Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neplatila bych nic. Kdyby bylo nejhůř, tak holt bych zůstala doma na zadku, kdybych pak nic nesehnala. Ale v téhle situaci bych nikde nic nezálohovala.
Abych byla upřímná, tak raději nic neplatit. V Americe straší, že prý nejhorší to bude v létě. Těžko říct, buď budeme zalezlý doma všichni a nebo budeme cestovat
Neplatit. Já jsem chtěla jet letos na dovolenu do Německa, radši nejedu nikam a počkám do dalšího roku
Taky máme zaplatit 2. zálohu na letní dovolenou. Už přemýšlím, zda rovnou neprovést storno. ![]()
Ahoj, také bych nic neplatil. Nikdo se pak s tebou bavit nebude a prachy budou fuč. Tvoje prachy! Holt bych radši seděl doma na zadku v téhle situaci. Bohužel.
Tak zaplať jen to, o co stojíš nejvíc… A doufej, že to nějak všechno vyjde.
@MichaelaHw píše:
Abych byla upřímná, tak raději nic neplatit. V Americe straší, že prý nejhorší to bude v létě. Těžko říct, buď budeme zalezlý doma všichni a nebo budeme cestovat
Amíci nemůžou vědět, co bude v létě. Chce to klid, je teprve březen.
@Anonymní píše:
Ahoj, dotaz je jasný… Nejsem žádný katastrofista, ale v současnosti neví člověk, co bude zítra. Během 14 dnů však máme platit zálohy na dvě dovolené, plus nelevné ubytovaní na festival ve Varech. Sice jsou to jen zálohy, ale i tak to jsou poměrně vyšší částky, které pokud propadnou, bude mě to teda sakra mrzet. Naopak se bojím, že pokud to teď odložím s tím, že to pak vyřeším operativně, tak skončím doma na zadku. Navíc pracuji ve školství, kde nám bylo řečeno, že eventuálně by mohlo dojít k narušení prázdnin (samozřejmě v naprosto krajní situaci). Co byste dělaly vy? Díky
Nic bych neplatila
Já dovolenou odpískala a to jsme měli jet po dlouhých třech letech
nevim, co bude, máme dvě malé děti a peníze z okna vyhazovat nechci. To raději budu sedět doma na pr.deli
@Karolínka86 píše:
Amíci nemůžou vědět, co bude v létě. Chce to klid, je teprve březen.
My máme jet na konci května
, taky teď řešíme…
My to teď taky řešíme, taky nechceme zbytečně vyhodit peníze… Ale do Varů už máme zaplaceno, to jsem nechtěla riskovat, tam se člověk jinak opravdu neubytuje, tak se uvidí, holt to propadne. ![]()
Já bych to asi odpískala. Resp. zalezi na finanční rezervě, jakou máte. Když zaplatíš dovolené a budeš muset s dětmi zůstat doma? Případně tě pošlou do karantény v práci?? Atd.atd.
Asi bych to viděla z ekonomických důvodů. Jestli si to můžeme dovolit, a pak taky doplatit a pořád mít rezervu. I pro případ, že bychom byli v karanténě. Nebo nemocní.
Taky řešíme zda doplatit dovolenou. Jedná se o Egypt konec května - začátek června
. Vůbec nevím ![]()
@P4ja píše:
Já bych to asi odpískala. Resp. zalezi na finanční rezervě, jakou máte. Když zaplatíš dovolené a budeš muset s dětmi zůstat doma? Případně tě pošlou do karantény v práci?? Atd.atd.Asi bych to viděla z ekonomických důvodů. Jestli si to můžeme dovolit, a pak taky doplatit a pořád mít rezervu. I pro případ, že bychom byli v karanténě. Nebo nemocní.
Rezervu máme pořád, tu vedeme mimo. Ale co si budeme, i tak mi přijde líto vyhodit skoro 35 000,– jen za zálohy.
Ahoj, dotaz je jasný… Nejsem žádný katastrofista, ale v současnosti neví člověk, co bude zítra. Během 14 dnů však máme platit zálohy na dvě dovolené, plus nelevné ubytovaní na festival ve Varech. Sice jsou to jen zálohy, ale i tak to jsou poměrně vyšší částky, které pokud propadnou, bude mě to teda sakra mrzet. Naopak se bojím, že pokud to teď odložím s tím, že to pak vyřeším operativně, tak skončím doma na zadku
. Navíc pracuji ve školství, kde nám bylo řečeno, že eventuálně by mohlo dojít k narušení prázdnin (samozřejmě v naprosto krajní situaci). Co byste dělaly vy? Díky