Zápis do školky - dítě mladší 3 let

575
31.1.12 12:16

Zápis do školky - dítě mladší 3 let

Ahoj, nevíte náhodnou, jak je to se zápisem děti mladších 3 let do školky. Synovi budou 3 na přelomu roku 2012/2013. Ráda bych, aby nastoupil do mateřské školy co nejdříve. S největší pravděpodobností mi ho ve 2 a 3/4 letech do školky od září nevezmou, ale ráda bych, aby se tak stalo od začátku roku 2013. Nevíte, kdy se musí podat přihláška? Podává se už teď na jaře?

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
367
31.1.12 12:18

ahoj, musíš už teď na jaře, otázka je jak moc máte obsazený školky, aby ti ho vůbec vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
31.1.12 12:19

Nemam sice zkusenosti,ale urcite bych podala prihlasku ted na jare,jak bude zapis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.12 12:23

Dávali jsme přihlášku na jaře a nastupovali v lednu dalšího roku…dcera je prosincová :-) měli dost voných míst tak to bylo v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
31.1.12 12:23

Urcite ted, prihlaska je na nasledujici SKOLNI rok. Jinak mame to podobne, prihlasku taky budem davat ale u nas je to bez sance :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
31.1.12 12:58

Přesně jak píšou holky. Malý taky bude mít 3 roky v prosinci a na zápis jdeme teď, u nás je v dubnu.
Jen počítej s tím,že budeš už od září platit školkovné, platíš si za místo.
Jsou školky, které vezmou i menší děti, než 3 leté, zkus se zeptat, jakou mají kapacitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
31.1.12 13:13

Holky tak to jsem zvědavá, jestli vám je vemou. Tady u nás nemá člověk šanci, pokud dítěti nejsou 4 a víc. A nikoho nezajímá jestli musíte do práce ani nic jiného . Prostě nejsou místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
31.1.12 13:14

A nebo do soukromé, tam děti berou i tříleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
31.1.12 13:18

U nás vezmou, ve stříde je 27 dětí,z toho 13 předškoláčků :potlesk: .
Vloni jsem byla na zápise s dcerou, s druhým na mateřské, vzali ji, ale tak tak (právě proto,že bylo hodně odkladů, až i p. ředitelka nadávala,že mnoho dětí je tam ten další rok zbytečně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
31.1.12 13:19

Stepano, to u nas v Brne taky,jako zkusim to, do prace musim, ale na metriku je videt, kolik Matymu je.........no, nenabrecim nic,pocitam s neprijetim uz dopredu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
31.1.12 13:23

určitě na zápis už letos. Dcerka je taky prosincová (23.12.) a do školky ji vzali v pohodě od září, to chodila na těch 5 dní v měsíci, od ledna už chodí každý den,ale zatím si ji beru po obědě domů,i když by tam mohla být celý den. Jsem na rodičáku s mladším dítkem. U nás naštěstí problém se školkama není. Letos mě čeká zápis s tím mladším, potřebuju aby nastoupil v květnu 2013 kdy mi končí rodičák,tak snad mi ho taky vezmou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
31.1.12 13:31

Já jsem z Prahy :lol: .Asi je to v těch velkých městech horší. No co naděláme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
31.1.12 13:34
Štěpána píše:
Já jsem z Prahy :lol: .Asi je to v těch velkých městech horší. No co naděláme :?

já jsem z Ostravy a problém tu není :pankac: asi proto že tu máme školku na každém rohu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
31.1.12 13:43

Ahoj,
taky mám prosincové děti a taky to budu řešit. Na zápis půjdeme teď v březnu a budu doufat, že mi je někam vezmou.
A holky, budete dávat víc přihlášek? Může se to vůbec? Jsme z Prahy a předpokládám, že bude dost nával a já potřebuji, aby mi je fakt někam vzali a já musím nastoupit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
31.1.12 13:48

Tady u nás nešlo dávat víc přihlášek. Je tu sice pět školek, ale přihlášku jsme mohli dávat jen na jednu.Když jich holky chtěly dát víc, řekli jim, že stejně budou počítat jen tu první. Psali si tam vždy čas. a všechny ty zápisy koordinoval místní Úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin