Školka ve 2 letech, Ostrava

2830
28.1.12 00:44

školka ve 2 letech Ostrava

Chtěla bych se zeptat zejména maminek z Ostravy, jak je to se zápisem do školky, je problém s kapacitou? Malá má v květnu dva roky a chtěla bych ji od září dát do školky na těch 49 hodin měsíčně.
ALE: vezmou mi ji i když nepůjdu do práce (studuji vš dálkově a rodičák mám na 3 roky), také plánujeme druhé dítě, má to nějaký vliv na to aby mi ji vzaly? můžou mi ji vyřadit, když budu s druhým dítkem doma? případně má nějaký vliv to že je ve školce na výši a délku rodičáku? (kamarádka říkala že se to vyplnuje v žádosti o ppm)..

Doufám že jsem to nepopsala moc chaoticky :-D mám v tom guláš :-D

ještě mám jeden dotaz trochu mimo… pokud se zadaří druhé dítko tak vím, že já nárok na ppm mít nebudu, manžel bude od unora živnostník. Co musí manžel platit, abychom měli na ppm nárok? nebo dá se vybrat délka rodičáku i bez toho aniž bych měla nárok na ppm?

Moc děkuji za odpovědi, oni to pořád všecko mění a jak se vtom má pak někdo vyznat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8097
28.1.12 09:43

Myslím, že se potkáte s velkými problémy, pokud chcete dát dítě do školky ve dvou letech. Protože pokud je ve třídě dítě menší než 3 roky, musí být ve třídě i jeden učitel navíc. Nevím ze které části Ostravy jste, ale Ostrava Hrabůvka, Ostrava Dubina jsou přecvaknuté, tutíž upřednostňují děti předškolního věku, pak děti 3 letých dětí, jejichž rodiče pracují. Na zápisovém lístku musíte uvést zaměsnavatele u kterého jste zaměstnaná. Kaýdopádně přei hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
28.1.12 09:45

A co se týče druhého dotazu od letošního roku si délku rodičovské můžete vybrat sama, jen pokud nepracujete nedostanete mateřskou ale až rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.1.12 12:00

Tak k tem skolkam, nase mala navstevuje skolku v Hrabuvce a nemuzu rict, ze by bylo preplnena..Ja se naopak sla zeptat jen tak na konci prazdnin a reditelka ji hned vzala, navic hodne deti se prijme, ale pak se treba odstehuji, nebo vubec nenastoupi.
JInak ja zadneho zamestnavatele psat nemusela ;)
Horsi to ale bude s tim, ze dite ma 2 roky a ty zustavas doma!! To nevim nevim zda takhle dite prijmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
28.1.12 22:05

a nebylo by místo školky pro takový případ zvolit jesličky??
V Ostravě jsou dvoje a na těch 50 hodin měsíčne by tě to vyšlo zhruba na 2500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
29.1.12 21:53

no já teda nevím kolik vyjde školka.. ale doufám že levněji.. nejdu do práce, zůstává mi jen rodičák. Malou chci dát do školky kvůli toho, že studuji VŠ… a taky by jesličky neměli moc význám, chgtěla bych aby už měla jisté místo ve školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
29.1.12 22:01

já to chápu a jesle jsou dost náročné, ale u nás ve školce / Ostrava. zábřeh/ tak malé děti brát nechcou - prý pak nemůže být tolik dětí ve třídě a měly by tam být 2 učitelky a ne 1. Ta kmi to kdysi říkala vedoucí, když mi nechtěli vzít moji malou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
29.1.12 22:36

hmm já si to myslela no :-( tak uvidím… V Hrabové jim prý letos ale odchází moc dětí tak se bojí aby neměli málo prý.. nevím co je na tom pravdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
30.1.12 00:00

tak já mám malou ve školce na Dubině a přímo na stránkách mají že přijímají děti od 2,5 let, mladší ne. Možná teď tu hranici posunou,ale docela pochybuju. A přeplněné školky obzvláště tady na Dubině a Hrabůvce mi fakt nepřipadají, mi vzali malou od těch 2,5let na 5 dní v měsíci úplně v pohodě,bez protekce, a to jsem doma na rodičáku s mladším. Brali všechny děti co přišly na zápis,alespoň co vím od kamarádek. Kámoška dávala v Hrabůbce přihlášku do 3 školek a malou jí vzali do všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
31.1.12 22:01

nej bude, když si ty školky obejdeš a domluvíš se osobně. Za mě asi moc štěstí mít nebudeš , ale i tak budu držet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
27.11.13 11:00

Holky, máte nějakou soukromou skolku v ostravě, nejlépe slezska nebo centrum, kde jste spokojené? Potrebuji umístit dvouletého a 3,5 letou. Bude to až za dva roky, ale už plánuju. Pak půjdu do školy a do práce, rodicak mám na 26 mesicu, s menší částkou bychom to neutahli.
Taky by ta školka neměla být za více jak 3000 na měsíc. Dceru budu muset už dat asi na normální skolku, kvůli financím. Nevím, kde me zaměstnání a za kolik, musím dokončit vs… Ale uplne bez peněz být nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4564
26.1.16 21:27

Ozivuji diskuzi. Nevíte které skolky v Ostravě berou děti od 2 let? Nejlíp poblíž centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin