Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, předěláváme vstupní halu v rodinném domě a momentálně řešíme, jaký zvolit nábytek na obouvání. Úložné prostory již stojí (2 velké vestavěné skříně - 1 na kabáty, 1 na boty), mezi skříněmi je volný prostor cca 2×2m.
Co by vám přišlo nejpraktičtější a současně i estetické? 2 křesílka a stoleček nebo praktická nižší lavice na obouvání nebo 2 „bobíky“ jako v obýváku nebo menší gaučík? Eventuelně jiný nápad? Nechceme se unáhlit. Díky za tipy
Já jsem na praktické věci, takže za mě lavice třeba i na míru dle stylu ostatního nábytku.
Docela mě děsí, že by v prostoru, kde chodí lidi kolikrát špinaví a mokří, byl gauč atd.
Pak možná ještě něco kromě těch skříní na pověšení bund návštěv nebo někoho, kdo chce jen rychle něco odložit a hned si to vezme, ne každý to chce cpát do skříně, zvlášť když je to třeba navlhlé.
Dvě křesílka a stoleček ne, budou se ti na tom akorát hromadit krámy. Udělala bych lavici, háčky na klíče, věšáky na bundy a místo na boty.
@Sany80s Gauč jsem měla na mysli kožený nebo z ecokůže, který stačí otřít a dobře se udržuje. Textilní určitě ne…
@dana.dv píše:
@Sany80s Gauč jsem měla na mysli kožený nebo z ecokůže, který stačí otřít a dobře se udržuje. Textilní určitě ne…
I to mě napadlo, ale i tak je to podle mě dost mimo myšlenka. Pořád jsou tam záhyby, prostor pod gaučem, kde se blbě uklízí.
Prostě na údržbu úplně k ničemu, co jiného už má být praktické než předsíň.
Ta krása a estetika může být v použitých materiálech.
@dana.dv píše:
Ahoj, předěláváme vstupní halu v rodinném domě a momentálně řešíme, jaký zvolit nábytek na obouvání. Úložné prostory již stojí (2 velké vestavěné skříně - 1 na kabáty, 1 na boty), mezi skříněmi je volný prostor cca 2×2m.
Co by vám přišlo nejpraktičtější a současně i estetické? 2 křesílka a stoleček nebo praktická nižší lavice na obouvání nebo 2 „bobíky“ jako v obýváku nebo menší gaučík? Eventuelně jiný nápad? Nechceme se unáhlit. Díky za tipy
Volila bych věšák. Pokud nechceš mít zatuchlou předsíň. Chce to něco na pověšení vlhkých bund.
@kire píše:
@dana.dv
2×2 je veškerý prostor, co máte v předsíni?
Předsíň je asi 5×5m.
Po odečtení skříní, zádveří apod zbývá 2×2m na místo k sezení při obouvání.
@dana.dv píše:
Předsíň je asi 5×5m.
Po odečtení skříní, zádveří apod zbývá 2×2m na místo k sezení při obouvání.
Máte předsíň jako půlka našeho bytu pro 4 lidi
Já půjdu proti proudu - jestli je předsíň takhle velká, tak se dá oddělit ta špinavá zóna hned za dveřmi a klidně bych tam nějaké sezení udělala. Naši mají velkou předsíň, hned za vstupem lavici s botníkem a věšák se zrcadlem a různé háčky na klíče apod., pak velkou skříň a proti ní křesílko a stoleček. Skoro všechny starší návštěvy to křesílko využijou, ve stolečku je šuplík, kde jsou křížovky a sudoku a jinak se tam žádný bordel nehromadí. To sezení tedy není primárně pro ty, kteří si nazouvají boty (k tomu slouží ta lavice), ale využijí to např. starší lidé, když čekají, až se někdo zuje/obuje.
Já bych tam dala určo něco na obouvání ale na sezení u toho. ![]()
My zrovna vstupni halu dostaveli, vestavene skrine taky hotove. Budeme tam mit lavici a nad Ni hacky. Je to prakticke, jako je I ucel te mistnosti.
Určitě bych dala nějakou lavici s háčkama na bundy, dole místo buď na boty nebo třeba košíčky s něčím. Něco takového. Buď čistá lavice, podsedáky, polštářky, atd.. podle toho co se vám líbí, podle roční doby atd.
Bych dala lavici na sezení při obouvání a pod ní takové ty okapy na boty. Je to děsně praktické, když přijde návštěva a venku mokro (a i písek z pískoviště se tím celkem omezí)
nad to háčky na bundy případně poličku na aktuální klobouky nebo čepice, pokud to nosíte.