Zarudlá pipnka a ryma

Anonymní
30.1.23 16:16

Zarudlá pipnka a ryma

Ahoj maminy, holčiček, chtěla jsem se zeptat, protože už tonoucí se stébla chytá jak se říká…
Od prosince má malá na střídačku zárudlou pipinku, vždy spojené v době kdy má rýmu nebo kašel, může to mít spojitost?
Dr. delala vždy jen odběr moči a že ok, pak ji i někdy ta pipka pálila v noci, že teda roupy, nasadily jsme vermox, po prvním prášku nic moc změna, po čůrání si malá dávala a dává doposud kapesník mezi nohy, že má dojem, že je mokrá, v moči nic to by se prý ukázalo a opět to nikdo neřešil, prý psychosomatické…dát do školky a neřešit…týden po druhém vermoxu lepší a teď opět rýma a zase je pipka ejhle horší, a že ji to okolo bolí, zarudlé to má ale ne jako když měla třeba záněty močálů dříve…
Tak já už nevím, malá je hodně úzkostná, litostiva, citlivá, nechci ji stresovat xlidmi vyšetřeními, mám ji vzit na dětskou gyndu? představovala bych si že nám udělají výtěry nebo nám už někdo pomohl proč bývá často zarudlá a má pocit že je mokrá i když není a výtoky nemá?
Je mi jí líto, má z toho i takové vždy vyplašení v ocickach, zoufalost, boji se smrkat že pipinka pak údajně bolí…
Podotknu že omyvame, koupeme v hypermanganu, když je více zarudlá používám imazol, jinak spíše bepanthen
Máte někdo zkušenost? nebo napadá Vás jak nám pomoci
Děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.1.23 16:31

Je mi malinké moc líto, zažila jsem si obdobné problémy v dětství. Bohužel mě s přestávkami trápí až do dospělosti. Nikdy se na nic moc nepřišlo. Psychosomatika roli hraje dle mého určitě, ale jen na ni bych to nesváděla. Zajděte na nějakou dětskou gynekologii, třeba pomohou. Jen pro představu, u mě v dětství spočívala léčba v léčbě roupů (Pyrvinium), hypermanganové koupele, urologický čaj, Furantonin, natírání Avirilem. Moc přeju, ať se najde příčina potíží a vše se vyřeší, aby se to malé moc neusadilo v hlavičce. Kdo nezažil, nepochopí. Prosím o zachování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.23 16:34

Zkuste namazat Avirilem baby, sice se v posledních letech zhoršil, ale stále mi přijde nejlepší na trhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.23 17:54

My jsme řešili nedávno taky zarudnutí a bolest, nechtěla se ani přebalovat. Byly to nejspíš kvasinky po antibiotikách - stěr ji sice nedělali, ale měla potvrzenou kvasinku v puse. Tak dostala něco celkově na kvasinky a mazali jsme nějakou hojivou mastičkou. Zarudnutí zmizelo ale pořád jí to asi bolelo, koupila jsem intimní gel pro mimina a časem to přešlo (nevím jestli to pak bylo jen psychické nebo pomohl ten gel).
Kvasinky by mohli mít spojitost s oslabenou imunitou - tedy s tou rýmou, ale nevím no.

• Citovat
  • Upravit
88
30.1.23 18:18

Nalej do lavóru nálev vlahého řepíku, nebo heřmánku a holka ať si v tom pipku máčí…3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
30.1.23 21:35

Já bych na gyndu určitě zašla. Jako malá jsem taky trpěla podobnými problémy a byl to fakt hnus. Mamka mi to taky mazala avirilem, ale nejsem si jistá, jestli to moc pomáhalo. Mě to pak přešlo v pubertě, ale vrátilo se to koncem gymplu. A tak dva roky zpátky mě to začlo trápit skoro rok téměř v kuse (někdy třeba měsíc pauza, ale pak se to vrátilo). Až mi nakonec gynekoložka dala nějaké vaginální kapsle a byl pokoj. Od té doby mám klid, maximálně když něco trochu začne, umyju Laktacydem (s tím mám dobrou zkušenost a myslím, že existuje i verze pro děti) a dobrý. Asi bych se nebála na tu gynekologii zajít, klidně i víckrát, když to napoprvé nepomůže. Je to asi jedna z nejnepříjemnějších věcí, ale většinou se dá najít něco co pomůže :)
A co mám já zkušenost u sebe, tak gynekologové to rádi bagatelizují (jako chápu, nejde o život ale život to fakt hodně znepříjemní), ale nebát se toho a otravovat, dokud se nenajde pomoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
31.1.23 09:01

Kup hypermangan a udělej ji koupel… dceři to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
31.1.23 14:50

V souvislosti s rýmou bych podezřívala streptokoka. Ten se v moči vesměs neukáže. Ten se najde v gynekologickém stěru. A pěkně dole pálí. Dráždí i močák a to pořádně. Je potřeba přeléčit ATB se zjištěnou citlivostí. Jestli ho má přemnoženého, upřímně ji lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí