Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nevíte náhodnou, jak je to se zápisem děti mladších 3 let do školky. Synovi budou 3 na přelomu roku 2012/2013. Ráda bych, aby nastoupil do mateřské školy co nejdříve. S největší pravděpodobností mi ho ve 2 a 3/4 letech do školky od září nevezmou, ale ráda bych, aby se tak stalo od začátku roku 2013. Nevíte, kdy se musí podat přihláška? Podává se už teď na jaře?
Díky moc.
ahoj, musíš už teď na jaře, otázka je jak moc máte obsazený školky, aby ti ho vůbec vzali.
Nemam sice zkusenosti,ale urcite bych podala prihlasku ted na jare,jak bude zapis.
Dávali jsme přihlášku na jaře a nastupovali v lednu dalšího roku…dcera je prosincová
měli dost voných míst tak to bylo v pohodě ![]()
Urcite ted, prihlaska je na nasledujici SKOLNI rok. Jinak mame to podobne, prihlasku taky budem davat ale u nas je to bez sance
.
Přesně jak píšou holky. Malý taky bude mít 3 roky v prosinci a na zápis jdeme teď, u nás je v dubnu.
Jen počítej s tím,že budeš už od září platit školkovné, platíš si za místo.
Jsou školky, které vezmou i menší děti, než 3 leté, zkus se zeptat, jakou mají kapacitu
Holky tak to jsem zvědavá, jestli vám je vemou. Tady u nás nemá člověk šanci, pokud dítěti nejsou 4 a víc. A nikoho nezajímá jestli musíte do práce ani nic jiného . Prostě nejsou místa.
U nás vezmou, ve stříde je 27 dětí,z toho 13 předškoláčků
.
Vloni jsem byla na zápise s dcerou, s druhým na mateřské, vzali ji, ale tak tak (právě proto,že bylo hodně odkladů, až i p. ředitelka nadávala,že mnoho dětí je tam ten další rok zbytečně)
Stepano, to u nas v Brne taky,jako zkusim to, do prace musim, ale na metriku je videt, kolik Matymu je.........no, nenabrecim nic,pocitam s neprijetim uz dopredu
určitě na zápis už letos. Dcerka je taky prosincová (23.12.) a do školky ji vzali v pohodě od září, to chodila na těch 5 dní v měsíci, od ledna už chodí každý den,ale zatím si ji beru po obědě domů,i když by tam mohla být celý den. Jsem na rodičáku s mladším dítkem. U nás naštěstí problém se školkama není. Letos mě čeká zápis s tím mladším, potřebuju aby nastoupil v květnu 2013 kdy mi končí rodičák,tak snad mi ho taky vezmou ![]()
Já jsem z Prahy
.Asi je to v těch velkých městech horší. No co naděláme ![]()
Štěpána píše:
Já jsem z Prahy.Asi je to v těch velkých městech horší. No co naděláme
já jsem z Ostravy a problém tu není
asi proto že tu máme školku na každém rohu ![]()
Ahoj,
taky mám prosincové děti a taky to budu řešit. Na zápis půjdeme teď v březnu a budu doufat, že mi je někam vezmou.
A holky, budete dávat víc přihlášek? Může se to vůbec? Jsme z Prahy a předpokládám, že bude dost nával a já potřebuji, aby mi je fakt někam vzali a já musím nastoupit do práce.
Tady u nás nešlo dávat víc přihlášek. Je tu sice pět školek, ale přihlášku jsme mohli dávat jen na jednu.Když jich holky chtěly dát víc, řekli jim, že stejně budou počítat jen tu první. Psali si tam vždy čas. a všechny ty zápisy koordinoval místní Úřad.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.