Zapraná barevná bunda

323
16.11.12 13:10

Zapraná barevná bunda

Ahoj maminky,
koupila jsem malému na MMB zimní bundu, ale je trochu zapraná a má jiný odstín než kapuce. Je světle modrá s bílou v dolní části rukávů a na bocích. Bílá je zašedlá a ta modrá taky není tak sytá jako na kapuci. Mám doma odbarvovač na zaprané prádlo, ale mám strach ho použít, že spíš bude na jednobarevné bílé věci. Mám obavy, abych tím tu modrou ještě víc nevyšisovala. Taky nevím, jestli bych bundu mohla vyprat na víc stupňů, nechci ji poničit. Jde ty barvy nějak oživit nebo se s tím mám smířit? :)
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4961
16.11.12 13:51

Obávám se, že s tím si asi neporadíš. Omylem odbarvené prádlo - prostředek si taky myslím, že by ti to tu modrou vyšisovalo. Zkusit to můžeš, když tak aspoň ti vyžere tu zapranou bílou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
16.11.12 13:52

Zkus to na 60 s nějakým prostředkem na skvrny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
16.11.12 13:59

Já osobně bych se spíš pokusila zaprat tu kapuci :P :twisted: tam máš asi větší šanci že dosáhneš toho že nebude v bundě a kapuci takový rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
16.11.12 13:59
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.11.12 14:05

Určitě né odbarvovač. Omylem jsem vyprala manželovi oblíbené bílé ponožky (mněly černé špičky a paty) s žůžovým prádlem. Špičky a paty skončily hnusně zelené. Asi bych to vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
16.11.12 14:06

Hele a co ocet?
Jednak by mel fixovat a rozjasnovat barvy a u bilyho by mel naopak te bile pomoct.. Ja ho sem tam pouzivam misto avivaze, jednak kvuli pracce a i kvuli tomuhle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
16.11.12 14:12
@cizova píše:
Já osobně bych se spíš pokusila zaprat tu kapuci :P :twisted: tam máš asi větší šanci že dosáhneš toho že nebude v bundě a kapuci takový rozdíl :nevim:

:-D jj, s tím počítám, když na nic jiného nepřijdu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
16.11.12 14:16
@Kacise píše:
Hele a co ocet?
Jednak by mel fixovat a rozjasnovat barvy a u bilyho by mel naopak te bile pomoct.. Ja ho sem tam pouzivam misto avivaze, jednak kvuli pracce a i kvuli tomuhle..

Jablečný nebo normální? A v jakém poměru?
Taky mě jako první babská rada napadl ocet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
16.11.12 14:20

Ahoj mi kdysi pomohl na obarvený bílý límeček od halenky Woolait červený jen jsem to nenechla uschnout a hned jsem to znovu vyprala a pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.11.12 14:27

Ahoj. Já přehlídla bílou ponožku (ne jen bílou, ale zčásti bílou, normálně peru se světlým) v červené várce. Ještě před uschnutím jsem normálně vyprala (jako obvykle) a je to zas jak nové (peru ve Formilu z Lidlu a jsem nadšená, krásně bělí, barvy zatím stále jasné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
16.11.12 14:30

@Tesska
Davam obyc ocet, na pracku davam cca panak, az dva. jak mi zrovna ujede ruka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
16.11.12 14:34
@zikado píše:
Ahoj mi kdysi pomohl na obarvený bílý límeček od halenky Woolait červený jen jsem to nenechla uschnout a hned jsem to znovu vyprala a pomohlo to

Aha, tak to mě napadá natřít ty bílé plochy nějakým Vanishem (např. pírkem na pomázávání buchet) nebo i tím Woolite, ale neznám ho, a normálně vyprat
A ty modré nechat tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.11.12 15:13
@Kacise píše:
@Tesska
Davam obyc ocet, na pracku davam cca panak, az dva. jak mi zrovna ujede ruka :mrgreen:

Taky jsem jednu dobu používala ocet místo aviváže, pak mi začlo hlodat, jestli je to vůbec pro pračku zdravé. Pak jsem tady měla opraváře (propadla mi kostice z podprdy mimo buben) a ptala se, ten říkal, že to není vhodné, oddělávaj se tím nějaký hliníkový součástky v pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat