Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,dnes jsem se dozvěděla datum zápisu malého do školky.
Chtěla jsem se zeptat,jak to probíhalo,co jste si vzali na sebe,jestli byl u zápisu i tatínek,a jestli donést učitelkám nějakou kytičku.
My se chystáme celá rodina,vím,že dětičky v MŠ vyrábí dárečky pro děti k zápisu.
Jdeme jen do jedné MŠ,nebude totiž problém s přijetím.
Díky.
u nás je zápis jen formalita, dítě ani druhý rodič tam být nemusí. Jenom jsem donesla přihlášku,ředitelka si to zavedla do počítače a to bylo vše. Otázka 2-3minut
Ještě jsem tam šílela,protože jsem zjistila že manžel má u sebe moji občanku,tak jsem mu volala ať mi ji hned doveze a ředitelka na mě hleděla že moji občanku vůbec nepotřebuje, tak jsem mu zas volala zpátky ať teda nejezdí ![]()
U nás stejné, formalita, bez dítěte, za pět minut jsem byla venku. Doporučuju ti zjistit si od nějakých maminek, jak to chodí u vás, abyste tam nebyli jako Hujerovi, ve společenském oblečení s kytkama
, tu představu nemůžu dostat z hlavy, promiň. ![]()
Ale na druhou stranu chápu, že to řešíš, je to velký krok. ![]()
Mony tak my si první vystáli frontu, zápis byl od 8h do 16h (4 dny po sobě) my došli první den v 7:30 a tam už fronta šílená
Byli jsme tam všichni 4 (dcera, manžel, já a miminko v břichu
) samotný zápis u nás probíhal, tak, že si ředitelka volala po 5 rodinách do ředitelny, ostatní čekali ve frontě, v ředitelně se nás zeptala po jedné matce na tel., jestli jdeme do do práce v září a jestli chceme do vetší nebo odloučené budovy, kdo řekl do větší udělala si otazník ke jménu do sešitku s pořadníkem a kdo řekl na odloučenou budovu, tak ten byl automaticky přijatý, dostali jsme papír, že ho máme potvrdit u děcké, donést zpět, že se v září uvidíme (dcera měla 3 v říjnu, v září šla na 5 dní). My tam byli oblečení, jak běžně chodíme oblečení (v květnu už je teplo), takže já rifle černé a takový top (pod kterým nebylo vidět, že jsem těhotná), manžel rifle, triko a dcera silonky tričko a šaty. Myslím, že ostatní ve frontě byli nějak podobně oblečení rifle a nějaký top nebo košili. Jen si pamatuju, že tam bylo lidí jak mravenců v mraveništi (je to sídlištní školka).
přesně, je to jen formalita, v podstatě tam stačí jen vyplnit přihlášku (po mně tedy občanku paní ředitelka chtěla
).
Ani dítko u toho být nemusí, ale já tu svoji cácorku vzala, pokoukala se, pohrála, dostala dárečky a zase jsme šly ![]()
tak u nás byl zápis 2 dny po sobě 8-16h, já tam šla až kolem 10-11h a byla jedna maminka přede mnou a jedna po mně
Ale ráno, co mi říkala kamarádka, tak tam byla taky řada ![]()
Teď mi došlo že letos si ten zápis vlastně zopakuju podruhé
![]()
V naší MŠ je zápis též formalita. Muž v určeném termínu vyzvedl přihlášku, nechali jsme ji potvrdit od MUDr. + vyplnili. Pak ji muž zase odevzdal. Později mi přišla SMS, že se máme tehdy a tehdy dostavit do školky podepsat rozhodnutí. Syna jsem brala s sebou, ale to bylo jen proto, že jsme šli procházkou okolo. Jinak by se to klidně obešlo bez něj ![]()
Michaela23 píše:
tak u nás byl zápis 2 dny po sobě 8-16h, já tam šla až kolem 10-11h a byla jedna maminka přede mnou a jedna po mněAle ráno, co mi říkala kamarádka, tak tam byla taky řada
![]()
jak to podruhé, šak máš menší dítko ![]()
…ono je to taky tím,že manžel je radní a zastupitel,zrovna nedávno do MŠ schvaloval nová okna.
A rád by se poznal s ředitelkou,a ona asi taky čeká,že přijde.
Jsme menší město,lidi se tu znají,a my žádáme speciálně do jedné třídy-k mojí kamarádce.Jsou tam asi 3 místa,a já tam chci malýho dostat.Tak aby paní ředitelka viděla,že to myslíme vážně
![]()
Loll,nerada bych byla za Hujerovi,to ne
![]()
IvkaH píše:Michaela23 píše:jak to podruhé, šak máš menší dítko
tak u nás byl zápis 2 dny po sobě 8-16h, já tam šla až kolem 10-11h a byla jedna maminka přede mnou a jedna po mněAle ráno, co mi říkala kamarádka, tak tam byla taky řada
![]()
No však s tím mladším jdu už letos, potřebuju aby nastoupil od května 2013 do školky,takže k zápisu musíme už letos. Kdybych šla až příští rok,tak by ho vzali až od září 2013.
Michaela23 píše:IvkaH píše:No však s tím mladším jdu už letos, potřebuju aby nastoupil od května 2013 do školky,takže k zápisu musíme už letos. Kdybych šla až příští rok,tak by ho vzali až od září 2013.Michaela23 píše:jak to podruhé, šak máš menší dítko
![]()
Aha ty ho můžeš teoreticky podle těch nových pravidel dát i dřív, jak v květnu 2013. Teď už můžou dvouleté děti do školky. Protože jsem slyšela ředitelku s jednou mamkou ve školce v šatně, že ona by chtěla dát dítě od dvou let do školky a chce se vrátit do práce, ředitelka tam říkala, že od letoška to jde, ale neví jak to budou dělat s tak malýma prďošama.
momi33 píše: …ono je to taky tím,že manžel je radní a zastupitel,zrovna nedávno do MŠ schvaloval nová okna.
A rád by se poznal s ředitelkou,a ona asi taky čeká,že přijde.
Jsme menší město,lidi se tu znají,a my žádáme speciálně do jedné třídy-k mojí kamarádce.Jsou tam asi 3 místa,a já tam chci malýho dostat.Tak aby paní ředitelka viděla,že to myslíme vážně![]()
Loll,nerada bych byla za Hujerovi,to ne![]()
no já nemůžu,to platí jen pro maminky co přešly na nový systém vyplácení rodičovského příspěvku, mi se ten nový nevyplatí,takže zůstávám ve starém a jedu podle starých pravidel, takže u nás od 2,5let na 5 dní v měsíci a od 3let pak už normálně celodenně,to už nebudu mít rodičák…
Michaela23 píše:
no já nemůžu,to platí jen pro maminky co přešly na nový systém vyplácení rodičovského příspěvku, mi se ten nový nevyplatí,takže zůstávám ve starém a jedu podle starých pravidel, takže u nás od 2,5let na 5 dní v měsíci a od 3let pak už normálně celodenně,to už nebudu mít rodičák…
jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
IvkaH píše:Michaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnů
,a od 14 záží už tam bude každý den.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.