Zarudlá pokožka hlavy pálí

61
3.6.25 23:49

Zarudlá pokožka hlavy pálí

Prosím prosím pomoc - měl to někdo?, co je to?
Už několik měsíců bojuji se zarudlou pokožkou hlavy. Vlasy mám slabé, dost jich lámáním prořídlo. Některé dny to nesnesitelně pálí, jindy to ujde. Šampony mám od vlasové kliniky, jsou šetrné a bio, ale přesto to není pryč. Lupy nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2200
4.6.25 00:07

@Monisek7 to bez chtělo kortikoidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.6.25 00:08

@Monisek7 nevzpomenu si na název kortikoidu do vlasů, ale předepisovali mi ho má podrážděnou pokožku hlavy.

Jinak ty šampony mají pěnící složku?
Ta způsobuje svědění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
4.6.25 06:29

@Monisek7 zkusila bych jiný šampon, asi tam bude něco, co ti nesedí. Na kožní jsou docela dlouhé cekacky, hlavně teď před dovolenými, ale zkusila bych zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.6.25 08:21

Už jsem vyzkoušela Ahava, Lavera, Uriage… Myslím, že to šamponem nebude a kožní nenabírají nové pacienty, co vím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
4.6.25 08:30

Byla jsem v lékárně a koupila si ještě Nizoral, tak zkusím teď následující dny tento šampon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
4.6.25 08:30

Mě pálení svědění pokožky ve vlasech signalizuje ekzém (buď následek stresu nebo nadměrného pocení). Ale kromě zarudnutí se pak kůže začne i loupat, takže nevím jestli to je totéž, co máš ty. Každopádně když to není moc, pomáhá mi mytí marockým jílem místo šamponem (značku purity vision mají občas i v drogerii, jinak e-shop) a místo balzámu jablečný ocet. Když je nejhůř, mám napsaný Lokoid emulzi (tekutá konzistence s kortikoidy, která jde právě i do vlasů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
4.6.25 08:35
@Monisek7 píše: Více
Úplně bych se té myšlenky na doktora nevzdávala.
U nás v krajském městě v nemocnici funguje ambulance, dva dny v týdnu můžeš přijít bez objednání, na čekačku. Vyzkoušeno, funguje, teda aspoň u nás.

Tuhle informaci jsem dohledala úplnou náhodou v absolutním zoufalství, kdy jsem obvolala spoustu ordinací kožních specialiatů, všichni mě buď idmítli úplně a nebo by byli schopni dát termín za půl roku. (Akutní problém každodenně se zhoršující, praktická MUDr. vyzkoušela co mohla, a nic nepomohlo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15420
4.6.25 08:41

Já bych se teda snažila prostě nějakého doktora sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
4.6.25 15:34

Odkud jsi? Některé kožní berou některý den v týdnu bez objednání, jen si pár hodin posedíš v čekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
5.6.25 00:33

@Janča6 nemuzu moc dlouho cekat nekde, protoze mam male dite a hlidani mi muze vykryt jen jedna babicka, jinak nikdo z rodiny…

Ale zkusim to asi obvolat no. Vim, ze cekacky jsou dlouhe ale…pokud vubec berou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14710
5.6.25 08:35

Tak to jsi na tom lépe než já. Já prvních 6 let neměla hlídání žádné, a to jsem měla 3 malé děti. Čekala jsem v čekárně na kožním s 2měsíčním dítětem 3 hodiny. To prostě vydržíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15420
5.6.25 08:41

Promiň, ale tohle nechápu. Máš evidentně zdravotní problém a nebudeš ho řešit. Prostě to tam vysedíte i s dítětem, je to opruz, ale nic, co by se nedalo přežít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
5.6.25 09:59

Víte jak to vzniklo?
Myslím, jestli z ničeho nic, nebo po nějakém chemickém ošetření (barva, trvalá), případně nějaké jiné aktivitě jako je solárko, bazén atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
5.6.25 10:49

Ja nerikam, ze se branim doktorum. Rikam, ze nez nekoho sezenu a nez me vezme - za 6 mesicu budu happy, tak prosim o radu tady ty, kteri maj zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek