Zápočtový list, dvě práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zápočtový list , dvě práce
Dotaz je jednoduchý. Koncim dřív rodicak a našla sem si novou práci. Jsem zaměstnaná, nastupuju do nové práce ale nechci zatím odcházet že staré, rada bych se k ní potom vratila, ted je to jen na vyplnění času než se moje staré místo uvolní. ale vrátit se teď nemůžu, nepočítají se mnou do konce rodičaku. V nové práci chtějí ZL, ale nemám ho samozřejmě. Jaky je postup správně? jak mít dva úvazky najednou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To bys mela dva cele uvazky? Ja mam dva castecne, zapoctak nikdo nechtel, vedeli, ze pracuju i jinde.
Ale asi jsem byla v jine situaci, vzali by me, i kdybych mela v zapoctaku vyhazov na minutu, nastoupila jsem na pomerne specifickou pozici, kde nabidka je mensi nez poptavka, navic na doporuceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem dva plné.
Jeden v práci, kde jsem byla hlášená na rd, druhý v nové, kterou jsem vykonávala při RD.
Do nové jsem jen dodávala potvrzení, že jsem na rodičáku - řekla, že mám ještě původní pracovní poměr, ze kterého jsem šla na MD a jsem na RD a zápočťák už nechtěli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla dva HPP - jeden kde jsem byla na RD, druhý jsem normálně chodila, zápočták nikdo nechtěl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermun u mě to taky ví, ze sem na RD. Žádný zákon vyloženě nenařizuje ten ZL dávat a já ho prostě nemám
takže by to neměl být problém? Ještě jak na pracaku? Na rodicaku budu až do konce, ale co příspěvek?
Bojim se zeptat na pracaku aby mi ho nesebrali než všechno promyslím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kalla1412 pokud má dítě více jak 2 roky, nikde to hlásit nemusíš, jediné omezení, které z toho vyplývá je u OČR kdy ho proplacené dostaneš jen ty, manžel maximálně jako omluvenku v práci. Ale pozor, musí se dobře vyplnit ta OČR na druhé straně - je tam něco o tom, zda na dítě pobírá někdo jiný rodičák, tak tam musíš dát ne (v případě, že budeš doma ty), protože jinak ti ho nezaplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermun takže řeknu jen v „nové“práci že ZL nemám protože to je můj 2. HPP a to je celé? Moc díky, nechci si nějak zavařit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dodávám ještě info z pracaku, kdyby to nekdo někdy hledal- u dítěte nad 2 roky mužů chodit do práce, mit dítě ve školce a neprijdu o příspěvek, na UP se nic nehlásí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiná nabídka ve zkušební době - zápočťák
Ahoj, mám dotaz ohledně zápočtového listu. Přítel teď v dubnu skončil po několika letech u jedné firmy, dostal klasicky i zápočťák a ostatní věci co se po skončení HPP vydávají a rovnou během května nastoupil do nové práce. Tam chce skončit, přišla mu jedna dobrá nabídka a má nastoupit od června. V současné práci tedy skončí ve zkušebce.
Do nové práce, kterou začne v červnu, dodá zápočtový list ten úplně původní, nebo co mu vystaví firma, u které pracuje teď v květnu a kde končí ve zkušebce?
A druhý dotaz: Může jim dát ten původní zápočtový list, když nechce, aby se tam dozvěděli, že v jiné firmě skončil ve zkušebce po tak krátké době? Na pohovoru jim prý nezmiňoval, že v květnu někam nastoupil a ani se na to neptali, jenom probírali prý minulé zaměstnání, ze kterého odešel.
Moc díky za rady!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lacri píše:
Ahoj, mám dotaz ohledně zápočtového listu. Přítel teď v dubnu skončil po několika letech u jedné firmy, dostal klasicky i zápočťák a ostatní věci co se po skončení HPP vydávají a rovnou během května nastoupil do nové práce. Tam chce skončit, přišla mu jedna dobrá nabídka a má nastoupit od června. V současné práci tedy skončí ve zkušebce.
Do nové práce, kterou začne v červnu, dodá zápočtový list ten úplně původní, nebo co mu vystaví firma, u které pracuje teď v květnu a kde končí ve zkušebce?
Podle mne z posledního zaměstnání, takže ten, co mu vystaví firma, u které pracuje teď v květnu a kde končí ve zkušebce.
A druhý dotaz: Může jim dát ten původní zápočtový list, když nechce, aby se tam dozvěděli, že v jiné firmě skončil ve zkušebce po tak krátké době? Na pohovoru jim prý nezmiňoval, že v květnu někam nastoupil a ani se na to neptali, jenom probírali prý minulé zaměstnání, ze kterého odešel.
To ať mu poradí ten, kdo mu poradil, aby zatajil to zaměstnání, ve kterém teď je. Já bych to nedělal, jaký k tomu měl důvod? Že v jiné firmě skončil po krátké době ve zkušebce, není důvod tajit, od toho ta zkušebka je. To zatajení zaměstnání je větší malér, než to, že v něm skončil po zkušebce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Popravdě netuším, proč to chce tak tajit, já v tom nic nevidím, také jsem to tenkrát udělala stejně. Někam jsem nastoupila a asi po týdnu mi přišla dobrá nabídka, kterou jsem vzala. U mě tedy také nepřišla řeč na to, že už jsem někde byla ve zkušebce, ale pak jsem jim normálně dala zápočtový list a nikdo nic neřešil. Tak nevím co ho to zase popadlo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lacri Právě: To, že odešel ve zkušebce by nikdo neřešil. Když odešel ve zkušebce a snažil se to utajit, tak v tom budou hledat průser (asi se má zač stydět, proč by se to jinak snažil zatajit?).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit