Zápis do MŠ 2015

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7552
26.3.15 11:42

zápis do MŠ 2015

Ahoj prosím Vás mám dotaz ohledně zápisu do Mateřské školky.
Nevíte jak to je, když podávám více přihlášek do školek?
Musím se hned vyjádřit zda tam dítě chci dát?
Jde mi o to, že školka kam bych chtěla dát malého má zápis až na začátku června a zbytek má dřív. školky jsou zde celkem přeplněné a bojím se že bych malého neudala do žádné. Nevíte, do kdy se musím vyjádřit zda tam malí nastoupí? Jestli můžu oběhat prvně všechny zápisy a pak si vybrat tu nejbližší školku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
26.3.15 11:47

@sarunka003 Ahoj, v každém městě to asi funguje jinak. U nás v Teplicích spolu školky komunikují, takže pokud podáš víc přihlášek, máš větší šanci na přijetí, jedná ze školek by Vás vzít měla. Pokud budete ještě zkoušet zápis v tom červnu, a vezmou Vás, není problém to ve školce, kde Vás vzali dříve dát vědět, ať místo uvolníš někomu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.3.15 11:57

@sarunka003 u nás se doporučuje podávat jen jednu přihlášku, max dvě a to na přihlášku napsat. Po zápisech se ředitelky sejdou a kdo má volná místa, nabídne místa dětem, které se jinde nedostaly.

Zjisti si, jak je to u vás, jestli spolu školky komuikují, nebo ne. Ale když budeš mít dítě přijaté do víc školek a čekat ještě na tu poslední, tak zase blokuješ místa jiným dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
26.3.15 12:06

Chápu že blokuji místo někomu jinému, proto se ptám jak to bývá. Jsem z vesnice a naše školka nás nevezme tak musím do nějaké okolní, ale ta co by nás vzala určitě je vzdálená 10km a přesně na druhý směr od mé práce, kterou bych takhle nestihala. A školky co by se hodili mě mají zápisy později, ale zase říkají, že moc volných míst není a šance moc není. Tak a teď co mám dělat :think: navzájem mezi sebou školky nekomunikuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
26.3.15 12:07

Přijde mi padlý na hlavu, že zápisy jsou v rozmezí 2 měsíců, kdyby byli blíž tak by se to líp vyřizovalo a nedrželi bychom třeba nikomu místo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
26.3.15 12:26

U nás byly zápisy do všech školek ve stejné dny, rozhodnutí zveřejnily teď taky zároveň. Člověk mohl dát přihlášky do všech školek (uvádělo se tam pořadí školek, kam ji chceme umístit). Ale dítě vezmou max. do jedné z nich - školky spolu spolupracují a jakmile do jedné dítě přimou, do ostatních už automaticky ne. Předpokládám, že každá školka nebo město to má jinak. Kamarádce loni volali ze školky o prázdninách, že se tam uvolnilo místo kvůli stěhování jiného dítěte, jestli chce ještě k nim (měla je uvedené na 1. místě) nebo do té druhé školky, kam ji prve vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
26.3.15 13:03

U nás na vsi byl zápis dneska. Ve městě (7km) je zápis až v květnu.
Počkám do zápisu ve městě a pak se rozhodnu a jednu školku zruším. Sem dceru předběžně přijali. Ani jsem neříkala, že to budeme zkoušet jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.3.15 13:23

U nás (Praha 8 ) byl zápis během tří dnů, šlo podat libovolně přihlášek. Letos jsem dávala jen jednu, mladší dceru jsem hlásila ke starší. Loni jsem jich podávala osm, čtyři pro každou holku. Psala se k přihlášce preference a ředitelky si to mezi sebou rozebíraly. Starší se tehdy dostala do všech, tak jedna řed. dělala nepříjemný nátlak, abych dala do ostatních školek zpětvzetí, aby se právě neblokovalo místo. Jen jaksi nedokázala pochopit, že dokud nebudu vědět, jak dopadla mladší, nebudu brát zpět nic. Udělala bych to, mladší by se pak náhodou dostala a budu vozit děti každý jinam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí