Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, včera jsem se tady ptala, ale dnes by mě zajímalo něco jiného, plyn nám zapojí až po revizi, bohužel čekáme, až se bývalá majitelka s nějakým domluví, elektriku by nám zapojili skoro hned bez revize, je tedy možné, aby nám zapojili zatím jen elektriku a plyn až po revizi? koupilijsme nemovitost a budeme se již stěhovat, bez plynu se zatím obejdeme, ale bez elektřiny bohužel ne. Děkují
Ano, lze to
i když budete mít stejného dodovatele (obchodníka) s plynem i elektřinou, tak to budou dvě samostatné smlouvy a hlavně ditributor plynu a distributor elektřiny jsou dva různé subjekty. Zapojení zajišťuje distributor na požadavek obchodníka (po uzavžení smlouvy zákazníka s obchodníkem)
Ano, nemá to na sobě závislost… Revizního technika si můžete sehnat i Vy, všude po netu jich bude hodně
U nás mi pán i s kontrolou cca do týdne předal lejstra a ta jsem předala na plynárnách, sepsala smlouvu a necelý měsíc než to zapojili, no ![]()
A ještě prosím, jaké dokumenty potřebujeme k přepisu vody??Stačí kupní smlouva na nemovitost a konečný stav?
@Martanek123 píše:
A ještě prosím, jaké dokumenty potřebujeme k přepisu vody??Stačí kupní smlouva na nemovitost a konečný stav?
pokud není odpojena, tak kupní smlouvu a stav vodoměru se kterým bude souhlasit původní majitel i nový majitel, buď oba osobně nebo papír, kde je zapsán stav a u toho podpis původního i nového majitele
A když to původní majitel podepíše, musí být ověřen podpis? Aby mi věřili.
@Martanek123
tak ověřený bude jistější, ale možná vezmou i obyč. podpis
ale to už nevím jistě, tak nechci kecat
El. připojí, jen pozor na to aby nejeli zbytečně, aby jste neměli třeba rozvody v hliníku, to už dnes není dle norem a nepřipojí