Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
momi33 píše: …ono je to taky tím,že manžel je radní a zastupitel,zrovna nedávno do MŠ schvaloval nová okna.
A rád by se poznal s ředitelkou,a ona asi taky čeká,že přijde.
Jsme menší město,lidi se tu znají,a my žádáme speciálně do jedné třídy-k mojí kamarádce.Jsou tam asi 3 místa,a já tam chci malýho dostat.Tak aby paní ředitelka viděla,že to myslíme vážně![]()
Loll,nerada bych byla za Hujerovi,to ne![]()
tak to už bych tam radši možná vzala nějaké potřeby pro děti - jako pastelky, papíry atd. než kytku ![]()
A když tam půjde s tebou tvůj muž a podá ředitelce ruku, tak to myslím stačí.
Ale jinak tě chápu, taky to tak máme, malé město a manžel v zastupitelstvu… jenže teď skrouhli školce příspěvky
![]()
momi33 píše:IvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
no já nemůžu,to platí jen pro maminky co přešly na nový systém vyplácení rodičovského příspěvku, mi se ten nový nevyplatí,takže zůstávám ve starém a jedu podle starých pravidel, takže u nás od 2,5let na 5 dní v měsíci a od 3let pak už normálně celodenně,to už nebudu mít rodičák…,a od 14 záží už tam bude každý den.
počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denně
IvkaH píše:momi33 píše:počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denněIvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
no já nemůžu,to platí jen pro maminky co přešly na nový systém vyplácení rodičovského příspěvku, mi se ten nový nevyplatí,takže zůstávám ve starém a jedu podle starých pravidel, takže u nás od 2,5let na 5 dní v měsíci a od 3let pak už normálně celodenně,to už nebudu mít rodičák…,a od 14 záží už tam bude každý den.
nene,od 1-14.září může na 5 dnů,14.září jsou malýmu 3 roky.
Tak od 15.září tam může být už každý den,ne?To už budu v práci.
momi33 píše:IvkaH píše:nene,od 1-14.září může na 5 dnů,14.září jsou malýmu 3 roky.momi33 píše:počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denněIvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
Ty já nevím, tobě dojde poslední rodičovská v srpnu nebo v září, protože ten rodičák se počítá od 1. v měsíci za celý měsíc i když je dítě narozené v půlce měsíce. Ale tak mě měl dojít poslední v září, to řekli, že v tom měsíci smí jen na 5 dní a pak nový měsíc až v říjnu, 9.10. měla 3 ale nastoupila od začátku října. Tam šlo jen o to, abych nemusela vracet rodičák
. Takže tobě by teoreticky mohl v září na celý měsíc jestli ti dojde poslední v srpnu. Ale jestli se to počítá tak, že v září 5 dnů si odejdete, tak pak nástup až v říjnu. Sakra už se v tom ztrácím taky. Si sepiš hezky seznam a jak půjdete na zápis, tak se poptejte a taťku určitě vemte ![]()
Ivko, psala jsi, že jsi byla u zápisu, když jsi byla těhotná, ale nebylo to vidět. To znamená, že jsi „zalhala“, že půjdeš do práce? My máme jít k zápisu teď v únoru, já jsem v 5. měsíci, ale vidět to vůbec není. Moc chci, aby malého přijali, ale pokud nebudu nastupovat do práce, nemáme šanci. Malý neuvěřitelně potřebuje začlenit do kolektivu. Jsme na mini vesnici, kde nemáme šanci na společnost. Tato školka ani není v naší vesnici, je ve vedlejší, u nás žádná není. Prý jako těhotná nemám šanci. Doma pomáhám manželovi s firmou, ale zaměstnat mě nemůže.
Mně vůbec nenapadlo zalhat, ale už nevím, jak jinak to udělat. Na soukromou školku ve městě tady normální lidi nemají. Jsem z toho smutná. Je hrozné, že je nedostatek školek, myslím, že kazdé ditě by mělo mít nárok na společnost a začlenění. Takhle by to nemělo být.
Kalisek píše:
Ivko, psala jsi, že jsi byla u zápisu, když jsi byla těhotná, ale nebylo to vidět. To znamená, že jsi „zalhala“, že půjdeš do práce? My máme jít k zápisu teď v únoru, já jsem v 5. měsíci, ale vidět to vůbec není. Moc chci, aby malého přijali, ale pokud nebudu nastupovat do práce, nemáme šanci. Malý neuvěřitelně potřebuje začlenit do kolektivu. Jsme na mini vesnici, kde nemáme šanci na společnost. Tato školka ani není v naší vesnici, je ve vedlejší, u nás žádná není. Prý jako těhotná nemám šanci. Doma pomáhám manželovi s firmou, ale zaměstnat mě nemůže.
Mně vůbec nenapadlo zalhat, ale už nevím, jak jinak to udělat. Na soukromou školku ve městě tady normální lidi nemají. Jsem z toho smutná. Je hrozné, že je nedostatek školek, myslím, že kazdé ditě by mělo mít nárok na společnost a začlenění. Takhle by to nemělo být.
ano i ne
když se ptala ředitelka co v září jsem jí řekla, že budu zas pracovat z domu přes internet, ale že jsem těhotná jsem nepřiznala, že to nebylo vidět
ale myslím, že by dceru vzali i tak kdyby věděli, že jsem těhotná, na tu budovu na odloučené pracoviště kam chodíme (protože se to jmenuje Školka s křesťanskou výchovou) takže tam nikdo děti nechce dávat a tam berou automaticky, každého kdo má zájem o školku, oni se jen tak jmenují,ale nic to s křesťanstvím nemá, to každého mate a děcka tam dávat nechce, tak je tam volno (asi 20 míst myslím každý rok). Dcera má dokonce v městské školce spolužáka z vesnice, taky ho tam vzali, v srpnu na rodičovské schůzce už věděli, že jsem těhotná, že to bylo vidět, měsíc před porodem, ještě nebyl zaplacený poplatek, tak nás mohli vyřadit a nikdo nic neřekl, no a k té práci, pracovat hodlám znovu z domu přes internet, jen se přiznám, že jsem to loni odložila, že se mi po porodu nechtělo
nevím jestli si nějak ověřovali, že mám živnost na maloobchod/velkoobchod nikdo se mě na nic už neptal, jen v září se ptali, když budeme rodit a teď furt nakukují do kočárku ![]()
Zkusila sis podat přihlášku někam jinam? Kdyby Vás letos nevzali, tak si aspoň do té kam chcete podej přihlášku, když Vás nevemou letos, tak příští rok by měli.
Zkusím to. Díky. Ještě asi zkusíme jednu školku. Moc bych to ocenila. Ale šancí asi moc nemáme. Je plno. Náš starosta to neřeší, i když je tady hodně dětí. Mluvilo se o dočasné škoce u nás ve vesnici, ale ta by se jim „nevyplatila“. Za pár let bude po baby boomu a co oni pak, že? ![]()
Kalísek dej pak vědět jestli to vyšlo a malý půjde do školky, dneska je fakt hrozná doba s těma školkama, je jich hrozně málo dětí moc, oni to chtějí odlehčit těma firemníma školkama, jsou na ně i dotace, ale než ty firmy se k něčemu propracují, to bude ještě dlouho trvat, soukromé školky jsou zas tak drahé, že si to normální rodina dovolit nemůže ![]()
momi33 píše:IvkaH píše:nene,od 1-14.září může na 5 dnů,14.září jsou malýmu 3 roky.momi33 píše:počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denněIvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
Ano, do 14. září pět dní, od 15. září neomezeně. O RP tak nepřijdeš.
Raduš.ka44 píše:momi33 píše:Ano, do 14. září pět dní, od 15. září neomezeně. O RP tak nepřijdeš.IvkaH píše:nene,od 1-14.září může na 5 dnů,14.září jsou malýmu 3 roky.momi33 píše:počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denněIvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
no mě se to nezdá, nějak protože rodičák se přece počítá za celý měsíc a počítá se to od 1. v měsíci i když je dítě narozené v půlce, tím pádem by mělo být 5 dní v září a pak až od října, nevím už se v tom ztrácím, to zjistím až budu dávat druhou holku do školky, že ta je 11.9. narozená
Raduš.ka44 píše:momi33 píše:Ano, do 14. září pět dní, od 15. září neomezeně. O RP tak nepřijdeš.IvkaH píše:nene,od 1-14.září může na 5 dnů,14.září jsou malýmu 3 roky.momi33 píše:počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denněIvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
jj,taky si myslím-díky ![]()
IvkaH píše:Raduš.ka44 píše:no mě se to nezdá, nějak protože rodičák se přece počítá za celý měsíc a počítá se to od 1. v měsíci i když je dítě narozené v půlce, tím pádem by mělo být 5 dní v září a pak až od října, nevím už se v tom ztrácím, to zjistím až budu dávat druhou holku do školky, že ta je 11.9. narozenámomi33 píše:Ano, do 14. září pět dní, od 15. září neomezeně. O RP tak nepřijdeš.IvkaH píše:nene,od 1-14.září může na 5 dnů,14.září jsou malýmu 3 roky.momi33 píše:počkej to nechápu, tobě má dojít za září poslední rodičák, takže dáš v září na 5 dnů a od října denně jestli to dobře chápu? Mohla by si i v září na celý měsíc, ale musela bys ten poslední rodičák vrátit nebo tak nám to vysvětlili, proč musí holka v září jen na 5 dní a pak od října, kdy už na ní neměl chodit rodičák směla denněIvkaH píše:jj,já dám malýho do školky od 1. září,ale jen na 5 dnůMichaela23 píše:jo tak my to pak taky budeme mít stejné, taky máme rodičák ještě po staru
Zdát se ti to nemusí, ale prostě to tak je. Já si tohle ověřovala v září 2011, syn je 18. listopadu, jasně mi úřednice řekla, že si to mám ohlídat do narozenin, pak už ji to nezajímá. Rodičák se sice vyplácí za celý měsíc, ale končí dnem narozenin dítěte.
IvkaH píše:
Jo tak tím líp, že to tak je. Alespoň nějaké pozitivum
jj,přesně tak.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.