Zapomínám...

15492
1.5.24 18:26

Zapomínám ...

Strašně moc zapomínám. Máte to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
1.5.24 19:00

Normálka. Řeším desítky věci denně. Co si nepíšu tak zapomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.24 19:06

Otázka je co všechno zapomínáš. Já jsem schopná stále fungovat v práci bez písemných příprav. Vím, kde jsem skončila, vím co chci daný den dělat, pamatuji si úkoly a testy. Co si poslední dobou píšu jsou lékaři a jiné návštěvy, to už jsem přestala zvládat udržet v hlavě.

• Citovat
  • Upravit
37134
1.5.24 19:22

Záleží co. Dlouhodobá paměť u mě funguje dobre, ale zároveň sem schopna se několikrát za den pro něco vydat a v pulce cesty zapomenout pro co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
1.5.24 19:28

Jo. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5928
1.5.24 19:36

Já pokaždý říkám, skleróza nebolí, ale co se člověk pak nachodí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
1.5.24 19:40

Krátkodobá paměť, to bylo jasný. Ale teď už mě zlobí i dlouhodobá. Co jsem věděla vždycky, teď už najednou nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
1.5.24 19:52
@Sára 1 píše: Více

Zkoušej trénovat. Já mít takový problém, zkoušela bych s dětma hrát hry na paměť - teď mě napadá https://karetni-hry.heureka.cz/…ix-ty-kravo/#…, pexesa, pexetria atd. Pak bych zkoušela si danou věc zapsat, ale pak si ji zkusit vybavit bez podívání. Co jsem četla, tak aby sis něco zapamatovala, musíš dát mozku impuls, aby si to zapamatoval. Zapomínáme kvůli soc. sítím, protože ti tam běží těch informaci moc a nemáš šanci si je zapamatovat a hlavně víš, že se objeví za chvíli znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.5.24 20:06

Zapomínám, mám adhd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 14:15

Obnovuji diskuzi.
Taky zapomínám a pletou se mi slova. Mluvím, mluvím a placam naprosté nesmysly. Místo pojedeme na hory řeknu, že pojedeme na houby. Místo snes si lyže, snes si zmrzlinu.
Jsou nějaké výživové doplňky na paměť? Přijdu si jak po lobotomii. Nejsem si schopná zapamatovat vlastně vůbec nic, ani už nečtu, protože si nepamatuju, co jsem přečetla. Děti mám už velké. Na podzim jsem asi mela Covid, stejně jako loni a předloni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 14:31

Mně pomáhají čaje na paměť, pomáhají prokrvení mozku a tím lepší soustředění, takže když vím, že mě čeká v práci náročnější den na myšlení, dám si ten čaj a fakt mi to pomáhá

jinak je lepší paměť trénovat, sice si věci psát, např. lístek na nákup, ale snažit se nejprve nakoupit co nejvíc z paměti a pak se podívat, přečíst si lístek, znovu schovat a snažit se co nejvíc z paměti

hrát hry na paměť
totéž čtení, nevzdávat to, snažit se přečíst třeba stránku a zkusit si po paměti vybavit o co tam šlo, jinak to bude jen horší a horší, když se tomu uhýbá

• Citovat
  • Upravit
16967
21.2.25 14:32
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

pokud pleteš až tak moc slova, možná by to stálo za kontrolu u lékaře. Vyloučit třeba nějaké neurologické onemocnění - parkinson, apod. :nevim: Takové komolení měla babička po mrtvičce - někdy o ní ani nevíš :nevim:
Zapomínání je ozdravný proces mozku, ale komolení slov… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
21.2.25 14:47

Dobré by měly být čaje a doplňky s ginko bilobou a ženšenem plus vitamíny a stopové prvky. Nepíšete věk, ale na paměť a zapomínání má také vliv hladina pohlavních hormonů, tedy pokud jste v masívní estrogenové dominanci může i ta způsobovat problémy s pamětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 15:22
@chs.jasmin píše: Více

Nekomolim, vím, co mluvím, ale mám tak rychle myšlenky, že mi to ujede, ale dřív to bylo párkrát za den, teď to je podstatně častější.

@LadaSva blížím se přechodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 15:32

Dojdi si za obvodním lékařem. Moje máma měla po covidu stejně problémy, nakonec ji našli velký nedostatek draslíku. Začala brát tabletky a je to jako dřív.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex