Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mám dotaz - dostali jsme od rodičů domácí vajíčka a manžel je zapomněl při vybalování v autě - byla tam cca den a půl (36 hodin)… v autě bylo dost vedro, svítilo na něj sluníčko… co myslíte - vyhodit nebo zkusit pozřít - samozřejmě řádně provařená?
Aby už nebyly vařený natvrdo ![]()
já bych rozklepla a vidělo by se, já teda myslím, že to spíš nevydržely
Ta už budou uvařená, v autě na sluníčku je hodně vysoká teplota. Takže rovnou podávat.
Kolik jich je? Já bych je radši vyhodila, blbost to riskovat.
Vyhodila bych je. Radši bych oženila pár vajíček než pak několik dní kamarádit se záchodem. V lepším případě.
@a0b9 my tak.meli vajicka pul dne v horku v kufru a jsou v pohode uz druhy mesic ????
No díky za tipy
já jsem taky blíž tomu je vyhodit… ale je mi jich tááák líto - je to 20 kousků :-/
právě jsem si říkala, jestli třeba někdo nemá podobnou zkušenost… ![]()
@romik0013 fakt??? no já si ještě říkala sdělat je třeba do francouzskejch brambor, kde budou převařený a ještě pak zapečený… ale i tak váhám, chytit salmonelu, tak se rovnou střelim…
@a0b9 vyhodila bych je urcite. Pripadne problemy by mi za to nestaly…
@a0b9 píše:
No díky za tipyjá jsem taky blíž tomu je vyhodit… ale je mi jich tááák líto - je to 20 kousků :-/právě jsem si říkala, jestli třeba někdo nemá podobnou zkušenost…
děláš si legraci, že řešíš 20 vajec, co se den a půl škvařily v autě?
My chováme slepice na vajíčka, letní teploty ve Virginii jsou klidně i 38 stupňů. Občas se stane, že dcera vajíčka nesebere večer ale zůstanou tam do dalšího večera. Nikdy nejsou zkažená.
Kolegyně žila v Austrálli a jako zajímavost vyprávěla, že vajíčka tam v krámech mají mimo chladící pulty.
Nebo si myslíte, že když kvočna sedí na vajíčkách že se jí zkazej pod zadkem? ![]()