Zápis do MŠ a dovednosti

Anonymní
25.2.24 12:47

Zápis do MŠ a dovednosti

Dobrý den, zajímalo by mne zda je potřeba u zápisu dítěte do školky potřeba aby už dítě umělo veškeré dovednosti které školka od 3 let vyžaduje (tzn. mluvit, být bez plenek, oblékat se atd.). Dcera ma na konci července 3 roky a od září bychom ji chtěli dát do školky akorát má ještě plínky a celkově je taková lenivější (opožděnější). Takže bychom ji do toho září se snažili vše naučit, ale do zápisu do MŠ to určitě nestihneme. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
25.2.24 12:50

Nevybavuji si, že bychom u zápisu do MŠ řešili, co dítě umí, jen jsme dávali přihlášku a posudek pediatra :). Později, po přijetí, jsme vyplňovali nějaký interní dotazník, kde jsme některé věci asi psali, ale celkově si nevybavuji, že by školka zjišťovala úroveň dítěte podobně jako se to dělá u zápisu do ZŠ. Každopádně bych určitě řešila plenky ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35709
25.2.24 12:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mne zda je potřeba u zápisu dítěte do školky potřeba aby už dítě umělo veškeré dovednosti které školka od 3 let vyžaduje (tzn. mluvit, být bez plenek, oblékat se atd.). Dcera ma na konci července 3 roky a od září bychom ji chtěli dát do školky akorát má ještě plínky a celkově je taková lenivější (opožděnější). Takže bychom ji do toho září se snažili vše naučit, ale do zápisu do MŠ to určitě nestihneme. Děkuji.

Nemusí. Já jsem byla na zápisu bez dítěte. Zrovna měl neštovice.
U nás stačilo když umí v době nástupu do školky na WC, ale s nehodami se počítá, sám se naji. S oblikanim pomáhají. Trochu se domluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.2.24 13:37

Já ani děti k zapisu nebrala. Ale samozřejmě v září už to umět musí, prebalovat ti dítě ve školce nikdo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.2.24 13:39

Zápis je jen formalita, dítě u nej nemusíš mít. Prinejhorsim budete za misto platit od září, ale dáte ji tam třeba az v lednu, kdyby nezvládla ty pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
25.2.24 13:44

Rozhodně ne, až od září, a ne striktně, dost dětí ve třídě se třeba počurávalo, hlavně zezačátku. A mluvení dcera moc nepředvedla ani ve školce zezačátku. Na zápise předvedla, jak umí řvát a držet se mě jako klíště :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
25.2.24 14:35

To nejsou talentovky. Na zápis je stejně lepší jít bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
25.2.24 15:11

U nás ve školce musí umět dítě na WC a aspoň trochu mluvit. To u nás tak nějak požadují. Pak co je plus, aby se samo uemlo obléct. Ale jinak nic víc se neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8703
25.2.24 15:33

K zápisu nemusí umět nic, ani tam nemusí přijít. Ale do toho září už pak ano. Většina školek má tříměsíční „zkušební dobu“, během které mohou dítě vyloučit. Což se děje právě když se dítě třeba denně několikrát pocurava (s nehodama se počítá), neumí si jic obléct ani vyslect, samo se nenaji (dopomoc je běžná, ale ne komolet obsluha). Ale neboj, drtivá většina zdravych a nezanedbanych dětí v těch 3 letech si apson něco oblece, lžíci se s bordelem kolem nají, na záchod si řekne.. trénujte dal a nedes se, času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
25.2.24 17:54

Nezkouma se nic, pak se jen učitelka diví, že přijímuli do MŠ dítě s celodenní plenku, a na mentální úrovni 1,5 letého, že prijmuli cizince, který nerozumi vůbec cesky, takže neposlouchá a musí u nej neustale někdo být, protože je divoký a neposlušný a utíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12572
26.2.24 08:58
@Anonymní píše:

To znam, kluk mel nastup v zari a v cervnu jeste odmital pliny :roll:, mela jsem strach, ze je snad bufe mit jeste v 15..pres prazdniny byl u prababi na dvorku. Behal tam nahaty bez plin, cural do kytek a za 14.dnu nocnik i zachod, ale pravda je, ze mel blok chodit ve skolce na velkou. To sel doma. Byli ve skolce tyden na nejakem pobytu a pamatuji si, jak se tam chudak total ze.al asi po 4dnech v posteli, jak to dlouho zadrzoval. Pak ve skole uz ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin