Předškolák a školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
25.3.15 01:16

Předškolák a školka

Prosím o názory a rady.. Asi před měsícem jsem se přestěhovala se dvěma syny do nového města. Už máme změněné trvalé bydliště. Mladšímu budou v dubnu 3 roky, tak jdeme normálně na zápis, ale starší má 6 let. Do první třídy už je tady přijatý. Bude nastupovat v září. Ptala jsem se ale na odboru školství, jestli by mi ho mohli dát ještě teď do školky. Chybí mu kolektiv dětí a každý den bý jen s bráchou doma ho nebaví. Tam mi řekli, že je všude plno, ale je přece povinné dítě v předškolním věku umístit do školky. Jde jen o tři měsíce, ale syn by byl šťastný. Než jsme se přestěhovali, navštěvoval 0.třídu (předškolní třídu). Myslíte, že se dá něco ještě dělat? Jinak mě už napadlo přihlásit syna třeba do skautu, aby někde chodil. Děkuji za každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
25.3.15 01:29

Leda soukromá školka. povinnost je, ale jen u dětí, co byly u řádného zápisu v té konkrétní školce. jako přece kvůli tvému dítěti nevyhodí jiné, které tam od září chodí :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
25.3.15 06:03

@Klari87

v průběhu roku není povinnost předškoláka vzít, obzvlášť když nebyl v té konkrétní školce u zápisu. Skaut není špatný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.15 06:46

@Klari87 povinnost ho přijmout nemají. Máš pocit, že jako vyšupnou jiné, řádně přijaté dítě, aby tam mohlo Tvoje? Povinnost to je, jestliže prošel zápisem. Dej ho do soukromé, přihlaš ho do kroužků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.3.15 07:01

Nechápu, proč útočite takhle na me hned?!!! Neříkám nic o vyhození jiného dítěte! Jen jsem si myslela, ze na to, aby si tam šel hrát třeba jen na dopoledne, nepotrebuji nutně volne místo.. Asi nemůžu za to, ze jsme se přestěhovali a on v jinem meste do školky chodil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.3.15 07:04

A na soukromou školku nemám! To bych udělala dávno a neřešila bych tady státní. Navíc syn do soukromé školky chodil. Známe to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.3.15 07:12
@Klari87 píše:
Nechápu, proč útočite takhle na me hned?!!! Neříkám nic o vyhození jiného dítěte! Jen jsem si myslela, ze na to, aby si tam šel hrát třeba jen na dopoledne, nepotrebuji nutně volne místo.. Asi nemůžu za to, ze jsme se přestěhovali a on v jinem meste do školky chodil..

to nejsou žádný útoky, to je holý fakt. volné místo potřebuješ, ve státních školkách to chodí tak, že dítě musí být řádně přihlášené, tam si děti nemůžou chodit hrát na dopoledne, aniž by tam byly přihlášené. zkus mu najít v místě nějaké kamarády. nebo odpoledne chodit na hřiště, on už si tam někoho najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.15 07:19
@Klari87 píše:

co je v tom za útok? :think: asi to chce pořádně číst. Píšem Ti možnosti. Hrát si choďte do mateřského centra. Ty píšeš, že za to nemůže, že jste se přestěhovali - ano, nemůže, tohle jsi měla zvážit Ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.3.15 08:13
@Klari87 píše:
Školky mají danou kapacitu, kterou nemohou (ředitelky) jen tak, uměle, navýšit…zvlášť pokud ji už mají naplněnou (28 dětí je max na třídu zdravých dětí, u integrací se počty snižují) Pokud má ona školka např. 25 dětí na třídu, lze požádat zřizovatele (obec, MČ) o navýšení…přijdou si prohlédnout školku, změřit metry čtvereční plochy ke spánku, hrám, zahrady…spočítají záchody a umyvadla atd. a pokud to je možné, kapacitu navýší. Ale silně pochybuju, že by to udělali v průběhu roku, zvlášť na poslední 3 měsíce.
Odpolední kroužky jsou fajn nápad…aspoň něco bude dělat. Na netu najdeš hodně inspirace pro práci s předškolákem…Šimonovy listy, grafomotorika atd.
Koukni i na stránky RVP…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
25.3.15 08:14

Ale no tak mohly jste si ty hlášky o vyhození jiného dítěte odpustit ;), zakladatelka nic takového určitě na mysli neměla. To by snad normálního člověka asi nenapadlo ne? :)

Myslím, že s rodinnym centrem nebo hřišti už ty 3 měsíce zvládnete, zvlášť, když začne pěkné počasí.
Jinak ale je to blbá situace, ani mě to nikdy nenapadlo - předškolák má na šklolku právo, ale co dělat při stěhování, někdy se to může semlít rychle… naštěstí nejde o dlouhou dobu

A přípravná třída ve Vaší ZŠ není? Moc tomu nefandim, ale pro tenhe případ by to mohlo stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
25.3.15 08:24

Jeste me napadlo zkusit se zeptat primo u reditelek konkretnich skolek, jestli se jim neuvolnilo v prubehu roku misto. Nekdy taky nechaji rodice dite doma kvuli castym nemocem, skolku plati, ale dite tam nechodi. Treba by slo to domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.3.15 08:36
@Titty píše:
Jeste me napadlo zkusit se zeptat primo u reditelek konkretnich skolek, jestli se jim neuvolnilo v prubehu roku misto. Nekdy taky nechaji rodice dite doma kvuli castym nemocem, skolku plati, ale dite tam nechodi. Treba by slo to domluvit.

Jako, že by dala ředitelka echo, že jistý Pepíček je omluvený na 14 dní, protože má ATB, tak těch 14 dní může chodit její syn??? Ne, to fakt nejde. To by měla ředitelka takový průs**, to je na odvolání z funkce…defakto má ve školce „černou duši“…jde jí nařknout z braní úplatků (podezření)…to nemocné dítě platí školku a to nové ne? A pokud platí, ale není přijato (ofiko), kam a komu jdou peníze? O všech dětech musí vědět zřizovatel…Toto fakt nejde, školka není holubník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.3.15 08:44

Tak děkuji konečně za rozumné názory a rady:). Určitě mě ani nenapadlo někoho ze školky vyhazovat.. Jde o to, že zrovna syn je typ dítěte, které se nejraději učí a je v kolektivu.. Jako pravý opak mě, když jsem byla malá:). Možná se to nezdá, ale je to s ním náročné.. K tomu 3letý syn:). Ale určitě, jak říkáte to zvládneme. Budeme hodně venku a přihlásím ho do toho skautu. Miluje přírodu. Předškolní třída tady ve městě neexistuje. Jen jsem si říkala, že je to škoda, že nemůže být s dětma. Mějte se fajn a děkuji;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.3.15 08:47

Ono to bylo myšleno asi tak, že třeba v pololetí dítě přestalo chodit úplně, kvůli častým nemocem.. Tak jsem to měla třeba já, když jsem byla malá..Nebo se mohlo někde uvolnit míří, kvůli stěhování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
25.3.15 09:02
@SIMONA1234 píše:
Jako, že by dala ředitelka echo, že jistý Pepíček je omluvený na 14 dní, protože má ATB, tak těch 14 dní může chodit její syn??? Ne, to fakt nejde. To by měla ředitelka takový průs**, to je na odvolání z funkce…defakto má ve školce „černou duši“…jde jí nařknout z braní úplatků (podezření)…to nemocné dítě platí školku a to nové ne? A pokud platí, ale není přijato (ofiko), kam a komu jdou peníze? O všech dětech musí vědět zřizovatel…Toto fakt nejde, školka není holubník.

Nejsem blbá, jen jsem to trochu blbě napsala. ;)

Samozřejmě, že takhle to nejde. Někdy rodiče nechávají dítě kvůli nemocem doma dlouhodobě (většinou když je maminka doma s mladším sourozencem), ale místo ve školce si drží. Platí tedy ten měsíční poplatek, ale dítě do školky nechodí.
Paní ředitelka o tom ví. A když přijde paní s tím, že by potřebovala na 3 měsíce umístit předškoláka, ředitelka může zavolat té mamince a domluvit se s ní, jestli její dítě ještě v tomto školním roce bude chodit nebo jestli by ho mohla odhlásit a uvolnit tak místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí