Zapomenutá antina

2
24.7.24 11:26

zapomenutá antina

Zdravím, beru antikoncepci sirmya každý den ve 20h včera jsem si ji zapomněla vzít, tak jsem si vzala prášek dnes v 10h ráno. Přášek byl 14. v platíčku, chtěla bych se zeptat zda jsem chráněna a jestli si mám udělat menstruační pauzu za 7 dní nebo užívat další plato? Poslední sex jsem mela v neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35963
24.7.24 11:28
@Zuzana583 píše: Více

V příbalovém letáku najdeš na vše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
24.7.24 11:43

Dej si normálně dnes další ve 20:00 hod. Ale v příbalovém letáku fakt všechno je - pravděpodobně tam bude napsáno, že je účinnost snížena, mysli na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
24.7.24 11:57

Citace z pribaloveho letaku.

Jedna tableta zapomenutá v 2. týdnu

Užijte zapomenutou tabletu, jakmile si vzpomenete, i když by to znamenalo, že musíte užít dvě tablety současně. Pokračujte s užíváním tablet v obvyklý čas. Pokud jste pravidelně užívala přípravek Sirmya 7 dnů před zapomenutou tabletou, antikoncepční účinek není snížen a není nutné použít další antikoncepční opatření. Pokud tomu tak není, nebo jste zapomněla užít víc než jednu tabletu, doporučuje se použít dodatečnou bariérovou metodu (např. kondom) po dobu 7 dní.

Nemas zac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
24.7.24 13:07

Zapomenutá tableta ve 2. týdnu by neměla být problém, pokud je to první chyba v užívání v tomto cyklu :D jak už tady psala kolegyně citaci z příb. letáku
Tzn. dneska si vezmi normálně další prášek a pokračuj tak, jak jsi zvyklá
Dober platíčko, udělej pauzu a pokračuj zase dál

Pauzou, nebo navázáním dalšího platíčka bez pauzy by ses měla řídit v případě zapomenuté pilulky ve 3. týdnu :D
Ostatně tohle všechno najdeš v příb. letáčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.7.24 15:37

Dobře děkuji vám moc, jen jsem se chtěla ujistit abych zbytečně neplašila. Myslíte že bude udělat pauzu nebo raději hned pokračovat v platicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí