Předškolák a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.1.17 14:37

@zuza92 - asi jo no, mam z toho strach.uz moc casu neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.4.20 13:32

Mám otázku. Kdo letos řešíte odklad? Jak se hlásí odklad do školky? Vyjádření o odkladu ještě nemáme.

• Citovat
  • Upravit
15278
26.4.20 13:44

@Billi Mě ve školce řekli, ještě před corona, že až budeme mít souhlas s odkladem ze zs, přinést do školky do konce května..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.4.20 14:13

@Alušáček právě před Corona. Aktuálně je otázka, kdy dostaneme vyjádření, protože my nemáme ani doporučení z PPP.

• Citovat
  • Upravit
9023
26.4.20 17:44
@Billi píše:
Mám otázku. Kdo letos řešíte odklad? Jak se hlásí odklad do školky? Vyjádření o odkladu ještě nemáme.

a ze školy už máš potvrzení o odkladu? Já si pro něj jdu zítra. Ředitelka mi říkala, že mám dodat potvrzení o odkladu i PPP - až bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.4.20 18:42

@bublinek právě nemám a nebudu mít dokud nebudeme mít podklady z poradny a v poradně jsme nebyli a zatím nemáme termín.

• Citovat
  • Upravit
5305
26.4.20 18:50

@Billi tak to je zvláštní nemít ještě ani termín. Protože já dostala loni pro syna termín až za 3 měsíce (objednávala jsem začátkem ledna a termín dostal konec března), papíry jsem dostala až koncem dubna, takže na zápis jsem šla s tím, že žádám o odklad, ale papíry dodám zpětně. takže začátkem května jsem dodala PPP do zš i do mš. Pak když jsem dostala doklad o odkladu i ze zš, tak jsem ho potom musela dodat zase do mš, aby mu drželi místo i příští rok (bohužel nikde v blízkosti není nultý ročník).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mejdlovak
26.4.20 19:01
@bublinek píše:
a ze školy už máš potvrzení o odkladu? Já si pro něj jdu zítra. Ředitelka mi říkala, že mám dodat potvrzení o odkladu i PPP - až bude

Co to je za nesmysl. Bez doporučení odkladu povinné školní od pediatra a spádového školského poradenského zařízení ti škola žádné rozhodnutí o odkladu nepotvrdí. Ty máš povinnost řediteli ZŠ doložit dva dokumenty, pak teprve může ředitel vydat rozhodnutí o odkladu. Řešila jsem domácí výuku, a funguje to velice podobně. Napřed je potřeba škole dodat kladné vyjádření z poradenského zařízení.

• Citovat
  • Upravit
Billi
26.4.20 19:38

@HankaHK my termín měli, ale kvůli současné situaci nám návštěvu zrušili a nový termín jsme nedostali. Aktuálně čekáme, co bude. Takže se může stát, že termín bude až na prázdniny.
Proto se ptám, jak se to řeší letos.

• Citovat
  • Upravit
5305
26.4.20 20:45

@Billi fíha, tak to neporadím, jedině si zavolat řediteli či zástupci pro I. stupeň, ale termín se musí stihnout do července, protože v srpnu už se skládají do prvních tříd, tak aby věděli, zda nastoupí nebo ne. A ředitelce mš pro jistotu říct, ať místo drží, že je pravděpodobné, že bude mít dítko odklad. A zavolat i do PPP, jak to vypadá a jestli i oni vědí, jak tuto situaci řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.4.20 22:02

@HankaHK ve škole je jasné, že bude odklad, ale podklady mi nedají, dokud nebude doporučení z PPP.
U nás se třídy běžně skládají v červnu.
MŠ je zavřená. V PPP mi řekli, ať vydržím dokud neobnoví provoz.

• Citovat
  • Upravit
9023
27.4.20 12:39
@Mejdlovak píše:
Co to je za nesmysl. Bez doporučení odkladu povinné školní od pediatra a spádového školského poradenského zařízení ti škola žádné rozhodnutí o odkladu nepotvrdí. Ty máš povinnost řediteli ZŠ doložit dva dokumenty, pak teprve může ředitel vydat rozhodnutí o odkladu. Řešila jsem domácí výuku, a funguje to velice podobně. Napřed je potřeba škole dodat kladné vyjádření z poradenského zařízení.

tak jsme to asi stihly s dcerou do PPP? To Tě nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.4.20 12:40
@Billi píše:
@bublinek právě nemám a nebudu mít dokud nebudeme mít podklady z poradny a v poradně jsme nebyli a zatím nemáme termín.

aha, to my stihly, tak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
27.4.20 12:49

@Billi Asi nezbývá než vydržet. Taky jsme měly termín na březen a nestihly jsme. V PPP mi po telefonu řekli, že kdo už termín měl, tomu se ozvou sami co nejdřív to půjde. U nás už minulý týden začali fungovat v omezeném režimu a hned v úterý nás pozvali. Když tak sleduj jejich stránky, určitě dají info až obnoví provoz, případně se telefonicky připomeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí