to tam vyvěšené. ještě mě napadlo, že by ses mohla zeptat v MŠ Opus. to je soukromá školka a možná by měli místo i pro dvouleťáka. ale nedávala bych tomu moc naději. já tam mám viktora na čekačce z doby, kdy byl ještě v břiše… teď na začátku února by tam měli mít den otevřených dveří.
jinak ve státní školce ani nepočítej, že by měli místo pro dvouleté dítě. standartně jsou tam obrovské převisy dětí. a to loni otvírali dvě úplně nové třídy, takže jedna školka nabrala skoro 80 dětí… na Zbraslavi je to se školkami dost špatné - moc dětí, málo místa… a za chvilku to bude to samé i se školou
No teda!!!!Tak to se nemám moc na co těšit…moc děkuju holky,tak snad něco seženeme ![]()
no já si teda myslím, že ve dvou letech do státní školky nemáš moc velkou šanci
Kord na Zbraslavi, kde je tolik dětí a tak málo školek.
Já jsem si z toho důvodu ted prodlužovala rodičák na tři roky, taky jsem ho měla daný na dva s tím, že bych navázala druhým, ale okolnosti se změnili a jelikož je malá šance, že by mi malou ve dvou letech do školky vzali-musela jsem měnit.
Určitě bych to ale zkusila obvolat. Hodně štěstí ![]()
A kolik budeš brát mateřskou,když sis to nechala prodloužit?
já jsem si to prodloužila ještě relativně zavčasu. Budu brát 6500,– Musíš si spočítat kolik už jsi dostala, vysledek odečist z 220000. A to si pak rozpočítat na měsíce než bude mít dítě tři roky.
Ještě mi bylo razeno, že vlastně mužu doma zustat zadarmo ten poslední rok. Ale jápotřebuju mit nějaký aspon malý příjem na poplatky. Takže jsem to musela změnit
To je jasné nějaký příjem je důležitý,já bych už chtěla do práce…jenže problém ta školka no…a kdyby to šlo s tím prodloužením rodičáku bylo by to super…to už by se nějaká práce našla,která by šla skloubit i s malou.....A kde si žádala o prodloužení toho rodičáku.....
na sociálce v radotíně. Jen jsem tam přišla, řekla jsem co a jak, dala mi dva papíry které jsem tam vypsala a hotovo ![]()
Já jsem si tam žádala i předtím o rodičák, takže tam vlastně už měli v evidenci předchozí papíry. Nevím jak by to bylo v případě, kdybych žádala poprvé někde jinde ![]()
No to stejnak asi bude podle trvaleho bydliste to v Praze jeste nemam..takže budu muset do Kladna…ty jo tak jestli na tohle staci va papiry
ale jinak moc ti dekuju za radu
![]()
jo to podle bydliště asi bude. Však si tam zkus zavolat, taky jsem nejdřív volala, nemám tolik hlídání abych si tam mohla jezdit jen se na ně kouknout
Nemáš vubec zač ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.